• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan za Karadžića, Zvezda traži dogovor

Partizan dao "punu i nepodijeljenu podršku" FSS i predsjedniku Tomislavu Karadžiću. Slaviša Kokeza u ime Zvezde traži kompromis ili vanredne izbore.

Burna sjednica Fudbalskog saveza Srbije protekla je u iščekivanju rasprave Tomislava Karadžića i Zvezdana Terzića, koja se i dogodila.

Prvi čovjek srpskog fudbala otkrio je da trpi velike pritiske i da je s tim u vezi kontaktirao i državni vrh. On je objasnio da je u razgovoru sa Tomislavom Nikolićem i Aleksandrom Vučićem od njega zatraženo da im se javi svaki put kada mu neko priđe i prijeti mu političkim uticajem,

Najljući Karadžićev protivnik, Zvezdan Terzić, rekao je da opozicija ne traži odlazak aktuelnog predsjednika FSS, već hitne promjene, reforme i kompromis svih činilaca fudbalske Srbije.

Javnost je brzo saznala i stavove najvećih klubova u zemlji.

"FK Partizan daje punu i nepodijeljenu podršku FSS i Tomislavu Karadžiću. To naravno ne znači da su bezgrešni i upravo zbog toga prihvatili smo poziv u Radnu komisiju Zajednice superligaša, da bismo predložili šta treba ispraviti. Dakle, razgovori - da, promjene - da, ali uz učešće Partizana u njima", rekao je potpredsjednik crno-bijelih Mile Jovičić.



Njegov saradnik iz Humske, Ratomir Babić, poručio je da ne bi trebalo da bude podjela i da su FSS, na čelu sa Karadžićem, i Zajednica klubova Superlige, na čelu sa Terzićem- jedno!

"Pokušaću da budem fin, mada to nije moj manir... Želim da stanemo na kraj pričama o smjenama i da sami vodimo svoju politiku, ne pod uticajem medija i drugih. Zalažem se za poštovanje sistema i ne slažem se sa mojim prijateljem Zvezdanom Terzićem koji kaže 'mi ćemo ovo, mi ćemo ono'... Koji mi? Mi smo svi jedno. Zajednica je deo FSS i ako radi dobro ostaće, ako ne, mijenjaće se. Molim samo da ne bude uslovljavanja i prijetnji", apelovao je funkcioner šampiona...

Slaviša Kokeza, potpredsjednik Crvene zvezde, sastao se u ponedjeljak sa Tomislavom Karadžićem u društvu Zvezdana Terzića i dobio uvjerenja da će uskoro biti postignut opšti dogovor klubova, Zajednice i FSS, za dobrobit srpskog fudbala.

Poslije sjednice u Pazovi, rekao je da se nada promjenama.



"Tokom konstruktivnih razgovora prethodnih dana sa predstavnicima FSS i drugih klubova dobili smo uvjerenja Tomislava Karadžića da će u narednom periodu biti postignuti dogovori u interesu srpskog fudbala. Ako se to ne dogodi, Crvena zvezda će biti inicijator pokretanja vanrednih izbora na svim nivoima. Nadam se da do toga neće doći, posebno poslije konstruktivnog razgovora i sa ljudima iz Partizana proteklih dana",
objasnio je Kokeza.

Sjednica Skupštine FSS završena je glasanjem o ponuđenoj ostavci Karadžića, koja jednoglasno nije prihvaćena. Protiv nje su glasali i opozicionari, nakon što je Terzić rekao da on i njegovi saradnici nisu došli u Staru Pazovu da bi smijenili Karadžića (u "njegovom" sazivu Skupštine), već da bi podstakli dogovor.

(Nikola Janković, Jovan Terzić, MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC