• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Italijani: Da li je Kasano uzalud gladovao

Iskusni napadač Parme kandidat za put u Brazil. Hoće li debitovati na Mundijalu? I oporavljeni Đuzepe Rosi (27) uvršten na preliminarni spisak "azura"

Poput svojih kolega, i selektor Italije Ćezare Prandeli sastavio je i objavio spisak od 30 imena igrača koje će pozvati na prvi dio priprema za Svjetsko prvenstvo u Brazilu.

Vijest je svakako to da je kandidat za put na Mundijal i iskusni centarfor Đuzepe Rosi, koji je u januaru povrijedio ligamente koljena i vratio se na teren početkom maja. Hoće li biti dovoljno oporavljen i spreman da konačno zaigra na Svjetskom prvenstvu.

S obzirom na to da je rođen u Nju Džersiju, nekadašnji selektor reprezentacije SAD pozvao ga je 2006. godine na okupljanje tamošnjeg državnog tima za Mundijal u Njemačkoj. Rosi je odbio ponudu i poručio mu da želi da nastupa samo za Italiju.

Četiri godine poslije toga, Marčelo Lipi uvrstio je njegovo ime na širi spisak putnika u Južnu Afriku, ali nije uspio da se izbori za mjesto u ekipi. Hoće li sada imati više sreće?

Pored njega, za mjesto u špicu četvorostrukih šampiona svijeta boriće se i napadač Torina Ćiro Imobile (24), najbolji strijelac Serije A (22 pogotka). On je debitovao za reprezenaciju u martu, protiv Španije.

Od napadača, Prandeli je pozvao i Marija Balotelija, Matiju Destra i Antonija Kasana, koji nikad nije igrao na Svjetskom prvenstvu. Ove sezone je postigao 12 golova i pet puta asistirao, pomogavši tako Parmi da se bori za Evropi.

"Izgubio sam deset kilograma da bih išao u Brazil. Na dijeti sam i prestao sam da jedem fokaćine (mafine) da bih išao na Svjetsko prvenstvo. Dobro, jeo sam ih samo jedne nedelje", rekao je u Kasano u martu.

"Nikada nisam igrao na Svjetskom prvenstvu i to je nešto što bih volio da uradim. Bio bih nasjrećniji na svijetu da se to dogodi", dodao je fudbaler koji je svojim problematičnih ponašanjem i nedisciplinom sam sebi uskratio bolju karijeru.

Za razliku od njega, Alberto Đilardino je na SP 2006. godine igrao i osvojio titulu šampiona svijeta, ali ovog puta nije u sastavu.

Pripreme Italijana za Mundijal počeće 19. maja, a posljednju probnu utakmicu igraće protiv Luksemburga, 4. juna u Peruđi. Na Svjetskom prvenstvu igraće u Grupi D, uz Englesku, Kostariku i Urugvaj.

GOLMANI: Đanluiđi Bufon (Juventus), Matija Perin (Đenova), Salvatore Sirigu (Pari Sen Žermen).

ODBRANA: Ignjacio Abate (Milan), Andrea Barzalji (Juventus), Leonardo Bonući (Juventus), Đorđo Kjelini (Juventus), Mateo Darmijan (Torino), Matija De Siljo (Milan), Kristijan Mađo (Napoli), Gabrijel Paleta (Parma), Manuel Paskval (Fiorentina), Andrea Ranokija (Inter)

VEZISTI: Alberto Akvilani (Fiorentina), Antonio Kandreva (Lacio), Danijele De Rosi (Roma), Klaudio Markizio (Juventus), Rikardo Montolivo (Milan), Tijago Mota (Pari Sen Žermen), Marko Parolo (Parma), Andrea Pirlo (Juventus), Romulo (Verona), Marko Verati (Pari Sen Žermen)

NAPAD: Mario Baloteli (Milan), Antonio Kasano (Parma), Alesio Ćerći (Torino), Matija Destro (Roma), Ćiro Imobile (Torino), Lorenco Insinje (Napoli), Đuzepe Rosi (Fiorentina)
(MONDO, Foto: Guliver/Getty images/Claudio Villa)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC