• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Maldini: Milan je uništen i nema ideju

Legendarni fudbaler kaže da je ljut i razočaran zato što je višegodišnji trud grupe ljudi pao u vodu. "Nismo više rivali Juventusu".

Nekadašnji kapiten Milana Paolo Maldini dao je intervju "Gazeti delo sport", u kome je kritički i emotivno govorio o aktuelnoj situaciji u klubu, a ovosezonske neuspjehe pripisao nedostatku ideje i koncepta.

"Za uspjeh su potrebne tri stvari - ideja, koncept i želja. Milan sada ima samo želju, a to nije dovoljno. Razmišlja se samo o tome šta uraditi danas, ne i o budućnosti", rekao je Maldini.

"Milan mora da kupuje igrače koji će biti u funkciji dobre timske igre, a ne samo da dovodi one kojima su istekli ugovori i koji su besplatni. Onda još takvima daju velike plate, pa nisu ništa ni uštedjeli".

Maldini je u klubu proveo 24 godine i za to vrijeme osvojio 26 trofeja.

"Milan je imao nekoliko ciklusa u kojima je bilježio vrhunske rezultate. Oni su pravljeni sinergijom mnogo ljudi. Ja najbolje znam koliko je truda uloženo da bi se ispisale sve te divne priče. Poludim kada vidim kako je to uništeno".

On je ponovio neke teze iz ranijih intervjua, da je Milan rastjerao skoro sve svoje bivše asove i da više nema nikoga da prenese šampionski "pelcer", što je recept koji primjenjuju u Bajernu, Realu...

"Neki će reći da pljujem u tanjir iz kojeg sam jeo, ali nije tako. Osjećam se dijelom kluba, moja djeca su u mlađim kategorijama Milana i teško mi je da gledam sve ovo".

"Rosoneri" su prošle nedjelje eliminisani iz Lige šampiona, dok na tabeli Serije A zauzimaju 11. poziciju. Navijači su nakon poraza od Parme na San Siru održali protest, kome su prisustvovali i neki igrači.

Maldini je rekao da nikada nije dozvoljavao navijačima da mu drže lekcije o igri i o zalaganju.

"Uvijek sam mrzio takve skupove. Kako neko mlađi od mene može da dođe i kaže mi da se ne trudim dovoljno? Ako nisi zadovoljan, možeš da mi zviždiš i tu se završava priča. Sjećam se 2007, kada smo osvojili sve, šest mjeseci uopšte nismo imali podršku najvatrenijih navijača".

Legendarni defanzivac dodao je da čelnici Milana moraju da postave ekipi niže ciljeve i tako je rasterete nerealnih očekivanja.

"Milan više ne može da se takmiči sa Juventusom, više nije u evropskih Top 10. Alegri je smijenjen iako je bilo jasno da nijedan trener ne može da promijeni stvari usred sezone. Nemojte da krivite Sedorfa".

(MONDO, Foto: Guliver/Getty Images/New Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC