• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Samo da ne slušam mi hoćemo, oni ne daju"

"Volio bi da se u direktnom duelu vidi ko je bolji i da on da više ne slušam 'mi hoćemo, oni ne daju", kaže Miloš Ninković u razgovoru za MONDO.

Cijeli svijet uključio se u akciju, odnosno reakciju, u svojevrsnu maniju koju su izazvali navijači Crvene zvezde i Partizana, jedni insistirajući na tome da čekaju titulu i odbrojavajući nedelje do proslave, a drugi odgovarajući da ne daju titulu i da će je braniti do posljednjeg dana.

Ali, nisu svi impresionirani tom bukom.

Jedan od njih je svježe oporavljeni fudbaler Crvene zvezde Miloš Ninković, koji se zapravo i vratio u srpski fudbal da bi ostvario san o kom danas pričaju navijači Zvezde. On, zbog toga, pokušava što više da se izoluje i skoncentriše na trening, pripremu utakmice, utakmicu i oporavak.

U razgovoru za MONDO, otvoreno, kaže da bi lično volio da cijela priča bude riješena u 90 minuta tok 26. aprila, cijela četiri kola prije kraja Superlige. Tada će na JNA početi - kako sada stvari stoje - derbi odluke u kom neće biti "ja hoću, a ti ne daš", nego "ko je bolji, pobijediće".

"Kad pogledam raspored i njihov i naš, pomislim na to da bi lako moglo da se dogodi da derbi ne odlučuje o tituli. Ali, ako me već pitate, lično bih volio da se u direktnom duelu vidi ko je bolji i da on da više ne slušam ove priče, 'mi hoćemo, oni ne daju'... Dosta mi je i priča o namještanju i ostalim stvarima. Mislim da bi za sve nas bilo najbolje i najpoštenije kada bi ta utakmica bili 'ili ili'. Volio bih takav scenario", kaže Ninković za MONDO, ali ubacuje "ali"...


ninkovic crvena zvezda derbi partizan 2.jpg Foto: MN Press

"Kao što sam rekao, lako može da se dogodi da ne bude tako. I oni i mi imamo mnogo teških gostovanja, oni možda i težih, u ligi je mnogo nezgodnih protivnika i prije će biti da derbi neće odlučivati prvaka. To je ono što mislim, a gore sam rekao šta bih volio".

Htjeli, ne htjeli, kada se priča o tituli u Superligi, sve se svodi na Crvenu zvezdu i Partizan. Za razliku od jesenas, trenutno se nalaziš u situaciji da ti je vječiti rival za leđima. Možeš li da uporediš te dvije pozicije, u smislu ulaska u utakmicu i cijeli takmičarski vikend?

"Mogu. Lično, meni je mnogo lakše kad sam prvi, jer kad si drugi sve vrijeme imaš u glavi to da ti juriš, slušaš šta radi protivnik, čekaš dobre vijesti, čekaš kiks, a dogodi se da kiksa nema nedeljama, pa i duže... To umije da podigne nervozu, što je i normalno. Sad, kad su oni drugi, ne obraćam pažnju na te stvari, razmišljam samo o mom protivniku i mojim obavezama. Bilo bi dobro da kiksnu bar još jednom, ali i dok je bod prednosti, ja nemam ništa protiv... Dobro je".

Da li je uopšte moguće u Srbiji ne pratiti šta se dešava u komšiluku? Konkretno, mislimo na aferu koja se pojavila ove nedelje i o kojoj se naširoko priča? Može li trener Stojanović da vas na neki način izoluje iz svega?

"Trener ne može da zabrani nijednom igraču da čita novine i portale, da prati komentare. Nemoguće je to. Lična je stvar svakog igrača da li će pratiti medije ili ne. Nekome to prija, nekome ne prija. Ja sam se od čitanja novina odvikao, ima jedno četiri, pet godina... Lakše mi je da ne znam, tj. da što manje znam", kaže Ninković i dodaje:

"A, ovo što se pojavilo (vezano za Mateusovu autobiografiju) ne bih komentarisao, niti je to potrebno fudbalerima Zvezde. Najbolja stvar za igrača je da se što manje bavi stvarima koje nisu vezane za ono što se od njega očekuje na terenu".

Vratimo se terenu.


ninkovic crvena zvezda derbi partizan 3.jpg Foto: MN Press

Prethodnog vikenda zaigrao si prvi put od povrede koljena koju si "zaradio" u nedelji pred početak prvenstva. Kako se danas osjećaš?

"Dobro je, ne osjećam posljedice povrede, naročito ne poslije ove utakmice (protiv Napretka, prim. aut), s obzirom na to da sam imao blokadu u glavi kada sam ulazio u igru i što sam se u prvih desetak minuta na terenu bojao svega, duela, udarca, sprinta... Nisam mogao da se oslobodim, jer sam se već jednom bio opekao protiv Vojvodine jesenas, kad sam igrao nedovoljno oporavljen", priča Ninković, koji je jesenji dio prvenstva završio s povredom koljena i onda doživio identičnu pred start proljećnog dijela.

"Zato sam i prišao treneru pred utakmicu i predložio mu da bi možda bolje bilo da ne počne sa mnom od prvog minuta. Za kratko vrijeme imao sam dvije iste povrede istog koljena, ali je strah nestao kako je utakmica odmicala i ove nedelje na treninzima se osjećam mnogo lagodnije i sigurnije".

U subotu vas čeka utakmica sa Radničkim iz Kragujevca, još jedna u nizu onih u kojima je sve osim pobjede katastrofa i gdje su "bodovi već upisani". Umije li ta podjela na apsolutnog favorita i totalnog autsajdera da vas poremeti? Da li su Kragujevčani zapravo teži protivnik nego što se pretpostavlja?

"To je sigurno tako i u pravu ste kada to pitanje postavljate... Svaki put kada u utakmicu nismo ušli 100 odsto motivisani i skoncentrisani, imali smo problema, bez obzira na ime i snagu protivnika. Isto tako, svaki put kada jesmo ušli 100 odsto, nije bilo problema, bez obzira na ime i snagu protivnika. Vidjelo se i ovog proljeća, protiv Javora i Napretka, da nemamo pravo nikoga da olako shvatimo", upozorava Ninković i dodaje:

"I, kad se to dogodi, sve je do nas igrača, to se ne trenira, to se ne vježba. To nosiš u sebi i bez toga ništa nećemo uraditi do kraja sezone", kaže na kraju razgovora za MONDO, vezista Crvene zvezde Miloš Ninković.

Naredna utakmica crveno-bijelih: subota, 18 časova, rival Radnički 1923.

(Nikola Janković:Foto:MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC