• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KUP BiH: Čeliku treći ili Sarajevu peti pehar

U srijedu u 17 časova u Zenici igra se prva finalna utakmica Kupa Bosne i Hercegovine između Čelika i Sarajeva (TV BHT 1).

Crno-crveni su dva puta osvajali Kup i to davne 1995 i 1996. godine, a oba puta su u finalu bili bolji od tuzlanske Slobode. Sarajevo je s druge strane pehar namijenjen pobjedniku najmasovnijeg takmičenja podizalo četiri puta i to 1997. 1998, 2002 i 2005. godine.

Zeničani žele da prekinu post dug 17 godina bez trofeja, a pehar bi im donio i plasman u Evropu poslije sedam sezona.
Bordo tim s druge strane je ostao bez titule, ali želi da prekinu negativnu seriju od sedam godina bez trofeja.

Dženan Uščuplić, trener bordo kluba i napadač Nemanja Bilbija izjavili su u utorak u Sarajevu da odlaze na "Bilino polje" da se nadigravaju s Čelikom.

"Ovo je prvo poluvrijeme finalne utakmice Kupa BiH. Nadamo se da možemo ponuditi dobru predstavu i odigrati kvalitetan meč. U Zenicu idemo rasterećeni i motivisani, jer nakon niza godina želimo donijeti trofej na Koševo. Sigurno je mala prednost što se revanš igra na ‘Koševu’, ali u Zenicu idemo da se nadigravamo, nećemo taktizirati", rekao je Uščuplić.

Banjalučanin u redovima Sarajlija takođe je rekao da njegov tim ne ide u Zenicu da se brani.

"Za nas je ovo utakmica sezone u kojoj želimo da se nadigravamo i ostvarimo što bolji rezultat. Nadam se da ćemo odigrati kvalitetan meč",
rekao je Bilbija.

Trener Čelika Nizah Hukić očekuje težak dvomeč sa ekipom sa Koševa.

"Vjerujem da će igrači dati svoj maksimum i da ćemo ostvariti dobar rezultat. Ne smijemo da primimo gol u prvoj utakmici što je za mene ispunjenje cilja, a u napadu ćemo sigurno nešto napraviti", rekao je Hukić, koji će imati kadrovskih problema.

"Hendikepirani smo neigranjem Fenana Salčinovića i Petra Bašića zbog kartona. S druge strane nastojali smo da odmorimo nekoliko fudbalera kako bi što spremnije ušli u finale. Momci će dati sve što mogu, a i navijači. Oni su naš adut i to moramo da iskoristimo", naglasio je šef struke Čelika.

Prvu finalnu utakmicu Kupa BiH sudiće Banjalučanin Ognjen Valjić, a pomagaće mu Husein Terzić iz Travnika i Danijel Pajić iz Bijeljine. Četvrti arbitar finala biće Senad Ibrišimbegović iz Travnika, delegat će biti Izet Banda, a posmatrač suđenja Izet Čejvanivić.

Čelik i Sarajevo ove sezone su odigrali dva meča u Premijer ligi BiH i domaćini su bili neumoljivi. Na "Koševu" je bilo 3:0, a u Zenici (1:0).

Revanš susret finala Kupa BiH biće odigran 17. maja na "Koševu".

(MONDO, foto: FK Sarajevo)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC