• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda iskoristila penal i pobijedila Rad!

Fudbaleri Crvene zvezde i Rada igraju posljednju utakmicu subotnjeg programa 27. kola Jelen Superlige.

Crvena zvezda je uspjela da se digne poslije poraza u "vječitom derbiju" i da na svom terenu, u meču 27. kola Superlige, pobijedi Rad.

Još tri kola dijele crveno-bijele od šampionske titule, a veliki, ogroman korak izabranici Slaviše Stojanovića napravili su u subotu uveče u Ulici Ljutice Bogdana. Zvezda je pokazala da je daleko kvalitetniji tim od "građevinara", igrala je bolje, stvorila mnogo više prilika i na kraju zasluženo osvojila tri boda.

Crvena zvezda - Rad 2:0 (1:0)!

Jedina mrlja na pobjedu crveno-bijelih mogla bi da bude situacija koja se dogodila u 31. minutu, poslije koje je domaćin poveo. Sudija Dejan Filipović dosudio je penal za Zvezdu, iako se stekao utisak da je lopta poslije centaršuta Dragana Mrđe pogodila u tijelo Nikolu Raspopovića. Ako je i bilo igranja rukom, namjera nije postojala.



Nenad Milijaš je namjestio loptu i, konačno, uspio da iskoristi jedanaesterac. Zvezda prije utakmice sa Radom nije realizovala tri uzastopna penala. Protiv Novog Pazara nije uspio Darko Lazović, dok je Milan Lukač u derbiju skinuo udarce sa "kreča" Milošu Ninkoviću i Nikoli Mijailoviću.

Sve je bilo riješeno poslije samo minut i po igre u drugom poluvremenu. Rad je uspio da se odbrani nakon opasnog napada crveno-bijelih. Domaćin je izborio korner, poslije kojeg je Mrđa velemajstorski na "prvoj stativi" glavom zatresao mrežu.

Radu su bodovi bili neophodni za opstanak, pogotovo poslije saznanja da su glavni konkurenti pobijedili izrazite favorite. Radnički iz Kragujevca je iznenadio na Banovom brdu, Javor je bio bolji od Vojvodine, dok je OFK Beograd slavio u Jagodini. Iz tog razloga, tim Stevana Mojsilovića će 28. kolo da dočeka u zoni ispadanja.

Očigledno, imperativ pobjede je bio mnogo veći kod crveno-bijelih.

Stojanović je vratio formaciju sa dva napadača (4-4-2), tako da je "bunker" Rada bio osuđen na propast. Zvezda je od samog početka pritiskala odbranu tima sa Banjice. Probijala je po svim stranama i gol je visio u vazduhu. Konačno, poslije nešto više od pola sata igre, Rad je bio slomljen.

Tek nakon vođstva, bez povrijeđenog Nenada Injca (stradalo koljeno, zamijenio ga Radivojević), Rad je krenuo nešto ofanzivnije, ali nedovoljno opasno po Bobana Bajkovića.

To je bio najbolji period igre Rada, sve ostalo lijepo i zanimljivo pokazala je Crvena zvezde. Ipak, nakon dupliranog vođstva i domaćin je oduzeo gas i lagano priveo meč kraju.

Zvezda će u narednom kolu na teško gostovanje u Užice i ako pobijedi Slobodu, šampionski šampanjac će moći da se postavi na slavljenički sto... poslije šest dugih godina!

CRVENA ZVEZDA: Bajković - Pečnik, Pavićević, Kelhar, Mijailović - Milijaš, Kovačević (od 82' Gogić), Lazović, Ninković - Kasalica (od 70' Rakić), Mrđa.

RAD: Danilović - Milošević, Ćirković, Knežević Lazevski, Gnjatić, Raspopović, Stanojević, Injac (od 38' Radivojević), Rodić, Urošević.



TOK UTAKMICE

KRAJ


70. - Ulazi Đorđe Rakić, a izlazi Filip Kasalica

59. - Zvezda poslije vođstva od 2:0 igra mirno i strpljivo gradi svaku akciju. Mrđa je imao šansu da definitivno riješi pitanje pobjednika, ali je Danilović bio uspješniji.

48. - GOOOOOOOOOOL, strijelac je Mrđa. Poslije kornera, napadač crveno-bijelih se odlično snašao na "prvoj stativi" i postigao gol. Zvezda će sada sigurno lakše igrati...

VIDEO

47. - Zvezda odmah napada, Mijailović je tražio Kasalicu na "drugoj stativi", odbrana Rada je intervenisla u posljednjem trenutku.

- Filipović je dao znak da može da počne drugo poluvrijeme.

Kraj prvog poluvremena! Zvezda je bila bolja, stvorila više prilika protiv ekipe koja je očigledno u komšiluk stigla sa prvenstvenom namjerom da sačuva gol. To joj nije uspjelo u prvom poluvremenu.

- Injac ne može da nastavi meč. Ušao je Radivojević!

36. - Da li će Injac moći da nastavi utakmicu? Povrijedio je koleno poslije duela sa Pavićevićem na sredini terena.

32. - Milijaš... GOOOOOOOOL - 1:0!

31. - Penal za Zvezdu! Dejan Filipović je pokazao na bijelu tačku... Lopta je prošla između ruke i tijela Raspopovića. Za arbitra nije bilo dileme. Fudbaler Rada je dobio Žuti karton, vjerovatno zbog prigovora, jer namjera apsolutno nije postojala.

VIDEO

26. - Opet Lazović koristi svoju brzinu, pobjegao je kompletnoj odbrani Rada, a onda niti je šutirao, niti asistirao. Bila je to idealna pozicija, ali je šansa propala.

22. - Velika šansa za Rad. Cijeli napad je tekao konfuzno, ali ništa bolja nije bila ni odbrana Zvezde. Veliku grešku Pečnika nije iskoristio Raspopović, ostao je sam, šutirao iz prve - preko gola.

20. - Iz napada u napad Zvezda je bliža golu. Mrđa za Kasalicu, koji je ipak bio dobro pokriven.

19. - Ninković sa distance snažno šutira, tik pored stative...

- Poslje 18 minuta igre Zvezda ima 68 odsto posjed lopte.

16. - Velika prilika za Mijailovića! Defanzivac crveno-bijelih je ostao sam, na šest-sedam metara od gola, poslije kombinacije sa Kasalicom, ali je očajno šutirao. Pokušao je da plasira loptu u dalji ugao, međutim promašio je čitav gol.

15. - Drugi poništen gol Kasalice, opet je bio u ofsajdu. Ispravno! Mrđa je šutirao iz daljine, a Danilović odbio loptu na nogu crnogorskom reprezentativcu.

11. - Zvezda je prebacila težište igre na polovinu "građevinara" i sve jače pritiska odbranu ekipe koja se bori za opstanak u Superligi.

6. - Igra se više na polovini Zvezde, koja je vrebala šansu iz kontre i brzo je dočekala. Mrđa je dobio loptu na lijevoj strani terena, povukao je ka sredini, paralelno sa poprečnom linijom kaznenog prostora, opalio po njoj, ali je Danilović spremno dočekao udarac. Doduše, bilo je to po sredini gola.

3. - Kasalica pogađa mrežu, ali iz očiglednog ofsajda. Prije toga je Darko Lazović imao odličan prodor po desnom krilu.

- Prvi napad za Zvezdu, Rad je izabrao stranu i napada ka Jugu u prvom poluvremenu. Počelo je...

- I na stadionu Crvene zvezde minut ćutanja u znak poštovanja na legendu srpskog i jugoslovenskog fudbala Vujadina Boškova.

(MONDO, Foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC