• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dijego Kosta piše istoriju Atletiko Madrida

Brazilac sa španskim pasošem još jednom sjajnom partijom odveo Madriđane u četvrtfinale Lige šampiona. Milan lako savladan - 4:1!

Atletiko Madrid će igrati u četvrtfinalu Lige šampiona prvi put od 1997. godine!

Najveće zasluge za to ima Dijego Kosta, koji je postigao tri gola u dvomeču osmine finala sa Milanom.

Najbitniji bio je onaj prvi, kada je reprezentativac Španije sedam minuta prije kraja utakmice na San Siru udarcem glavom savladao Abijatija za pobedu Atletika 1:0.

Prednost iz prvog meča, ipak, nije bila dovoljna da bi "jorgandžije" opušteno mogle da dočekaju revanš na svom Visente Kalderonu.

To je upozoravao i trener Dijego Simeone, ali poslije novog pogotka Dijega Koste, već u trećem minutu, sve je bilo mnogo lakše.

Madriđani su na kraju ostvarili novu pobjedu, ovaj put 4:1.

Gol Dijega koste u trećem minutu, poslije tačno 158 sekundi bio je nabrži koji su "jorgandžije" ikada postigle u Ligi šampiona. Brazilac sa španskim pasošem sjajno je reagovao na centaršut Kokea i u stilu "nindže" savladao Abijatija.

Domaći fudbaleri svesno su potom prepustili inicijativu rivalu, čekajući grešku, ali su ih gosti kaznili.

U 27. minutu Kaka je umakao odbrani Madriđana i udarcem glavom vratio Milanu nadu da konačno može do pobjede u Španiji, gdje je poražen u prethodna četiri gostovanja Lige šampiona.

Ipak, da i peti put uzastopni put pognutih glava napuste Iberijsko poluostrvo pobrinuo se Arda Turan.

Pet minuta prije odlaska na odmor snažno je šutirao sa ivice kaznenog, a lopta je zakačila Ramija i prevarila Abijatija.

Ionako nervozni igrači Milana, psihički su potpuno pali poslije tog gola.

U drugom poluvremenu Klarens Sedorf pokušao je da dobije na svježini uvođenjem Robinja, međutim, Brazilac je imao šanse tek poslije trećeg gola Atletika.

Svaku dilemu oko putnika u narednu rundu razriješio je Raul Garsija, kada je u 71. minutu glavom zatresao mrežu poslije centaršuta Gabija iz slobodnog udarca.

Imao je Robinjo ubrzo prečku, pa još jednu odličnu šansu za gol, ali tada je već bilo kasno, a ostaje pitanje zašto Sedorf od početka nije postavio ofanzivniju taktiku, jer igrači Milana na moment su pokazali da mogu da se nose sa rivalom koji je trenutno u mnogo, mnogo boljoj formi.

Tačku na ovaj meč svojim sedmim golom u pet utakmica Lige šampiona stavio je, ko drugi nego Dijego Kosta.

ATLETIKO MADRID: Kurtoa - Huanfran, Miranda, Godin, Felipe Luis - Arda Turan (78. Rodrigez), Gabi, Mario Suarez, Koke (85. Diego) - Raul Garsija (72. Sosa) - Dijego Kosta.

MILAN: Abijati - Abate, Rami, Bonera, Emanuelson - De Jong (78. Muntari), Esjen (69. Pacini) - Tarabt (46. Robinjo), Poli, Kaka - Baloteli.

(MONDO, Foto: Beta/AP/Paul White)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC