• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LŠ: Ma, lagano i Čelsi...

Londonski klub već u prvom poluvremenu postigao dva gola protiv Galate i osigurao četvrtfinale Lige šampiona. Ronaldov novi rekord.

U četvrtfinalu Lige šampiona igraće i Real Madrid i Čelsi.

"Kraljevski klub" je još u prvom meču u Gelzenkirhenu završio najveći dio posla, dok je Čelsi strepio. Ali, na Stamford bridžu nije imao problema. Pobijedio je 2:0 (2:0). Real i Šalke odigrali su miran meč, a Španci su opet bili bolji 2:1 (1:1).

Uprkos blagoj prednosti zbog gola u gostima, "plavci" su strepili, jer posljednjih 0:1 sa Aston Vilom nisu ulili neophodno samopouzdanje ekspediciji Žozea Murinja. Međutim, ono je još u ranoj fazi drugog meča sa Galatasarajem vraćeno. Samjuel Eto, sa novim nadimkom "Deka", uspio je u četvrtom minutu da postigne gol i zadatak svom timu učini još lakšim.

Turci su znali da u Londonu u svakom slučaju moraju do gola, ali su i pored te činjenice najvećim dijelom utakmice bili potpuno bezopasni po gol Petra Čeha. Uporni i mnogo bolji Čelsi praktično je pitanje četvrtfinaliste iz ovog dvomeča riješio pred kraj prvog poluvremena. Poslije kornera Geri Kejhil je iskoristio gužvu i stavio tačku na plasman engleskog premijerligaša među osam najboljih ekipa na Starom kontinentu.

Real se prošetao kroz osminu finala.

Šalke je u Madridu pružio nešto veći otpor, ali tome je više doprinijela manja motivacija tima Karla Anćelotija, kao i strah od eventualnih povreda. Jedna takva zadesila je Madriđane već u osmom minutu, kada je Hose Rodrigez zbog bola u koljenu morao van terena. Igrač Reala je odmah prevezen u bolnicu i sumnja se da je riječ o prednjem ukrštenom ligamentu.


Duel je obilježio Kristijano Ronaldo. Portugalac je na dva meča sa timom iz Gelzenkirhena postigao četiri gola i oborio sopstveni rekord po broju pogodaka u jednoj sezoni Lige šampiona. Prošle je stao na 12, a sada je već na 13!

Ronaldo je bio strijelac prva dva gola za Real (21. i 74. minut), dok je treći djelo Alvara Morate (75).

Ranije su se u četvrtfinale plasirali Barselona, Pari Sen Žermen, Atletiko Madrid i Bajern Minhen. Preostala dva učesnika naredne faze elitnog takmičenja biće poznata u srijedu uveče, kada će snage odmjeriti Mančester junajted - Olimpijakos (prvi meč 0:2) i Borusija Dortmund - Zenit (4:2).

KRETANJE REZULTATA:

ČELSI: Čeh, Ivanović, Kejhil, Teri, Azpilikueta, Ramireš, Lampard, Oskar (od 81' Šurle), Azar, Vilijan (od 90+2' Kalas), Eto (od 85' Tores).

GALATASARAJ: Muslera, Aleks Telješ, Čeđu, Kaja, Eboue (od 77' Hajrović), Felipe Melo, Selčuk İnan, Snajder, Jekta Kurtuluš (od 67' Balta), Drogba, Burak (od 54' Bulut).

KRAJ!

43. minut - Čelsi je na pravom putu, vodi 2:0. Poslije diskutabilnog kornera, Džon Teri je bio najviši u skoku, Muslera je kratko odbio loptu, pravo na nogu Gerija Kejhila.

* Čelsi vodi i ima inicijativu. Velika plava zastava sa likom Didijea Drogbe na tribini Stamford bridža.

* Kamerunac je postigao 30. gol u Ligi Šampiona i tako ušao u klub od 14 igrača kojima je to pošlo za rukom.

4. minut - Čelsi "ekspres"... Malo je bilo potrebno "plavcima" da postignu gol. Polukontra je tekla tečno, Eto je poslije pasa Oskara izbjegao ofsajd i onda rutinski poslao loptu u mrežu za 1:0!

ČELSI: Čeh, Ivanović, Kejhil, Teri, Azpilikueta, Ramireš, Lampard, Oskar, Azar, Vilijan, Eto.

GALATASARAJ: Muslera, Aleks Telješ, Čeđu, Kaja, Eboue, Felipe Melo, Selčuk İnan, Snajder, Jekta Kurtuluš, Drogba, Burak.

REAL MADRID - ŠALKE 3:1, prvi meč 6:1



REAL: Kasiljas, Varan, Ramos (od 70' Karvahal), Koentrao, Ronaldo, Ćavi Alonso (od 46' Kasemiro), Načo, Hese (od 8' Bejl), Morata, Isko, Iljara.

ŠALKE: Farman, Hogland, Hevedes (od 58' Papadopulos), Matip, Kolašinac, Ajhan (od 81' Anan), Nojstadter, Obasi, Mejer, Draksler, Huntelaar (od 46' Šalai).

KRAJ!

75. minut - Pobjednik i drugog meča je odlučen. Real je poveo 3:1 i prijeti da Šalkeu nanese još jedan težak poraz. Strijelac je bio Alvaro Morata na asistenciju Bejla.

74. minut - Opet Ronaldo, Real vodi 2:1! Sada je oborio sopstveni rekord po broju postignutih golova u jednoj sezoni. Ima ih 13.

* Hese je u bolnici i sumnja se da je povrijedio prednji ukršteni ligament.

31. minut - Šalke je šokirao Madrid! Tim Hogland uspijeva da iskoristi nepažnju Realove odbrane i da izjednači rezultat poslije samo deset minuta.

21. minut - Real vodi, gol je postigao Kristijano Ronaldo. Portugalac je stigao do 12 pogodaka u ovoj sezoni Lige šampiona, čime je izjednačio svoj najbolji rezultat postavljen prošle sezone.

* Koliko je Real neuspješan u Njemačkoj (pobjeda protiv Šalkea tek druga), toliko je u Madridu dobar protiv Nijemaca. Izgubio je na Bernabeu samo dva meča od 25. Upisao je 19 pobjeda i četiri remija.

8. minut - Hese Rodrigez se povrijedio, a umjesto njega na terenu je Geret Bejl.

(MONDO, Foto: AP Photo/Matt Dunham)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC