• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Murinjo: Nije imao ko da otvori kapiju

"A, kad je otvorena kapija, onda je kapija otvorena i onda češće pobjeđuješ. Mi to nismo mogli", objasnio je menadžer Čelsija šta je falilo za titulu.

Čelsi je u svakom takmičenju bio blizu titule i uvijek je nešto malo nedostajalo.

Šta?

Više puta, menadžer kluba Žoze Murinjo rekao je da je to "ubica" od napadača, što je ponovio i kada je definitivno ostao i bez titule u Ligi šampiona (polufinale) i bez titule u Premijer ligi (realno, treće mjesto).

"Nemamo tog 'ubicu' od napadača, centarfora koji je sposoban da na malom prostoru izvede akciju, neku minijaturu, da postigne gol i otvori kapiju", rekao je Murinjo.

Svi koju su ga pratili prethodnih deset i više godina sa Portom, Čelsijem, Interom, Realom i opet Čelsijem, više puta su se uvjeravali u to da, kada prvi postigne gol, skoro nikad ne gubi. I uvijek osvaja trofeje.

Prvo je imao Didijea Drogbu, pa Dijega Milita, pa Kristijana Ronalda, a sada ima Fernanda Toresa, Samuela Etoa i Dembu Baa, koji mu je u finišu sezone, iz uloge trećeg napadača, donio i borbu za finale Lige šampiona i neizvjesnost u trci sa Liverpulom i Mančester sitijem.

Ali, Murinjo je od prvog dana tražio više i to nije krio. Otuda, pojavile su se priče da je "bagerista" iz Atletiko Madrida, snažni centarfor Dijego Kosta, već potpisao za Čelsi, za 36 miliona evra, iako je madridski klub to demantovao.

S njim, Murinjo vjeruje da bi mogao da otvori mnoga vrata.

"Protiv timova koji su se branili, koji su veoma agresivni, koji su više brinuli kako da sačuvaju svoju mrežu, nego da igraju fudbal, uvijek se događalo isto - mučili smo se. U tim mečevima, potreban vam je neko da otvori kapiju. Kada otvorite kapiju, kapija je otvorena i onda pobjeđujete češće. Mi to nismo mogli", navodio je Murinjo na poraze od Kristal Palasa i Sanderlenda, remi sa Noričom...

Međutim, nije pričao o utakmicama u kojima je on igrao baš tako, zatvoreno, tvrdo, agresivno, pokušavajući samo da ne primi gol. Neke je dobio (Liverpul 0:2 na Enfildu), a u nekima debelo stradao (Atletiko 1:3 na Stamford Bridžu).

"Što se sljedeće sezone tiče, potrebno je da napredujemo kao tim, da bismo pobjeđivali kao tim, ali neophodan nam je novi napadač, sa ubilačkim instinktom i brojem 'sigurnih' golova koji će nas podići na viši nivo. To je nešto što će naš klub pokušati da uradi, naravno poštujući to da već imamo dobre napadače", rekao je Murinjo.

I nije jedini koji se slaže da bi s pravim centarforom, možda uzeo Premijer ligu ove sezone. Mnogi evropski fudbalski pisci trošili su redove na to da bi pravom kupovinom prošlog ljeta ili samo odlukom da se ne pošalje Romelu Lukaku na pozajmicu u Everton, Murinjo sada bio šampion Engleske.

Da li bi? To nikako ne možemo da znamo, ali znamo da je Lukaku za Everton dao 14 golova u Premijer ligi, Eto devet, Tores četiri i Ba pet. Njih trojica tek četiri gola više od Lukakua...

(MONDO, foto: Guliver/Getty Images/Stu Forster)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC