• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Neven = 17 miliona + 2 prijateljske

Neven Subotić nalazi se među osmoricom igrača koje će ovog ljeta "napasti" Barselona.

Bio Herardo "Tata" Martino trener Barselone naredne sezone ili ne, privremeno odsutni predsjednik Sandro Rosel sastavio je šoping listu od koje se pomjera tlo pod nogama.

Ova osmorica igrača, za koje španski mediji tvrde da su mete Barselone, vrijede najmanje 139 miliona evra (izvor: Transfermarkt), ali realnost često bude mnogo skuplja od toga, jer se radi o zvijezdama koje su neprikosnovene u svojim klubovima.

Tačnije, radi se o igračima sa čvrstim ugovorima koje druga strana vjerovatno neće pustiti tek tako, odnosno ne za "realnu tržišnu cijenu".

A, da Barsa umije i voli da preplati igrača, mogli smo da se uvjerimo i ove sezone na slučaju Nejmara, zbog čega je na kraju Rosel morao i da se povuče (završio je na sudu). Saopšteno je da je Nejmar koštao 57 miliona evra, a ispostavilo se da će za oko pet godina koštati Barsu i cijelih 200.

No, vratimo se temi: Među osmoricom igrača koji su na spisku pojačanja, nalazi se i srpski reprezentativac, teško povrijeđeni štoper Borusije iz Dortmunda, Neven Subotić. Iako je sezonu završio još jesenas, kada su mu stradali ligamenti koljena, Subotić je jedan od trojice štopera koje će Barsa juriti narednog ljeta i ubjedljivo najskuplji u poređenju sa drugom dvojicom.

Drugi je Argentinac Santijago Verhini, igrač Estudijantesa na pozajmici u Sanderlendu, koji je najveće iznenađenje na ovom spisku i čija se vrijednost procjenjuje na svega miliona evra. Treća opcija je Brazilac Dorija, igrač Botafoga, koji vrijedi šest miliona evra.

Subotić je procijenjen na 20, ali moguće da će ta cijena pasti sada, poslije teške povrede (o tome svjedoči i crtica na spisku, o kojoj će biti riječi na kraju teksta).

Zanimljivije je, međutim, koga Barsa vidi u špicu napada, uz neprikosnovenog Lionela Mesija i Nejmara. To je strah i trepet Premijer lige, Serhio Kun Aguero, koji zvanično vrijedi oko 45 miliona evra, ali teško da bi Mančester siti uopšte razgovarao o toj cifri, tim prije što Arapima na čelu kluba novac nije neophodan za funkcionisanje.

Za kreaciju, dok se Ćavi Ernandez polako sprema za povlačenje, trebalo bi da bude zadužen fantastični fudbaler Atletiko Madrida, Turčin Arda Turan. I za njega "piše" da vrijedi 25 miliona evra, ali bilo bi veliko iznenađenje da ode za toliko novca.

Iza njega, mogao bi da zaigra Ilkan Gundogan, iz Borusije Dortmund, koji je dugo bio meta i Reala i Barselone, ali onda, poput Subotića, doživio tešku povredu. Procijenjen je na 27 miliona evra.

Jedan od onih koji su u padu forme, pritisnuti godinama, je i Brazilac Adrijano. Lijevi bok Barsine odbrane mogao bi, stoga, da osvježi Felipe Luiš iz Atletiko Madrida, koji vrijedi 15 miliona evra. Dovođenje lijevog beka jedan je od prioriteta na Kamp Nou, tim prije što se Đordi Alba često povrijeđuje.

Ali, tu kreće zaplet...

Autor teksta se poziva na spisak koji je krišom vidio kod jednog člana borda Barselone i prema kojem je, navodno, Barsa je već odbijena od Atletika. Navodi se da pored imena Arde i Luiša piše: "No es mou", što na katalonskom znači "Ne idu nigdje". Kod Luiša je dodata i nota: "Nađi novog lijevog beka koji može da igra uz Đordija i Adrijana".

Zanimljive su bile i crtice pored imena Dorije i Subotića.

Kod Dorije pisalo je "7 miliona evra, 19 godina", gdje nije neophodno pojašnjavanje, a kod Subotića:

"17 miliona + 2 prijateljske".

Kod Aguera piše, navodno:

"28 miliona + 2 prijateljske + jedan igrač iz B tima", a kod Gundogana:

"22 miliona - Fabrgas i Serđi Roberto moraju da igraju".

Nejasno je samo da li je Barselona ovo spremna da ponudi klubovima ili je to uslov druge strane prilikom pregovora.

(MONDO, foto: Guliver/Getty Images/Dennis Grombkowski/Christof Koepsel)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC