• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pazarci: Naš golman se kladi i pušta golove

Novi Pazar bruji o tome da hrvatski golman Marko Šimić "namjerno prima mnogo golova u posljednje vrijeme, jer se kladi protiv Novog Pazara"!

Glavna tema u Novom Pazaru u posljednje vrijeme nije "nepravda koja stiže sa strane", već "izdaja koja dolazi iznutra".

Naime, dok je sve izvjesnije da Pazarci sjajne partije prethodne jeseni ovog proljeća neće pretvoriti u istorijski izlazak u evropska takmičenja, u tom gradu traže se krivci za neuspjeh.

Tako je portal: "Sandžak Haber" sabrao utiske sa društvenih mreža i objavio tekst u kojem se osnovano sumnja u čast i poštenje golmana Novog Pazara, Hrvata Marka Šimića.

Konkretno - Šimića optužuju da se kladi i da zbog toga Novi Pazar prima mnogo golova u posljednje vrijeme.

"Sandžakhaber saznaje, a na socijalnim mrežama takođe piše da naš prvotimac ima kockarskih i dužničkih problema, ali i da u posljednje vrijeme ima žestoke uplate na sportskim i online kladionicama da FK Novi Pazar primi dva i više gola. Tako je nažalost bilo i ovih dana pa je golman ispuštao lopte kao da mu se ruke ne pitaju", piše autor teksta na "Sandžak Haberu" i dodaje:

"Saznajemo da je Šimić preko posrednika uplatio veću sumu novca protiv Novog Pazara na 'golove', koje je propustio da uđu u mrežu. Naš sagovornik koji je želio da ostane anoniman tvrdi da Šimić takođe ima i loše navike da noću obilazi noćne klubove i kafane po Novom Pazaru. Vozi automobil marke 'Porche Cayenne', a u fudbalskim krugovima kruži i priča da je iz Irana pobjegao glavom bez obzira, jer su ga uhvatili da je prodavao utakmice. Šimić je u Iranu branio žute boje fudbalskog kluba Sanat Naft Abadan", navodi se u tekstu.

Dalje, autor "kaže"...

"Da ova priča ima utemeljenje govori i njegov rat sa Zvonkom Zubakom, bivšim predsjednikom kluba za koji je branio. Zubak je Šimića okarakterizirao kao 'velikog kockara koji namješta utakmice i kladi se njih'. Rat na relaciji Marko Šimić – Zvonko Zubak nije prestao, već se rasplamsao", navodi se i poziva na tekstove objavljene u hrvatskom "Jutarnjem listu".

"Šimić bi na kladionici odigrao da će, primjera radi, Kroacia Sesvete primiti tri gola, a onda ih na utakmici primio i uzeo novac. O tome se radi, nemaju drugi klubovi veze s tim", pričao je svojevremeno Zubak, koji je tvrdio i da Šimić ne radi sam već da uvijek ima nekoga od prijatelja ko obavlja te poslove za njega.

"Da, rekao sam da su ga zvali neki njegovi prijatelji s kojima je on to radio. Imamo dokaze za to, a ispričao je to i u svlačionici. Onda je on molio ostale igrače da puste utakmicu što ovi naravno nisu htjeli. Ne optužujemo klubove, samo sam rekao da su ga zvali neki njegovi 'kompanjoni' s kojima se kladi", govorio je Zubak, a prenosi portal iz Novog Pazara.

Šimić je iz Kroacije Sesvete 2010. godine prešao u Jagodinu i tu branio dvije sezone, pa je otišao u Iran, gdje se zadržao jako kratko i zabilježio sedam nastupa. U sezoni 2013/14, na golu Novog Pazara zamijenio je Nemanju Supića, s kojim su Pazarci takođe u lošim odnosima.

Novi Pazar je u posljednje tri utakmice doživio dva poraza i primio sedam golova (2+2+3).

(MONDO, Foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC