• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SERIJA A: Napoli srušio Inter, Viola Juventus

Prvi poraz Intera u ovoj sezoni Serije A! Crno-plavi nisu "preživeli" gostovanje u Napulju. Fiorentina je šokirala Juventus u Torinu.

 SERIJA A: Napoli srušio Inter, Viola Juventus Izvor: MONDO

Grad pod vulkanom, poznat i po mafiji, ali i po velikoj ljubavi prema fudbalu, u nedelju uveče je eksplodirao. Fudbaleri Napolija srušili su lidera Serije A Inter, pobedivši ga 1:0 golom Marsela Zalajete u 3. minutu.

Neverovatno zvuči podatak da je ovo tek prvi poraz Intera ove sezone posle 26 utakmica! Crno-plavi iz Milana čvrsto drže lidersku poziciju sa 61 bodom, ali Roma sada zaostaje samo šest bodova. Napoli je uneo neizvesnost u borbu za skudeto.

Ključni trenutak utakmice dogodio se u 3. minutu kada je Zalajeta majstorskim potezom prevario Žulija Cezara. Zapravo, to je bila greška golmana Intera, koju je Urugvajac kaznio. Napoli je bio bolji tim tokom većeg dela meča. U 75. minutu ponovo su "duel" imali Urugvajac Zalajeta i golman Intera, ali je Cezar tada izašao kao pobednik, odbranivši penal.

Golom Pabla Osvalda u sudijskoj nadoknadi Fiorentina je pobedila Juventus 3:2 što je prvi trijumf "ljubačastih" u Torinu posle ravno 20 godina!

Neopisiva radost fudbalera Fiorentine i zvižduci navijača Juventusa svom timu na kraju derbija 26. kola Serije A, koji je pokazao da je "Stara dama" u krizi i da se stolica Klaudija Ranijerija dobrano drma.

Fiorentina je nagovestila iznenađenje u 19. minutu kada je Gobi načeo Juventus. Devet minuta kasnije izjednačio je Sisoko, a u 57. minutu Kamoranezi donosi preokret. Fiorentina se nije predavala i u 75. minutu izjednačila je preko Vaiga.

U poslednjem minutu sudijske nadoknade Osvaldo je sjajnim udarcem glavom savladao Điđija Bufona za veliku radost Zdravka Kuzmanovića i ostalih igrača Fiorentine.

Juventus je u poslednja ti prvestvena meča osvojio samo jedan bod (poraz od Ređine 2:1 i remi sa gradskim rivalom Torinom 0:0 i sada poraz od Fiorentine). Juve ostaje na trećem mestu sa 48 bodova, ali se Fiorentina sada primakla na samo bod zaostatka.

U ostalim mečevima 26. kola postignuti su sledeći rezultati:

Kaljari - Đenova 2:1
Empoli - Sijena 0:2
Livorno - Katanija 1:0
Ređina - Palermo 0:0
Sampdorija - Torino 2:2
Udineze - Atalanta 2:0
Napoli - Inter 1:0

U subotu:

Roma - Parma 4:0
Milan - Lacio 1:1

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC