• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Koji dio Sarajeva će večeras slaviti?

Na "Grbavici" danas od 17 časova, u 103. prvenstvenom derbiju, koplja će ukrstiti Željezničar i Sarajevo. Pobjedniku se smiješi Evropa.

Željezničar i Sarajevo do sada su odigrali 102 međusobna duela. Oba rivala upisali su po 30 pobjeda, uz 42 remija (gol razlika 120:117 u korist "plavih"), pa bi pobjednik iz današnjeg susreta, osim evropske vize, mogao da stigne i do prednosti i kada su vječiti dueli u pitanju.

Sarajevski rivali ove sezone poprilično su izjednačeni, dijeli ih samo jedan bod. Željezničar je trećeplasirani tim Premijer lige BiH sa 55 bodova, koliko ima i Široki Brijeg, dok je Sarajevo na trećem mjestu sa bodom manje.

Tako bi, dva kola prije kraja, pobjednik 103. duela stigao nadomak međunarodne scene, odnosno plasmana u kvalifikacije za Ligu Evrope. Teško je očekivati da će vodeći Zrinjski u posljednjih 180 minuta prvenstva ispustiti prednost koju ima (58 bodova).

Sarajevo može do Evrope i preko Kupa BiH, jer će u finalu igrati sa Čelikom, dok Željezničaru ostaje jedino put kroz prvenstvo.

"Derbi je prilika da se čestito oprostimo od naših navijača i zahvalimo im za svu podršku koju smo imali u ovoj dosta burnoj sezoni. Protiv sebe ćemo imati protivnika s izuzetno jakim individualcima, dobrim šuterima, ekipu koja je u usponu forme", rekao je za "Avaz" trener Želje Dino Đurbuzović.

On ističe da motiva neće i ne može nedostajati.

"Motiva na ovakvim utakmicama uvijek ima, tako da to nije potrebno ni potencirati. Želimo da se na punoj 'Grbavici' radujemo s navijačima. Već tri godine nismo na svom terenu savladali Sarajevo, ovo je prilika", poručio je "šef" plavih.

S druge strane, trener Sarajeva Dženan Uščuplić tvrdi da će njegov tim protiv gradskog rivala igrati rasterećeno.

"Svaki derbi je važan i nema opuštanja, ali igrači moraju biti opušteni kako bi pokazali ono najbolje što posjeduju, a navijači na stadionu i pored malih ekrana uživali. Atmosfera u timu je odlična i spremno dočekujemo utakmicu sa Željezničarom", rekao je Uščuplić za "Avaz".

Strateg bordo tima imao je dosta uspjeha u derbiju kao igrač, a sada istim ritmom želi da nastavi i kao trener.

"Kao igrač, nikada nisam poražen od Željezničara. Igrali smo sedam utakmica i zabilježili smo četiri pobjede i tri remija. Volio bih tu praksu nastaviti i kao trener Sarajeva i ostati neporažen protiv gradskog rivala. To je velika privilegija", smatra Uščuplić.

Direktan prenos sa "Grbavice" možete pratiti na BHT 1 od 17 časova.

PAROVI 29. KOLA PREMIJER LIGE BIH:
Željezničar - Sarajevo
Vitez - Rudar Prijedor
Zrinjski - Mladost
Radnik - Velež
Leotar - Borac
Široki Brijeg - Čelik
Slavija - Olimpik
Travnik - Zvijezda Gradačac
*Sve utakmice igraju se u nedjelju od 17 časova.

TABELA: Zrinjski 58, Široki Brijeg 55, Željezničar 55, Sarajevo 54, Velež 48, Borac 42, Olimpik 40, Čelik 40, Radnik 36, Vitez 32, Zvijezda Gradačac 31, Mladost 30, Slavija 28 (-3), Travnik 25, Rudar Prijedor 25, Leotar 9.

(MONDO, foto: themaniacs.org)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC