• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tragedija! Liverpul imao 3:0 i izgubio titulu

Ne, ovo nije moguće!

Premijer liga!

Da, to je Premijer liga!

Fudbaleri Liverpula bili su praktično pred titulom prvaka Engleske, koja se u klubu čeka od 1990. godine.

Onda se prošlog vikenda okliznuo kapiten tima i čovjek koji je najduže čekao titulu u modernoj istoriji fudbala, Stiven Džerard, a potom su stvari postale još teže za opisati i prepričati...

U ponedjeljak uveče, u evropskom TV terminu, Liverpul je vodio 3:0 na vrućem stadionu Kristal Palasa, "Selhurst Parku", praktično su igrači tog tima "punili" domaćina u namjeri da obezbijede sebi što bolju gol-razliku za finiš sa Mančester sitijem, ali dogodila se fudbalska tragedija za navijače tog kluba.

Za samo 10 minuta igre, ekipa nevjerovatnog Tonija Pulisa učinila je da prokletstvo "Enfilda" nastavi da traje: Kristal Palas - Liverpul 3:3 (0:1)!?

SEMAFOR

0:1 ALEN (18)
0:2 STARIDŽ (53)
0:3 SUAREZ (55)
1:3 DILEJNI (79)
2:3 GEJL (81)
3:3 GEJL (88)

Tim koji je od Pulisovog dolaska na klupu (decembar), sa posljednjeg mjesta na tabeli, otišao na deset bodova od timova koji ispadaju, jednostavno je odlučio da riješi prvenstvo!

Kada je "pao" prvi gol u mrežu Simona Minjolea, kao da se vidio strah u očima igrača Liverpula. Jurili su gol-razliku, a onda se odjednom 30.000 vatrenih navijača, više nalik srpskim ili grčkim, turskim, sručilo na njih...

Poslije drugog gola, "redsi" su bili bijeli kao krpe, a kada je Gejl u 88. minutu dao i treći, svima je bilo jasno - gotovo je! Povratka nema...


Liverpul sada ima bod više od Mančester sitija, koji ima dvije utakmice manje! Napisali bismo da su "redsi" definitivno izgubili titulu, ali ako je Palas uradio ovo Liverpulu... Ko smije da se zakune da neće nešto slično doživjeti Siti, protiv Aston Vile ili Vest Hema?

Matematički, Sitiju titulu garantuje pobjeda i remi. Realno, "građanima" je titula prvaka Engleske, druga u četiri sezone, na dohvat ruke.

KRISTAL PALAS: Speroni - Marijapa, Dan, Dilejni, Vord - Jedinak, Dikgačoi, Ledli - Pančon, Bolasi - Šamak.

LIVERPUL: Minjole - Džonson, Škrtel, Sako, Flanagan - Džerard, Alen, Lukaš, Sterling - Suarez, Staridž.

Šta se dogodilo kod Rodžersovog tima pri rezultatu 1:3? Teško je opisati. To je Engleska, Palas se jednostavno "digao", osjetio strah kod do tog trenutka neprikosnovenog gosta (posjed lopte 35-65, šutevi u gol 5-19) i riješio da igra za sebe, za ponos, za čast.

E, sad, što će zbog toga crveni ostati zavijeni u crno u sezoni u kojoj su porušili skoro sve rekorde? To se Pulisa i njegovih u jednom trenutku otpisanih igrača ništa ne tiče.

Ironija, prije sedam dana Siti je na "Selhurstu" glatko pobijedio - 0:2, a Liverpul bio na putu da dodatno umanji gol-razliku (bilo je plus 59, naspram plus 53 u korist Sitija). Znate vjerovatno da u Engleskoj, ako dva tima imaju isto bodova, odlučuje gol-razlika.

Ali, nju su potpuno obesmislili igrači Palasa...

To je Premijer liga.





Pogledajte golove

(MONDO, Foto: AP Photo/Alastair Grant)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC