• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Venger: Nećete me se još otarasiti!

Na pitanje da li ostaje menadžer Arsenala i naredne sezone, Arsen Venger dao je više nego jasan odgovor.

"Nećete me se još otarasiti", rekao je menadžer Arsenala, Arsen Venger, nakon što je kolo prije kraja Premijer lige obezbedio klubu 16. uzastopno učešće u Ligi šampiona.

To je, na kraju, proglašeno za uspjeh, iako je Arsenal najduže od svih timova bio lider Premijer lige (128 dana), a na kraju ostao bez titule desetu sezonu zaredom.

Posljednji trofej koji je Venger unio na "Emirejts" bio je FA kup, u sezoni 2004/05 i to će biti jedini trofej koji će Arsenal imati prilike da osvoji u ovoj sezoni, jer 14. maja igra finale na "Novom Vembliju", protiv Hala.

U međuvremenu, bilo je mnogih brodoloma, ali se Francuz redovno izvlačio obezbjeđivanjem plasmana u Ligu šampiona, što je punilo klupsku kasu u vrijeme enormnih troškova zbog izgradnje novog stadiona "Emirejts". Sada, kada je stadion isplaćen, navijači su očekivali više, ali su na kraju morali da strepe i za Ligu šampiona.

Tek, dva uzastopna poraza Evertona vratila su Arsenal na četvrto mjesto, koje donosi kvalifikacije za evropsko elitno takmičenje. Teško je i zamisliti da ih Venger ne prođe, pa je tako sa osmjehom pričao poslije pobjede nad Vest Bromvič Albionom od 1:0.

"Da, ostajem menadžer. Moja riječ je moja riječ", rekao je Venger, koji broji 18. godinu na čelu "tobdžija".

"Imali smo mnogo povreda, tri-četiri važna igrača nismo imali u najvažnijim utakmicama ove sezone, previše dugo su bili odsutni. A, takođe, u nekim utakmicama van svog stadiona, sačekani smo nespremni i doživjeli iznenađenja u prvim minutima (porazi od Sitija 6:3, Liverpula 5:1, Čelsija 6:0...). Tada smo bili previše oprezni i nismo imali mnogo samopouzdanja. Platili smo veliku cijenu", rekao je Venger.

On je vjerovatno jedini menadžer tako trofejnog, popularnog i bogatog kluba u Premijer ligi, pa i šire, kojem bi uprava oprostila 4:19 na stadionima tri najveća rivala u trci za šampionsku titulu.

To je Venger. To je Arsenal.
(MONDO, Foto: Beta/AP/Alastair Gran)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC