• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rat Boatengovih

Duel Gane i Nemačke u drugom kolu grupe G biće u fokusu javnosti ne samo zbog igre već i zbog duela Kevina Prinsa Boatenga i njegovog polubrata u protivničkom taboru, Džeroma.

Nemačka i Gana večeras će od 21 sat odmeriti snage na Mundijalu u Brazilu. Taj meč biće u žiži i zbog duela braće Boateng. Kevin Prins igraće za Ganu, dok će Džerom braniti boje Nemačke.

Obojica su rođeni u Nemačkoj, prošli su zajedno sve mlađe nacionalne selekcije te države, a onda je Kevin Prins odlučio da nastupa za Ganu, rodnu zemlju njihovog zajedničkog oca.

Igrom slučaja odmeravanje snaga u Brazilu neće im biti prvo na Svetskim prvenstvima. Već su se 2010. u Južnoj Africi našli na suprotnim stranama i Džerom je imao više sreće u tom meču. Golom Mesuta Ozila Nemačka je tada slavila sa 1:0. Sada stvari možda budu drugačije, budući da bi za Ganu poraz mogao da znači i oproštaj od Mundijala.

Takođe, njih dvojica nastupaju za različite timove u Bundesligi, pa su se i tamo više puta nalazili "oči u oči" jedan preko puta drugog. Iako su braća ranije viđena zajedno na godišnjem odmoru, prekinuli su komunikaciju pre nekoliko nedelja, a večeras će voditi "rat" na terenu.

"Iz priča mog oca znam da su mečevi reprezentacije Gane u toj zemlji praznici, okupi se cela porodica i uživa u fudbalu, ali i u Nemačkoj je ista situacija. Uprkos korenima, ja sam reprezentivac Nemačke i boriću se svim snagama za svoju zemlju. Biće mi čudno što će Kevin Prins biti moj direktni rival, ali ću se truditi i maksimalno koncentrisati da dobro odradim zadatak koji mi je poveren", izjavio je Džerom Boateng.

Večerašnji duel u Fortalezi uticao je da braća u potpunosti prekinu kontakte uoči Svetskog prvenstva.

"To je pomalo čudna situacija, ali mi iskreno ne nedostaje naš kontakt. Mislim da je Mundijal zaista nešto posebno i da, u kranju ruku, ne bi ni bilo u redu da redovno komuniciramo a nastupamo za različite selekcije i to još rivalske", dodao je Džerom, koji nastupa za Bajern.

Kevin Prins Boateng, na drugoj strani, spreman je baš kao i njegov brat, da "pogine" za svoju zemlju.

"To je blagoslov što ću opet igrati protiv brata, i to ponovo na Mundijalu. Ali ovoga puta stvari će se odvijati malo drugačije - pobediće Gana", uveren je fudbaler Šalkea, iako tradicija nije na njihovoj strani - protiv Nemačke su igrali dva puta i pretrpli dva poraza, uz gol-razliku 7:1.

"Igramo u velikoj grupi i nema sumnje da će biti zabavno. Zaista mislim da je sve moguće, jer uvek možete da se nosite sa najboljima na svetu, jer to je Svetsko prvenstvo. Mislim da smo jači, mnogo jači nego što smo bili 2010. A najvažnija stvar koju posedujemo je disciplina", rekao je Kevin Prins Boateng.

Dakle, Nemačka je favorit, ali je Gana spremna za bitku do poslednjeg daha, jer popravnog nema. Braćo Boateng, samo poštujte fer-plej, pa neka pobedi bolji...

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC