• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Haos uoči Skupštine FK Vojvodina

Na sjednici izborne Skupštine novosadskog kluba izglasano novo rukovodstvo, na čelu sa Zoranom Pavlovićem, dosadašnjim sportskim direktorom.

Na zadovoljstvo igrača, stručnog štaba i zaposlenih u Fudbalskom klubu Vojvodina, a na nezadovoljstvo najvjernijih navijača "lala", Zoran Pavlović postao je predsjednik Upravnog odbora "Stare dame" iz Novog Sada.

Na toj funkciji naslijedio je Milenka Jokića, koji je vodio klub od jesenas.

"Sjednici redovne Izborne Skupštine kluba prisustvovalo je 44 (od 55) delegata koji su za novog predsjednika Upravnog odbora kluba u mandatnom periodu 2014-2018. godina izabrali gospodina Zorana Pavlovića. Zoran Pavlović je u roku koji je odredila Skupština kluba jedini podnio kandidaturu za mjesto predsjednika Upravnog odbora".

"Njegovu kandidaturu su pismeno podržali svi igrači, članovi stručnog štaba i zaposleni u FK 'Vojvodina' imajući u vidu ogroman doprinos koji je Pavlović dao u prethodnih šest mjeseci, koliko je u Vojvodini vršio funkciju čoveka odgovornog za sva sportska pitanja", objavio je klub na zvaničnom sajtu.

Ono što na zvaničnom sajtu Vojvodine ne piše dogodilo se uoči sjednice, na rampi Sportskog centra "Vujadin Boškov" u Veterniku. Prema izvještavanju Radio-televizije Vojvodine, članovi starog saziva Skupštine zaustavljeni su na ulaznoj rampi u sportski centar i onemogućeno im je da uđu u salu.


Foto: MONDO/M. Šolak
"Članovi dosadašnjeg saziva Skupštine, kojima mandat ističe u avgustu, smatrali su da im je mjesto u sali prilikom odlučivanja i izbora, kako novih članova Skupštine, tako i čelnih funkcija u klubu. Rampa je za njih ostala spuštena. U ime potpisnika dosadašnejg saziva, dojučerašnji predsjednik Nadzornog odbora Đorđe Nedeljkov najavio je sazivanje (još jedne) skupštine FK Vojvodina, u kojoj će, kako je naveo, legitimni delegati kluba, u skladu sa Statutom, izabrati novog rukovodstvo kluba", javljaRTV.

Dok je ispred SC Vojvodine obezbjeđenje bilo prinuđeno da interveniše, u svečanoj sali je novi predsjednik UO održao prvi govor kao čelnik kluba.

Pavlović se zahvalio prethodniku, igračima, zaposlenima i sponzorima, a potom obećao da će nastaviti da radi na afirmaciji kluba i postizanju još boljih rezultata. On je došao u klub prije pola godine i tokom zime uz trenera Branka Babića renovirao tim i sastavio ekipu koja je prvi put u istoriji kluba osvojila trofej Kupa.

Pavlović će ponuditi mjesto potpredsjednika UO Dragoslavu Vukoviću, a predložiće i Radisavu Rabrenoviću da se vrati na neku funkciju u klubu, nakon što podnio ostavku prije tri dana na mjesto generalnog sekretara, na kojem će u narednom periodu raditi Sanja Trivić.

Rabrenović će u svakom slučaju biti dio novog saziva Skupštine.

Organizovani navijači Vojvodine upozorili su prije nekoliko dana javnost da Milan Čabrić i Radisav Rabrenović pokušavaju da izvrše pravi puč u klubu i postave Zorana Pavlovića za predsjednika, iako se protiv njega vodi krivični postupak pod sumnjom da je oštetio FK Radnički 1923 za 500.000 evra zbog prodaje fudbalera Filipa Kostića u Groningen.

Foto: MONDO/M. Šolak
"Firma" je, pored ostalog, optužila Pavlovića i da je za 360.000 evra preko jednog člana UO kupio ekonomska prava na najtalentovanijeg fudbalera Voše, Sergeja Milinković Savića.

Vojvodina je trijumfom u finalu Kupa izborila nastup u kvalifikacijama za Ligu Evrope i sljedeće sezone. Uoči dva poslednja kola Superlige zauzima petu poziciju na tabeli.

(MONDO, Foto: Screenshot)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC