• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Budiveljnik čeka Crvenu zvezdu!

Ukrajinski tim prilično lako je prošao dvomeč osmine finala Evrokupa, izbacio Nanter i pozvao Crvenu zvedu na četvrtfinalni okršaj.

Košarkaši Crvene zvezde znaju ime protivnika u četvrtfinalu Evrokupa!

Sve što je potrebno da urade je da u srijedu uveče, u Litvaniji, odbrane šest poena razlike koliko su ponijeli iz Beograda, izbace Lijetuvos i spreme se za novih 80 minuta košarke...

...a, tamo ih čeka Budiveljnik!

U duelu dva Partizanova rivala iz prve faze Evrolige, ukrajinski tim dva puta je pobijedio francuski Nanter, a da nijednom nije igrao pred svojim navijačima.

Zbog krize u Ukrajini, prošlog utorka igralo se u Litvaniji i tamo je bilo 86:82 za Budiveljnik, što je značilo da zeleno-bijeli iz predgrađa Pariza imaju šansu u revanšu, ali su je olako prokockali.

Konačan rezultat to ne nagovještava, ali početkom posljednje četvrtine na semaforu je pisalo 44:60, što znači da je Nanter za devet minuta morao da nadoknadi 20 poena zaostatka, računajući i prvi duel.

U stihiji koja je uslijedila, zeleno-bijeli stigli su do "minus 1" (71:72), ali tek 30 sekundi prije kraja.

Nanter - Budiveljnik 71:76 (12:22, 18:17, 14:18, 19:12).

Dehuan Samers pogodio je 18 poena za goste, uz šest skokova, Darijuš Lavrinovič upisao 15 poena i devet skokova, a Dainijus Salenga deset poena...

Kod domaćih, istakli su se, ali kasno, Dešon Tomas sa 17, Vil Danijels sa 14 i Žoan Pasav sa 13 poena, ali i pet izgubljenih lopti.

U četvrtfinalu je i srpski trener Saša Obradović, koji poslije pobjede u gostima nad Dinamo Sasarijem nije imao baš lak posao u revanšu.

Bilo je 83:91 u Italiji, ali je tim Romea Saketija dugo bio u vođstvu u prijestonici Njemačke.

Na kraju: Alba Berlin - Dinamo Sasari 96:93 (20:26, 19:19, 24:21, 33:27), Obradović čeka boljeg iz meča Nižnji - Bešiktaš, gde je praktično poslije prvog duela pre sedam dana izvjesno da će dalje otići crno-bijeli iz Istanbula.

Hrvat Leon Radošević ubacio je 18 poena, uz šest skokova, a pratili su ga Amerikanci Levon Kendal sa 16 poena, šest skokova i četiri asistencije, Redži Reding sa 15 poena, četiri skoka i šest asistencija, odnosno Dejvid Logan sa 12 poena.

Nagovještaj iznenađenja u prvom poluvremenu gostima su donosili Dru Gordon, Kejleb Grin, Drej Dajner, ali je potom sredinom treće četvrtine Alba uhvatila "egal" i na kraju glatko dobila. Gordon, bivši igrač Partizana, završio je meč sa 18 poena i sedam skokova, Dajner je skupio 16, a Grin 17. Bivši igrač Crvene zvezde Omar Tomas upisao je deset poena, šest skokova i četiri asistencije.

REZULTATI OSMINE FINALA:

(A) Nanter - Budiveljnik 71:76, prvi meč 82:86
(B) Lijetuvos - Crvena zvezda, prvi meč 82:88


(C) TED Ankara - Himik, prvi meč 71:75
(D) UNIKS Kazanj - Nimburk, prvi meč 91:58


(E) Himki - Valensija, prvi meč 59:75
(F) Alba Berlin - Dinamo Sasari 96:93, prvi meč 91:83


(G) Nižnji Novogorod - Bešiktaš, prvi meč 71:88
(H) Hapoel Jerusalim - Ulm, prvi meč 87:89

(MONDO, Foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC