• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Živko Živković Partizanov bombarder

Golman Živković zabilježio najbolji rezultat u Partizanu prilikom mjerenja najjačeg šuta u sklopu takmičenja Jelen Super šut.

Da li možete da pretpostavite koji igrač Partizana ima najjači šut?

Nije Saša Marković, a nije, mada su vjerovatno mnogi pomislili, ni Nikola Drinčić.

To je golman Živko Živković!

Takmičenje za najjači šut Superlige "Jelen Super šut" u utorak je stiglo do Sportskog centra "Zemunelo". Fudbaleri Partizana oprobali su se u udarcima sa razdaljine od šest metara, a jačinu njihovog udarca mjerio je specijalni instrument.

Prvi je loptu namjestio Saša Marković, fudbaler čiji je razoran udarac godinama ozbiljna pretnja protivničkim golmanima. Mladi "vezista" je dva puta zapeo iz sve snage, ali nije uspio da prebaci 120 km/h.

Poslije njega, uz ovacije saigrača i ostalih ljudi prisutnih u utorak na prepodnevnom treningu crno-bijelih, lopti je prišao golman Živković. Snažno je opalio i dogurao do 131 km/h. Isti rezultat imao je i prije tri godine, ali je tada Raća Petrović bio bolji (133 km/h).

Ispostavilo se da je ove sezone ta jačina dovoljna za prvo mjesto među partizanovcima.

Očekivalo se obaranje rekorda od strane Nikole Drinčića, fudbalera koji je za nekoliko mjeseci u crno-bijelom dresu više puta demonstrirao svoju "praćku" i njenu preciznost. Moć Drinine bombe posljednji je osjetio golman Crvene zvezde Boban Bajković, kada je na posljednjem derbiju ostao skamenjen poslije "slobodnjaka" i pogotka u "devedeset".

"Evo ga crni bombarder", uzviknuo je momak kome nikada ne manjka dobro raspoloženje Petar Grbić.

Ali, očigledno da je preciznost mnogo važniji faktor kod šuta Drinčića. Snaga i ne toliko, jer nije bila ni blizu onoj koju je nekoliko minuta prije njega postavio čuvar mreže. Mjerač je se zaustavio na 118.

Pokušali su i ostali, ali nisu uspjeli. Samo se Vojislav Stanković snažnom lijevicom približio vodećem, ali ne više od 124 km/h.

"Nije valjda i ovo namješteno", dobacio je neko iz mase.

Bilo kako bilo, Žile je odnio pobjedu, a rekord centarfora Javora Stevana Račića (136km/h) ostao je aktuelan i poslije posete "Zemunelu".
(Vladimir Sukdolak, Foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC