• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mesi šou i srećna Nigerija, Bosna povela Iran kući

Samo će Iran ostati bez pobede u Grupi F, a ona ih je vodila u osminu finala. Tamo će Argentina sa svih devet bodova i Nigerija sa četiri. Bosna osetila kako je pobediti na Mundijalu. Nova dva gola sjajnog Lionela Mesija.

Nije bilo kalkulisanja i puštanja...

Argentina i Nigerija nastavljaju takmičenje na Svetskom prvenstvu u Brazilu, Bosna i Hercegovina i Iran vrlo brzo će napustiti Južnu Ameriku i vratiti se kućama.

"Gaučosi" su pobedili "super orlove" 3:2 i osigurali prvo mesto u Grupi F, samim tim i izbegli Francusku u drugoj fazi Mundijala. Na "trikolore" će Nigerija, koja je uprkos tome što je poražena uspela da prođe među 16 najboljih selekcija.

Afrikancima je najveći posao završila Bosna, koja je u Salvadoru pobedila Iran 3:1. Izabranici Safeta Sušića zabeležili su istorijsku prvu pobedu na Mundijalima, ali ipak ostaje žal za boljim rezultatom, jer je utisak da je Bosna mogla mnogo više protiv Nigerije, gde su joj i sudije u dobroj meri odmogle.

Strelci za naše komšije bili su Edin Džeko u 23. i Miralem Pjanić u 59. i Avdija Vršajević u 83 minutu. Jedini pogodak, prvi na ovom Svetskom prvenstvu za Persijance postigao je Reza Gočanadžed u 82. minutu.

U Porto Alegrue sve je prštalo, pogotovo na startu prvog i drugog poluvremena. Počelo je golom Lionela Mesija u drugom, nastavio Ahmed Musa u četvrtom, pa opet Mesi u 45, pa Musa u 47. minutu. Gol vredan maksimalnog učinka u grupi za Argentince postigao je Markos Roho u 50. minutu.

Mesi je na sve tri utakmice Svetskog prvenstva postigao barem po jedan pogodak i sa ukupno četiri izjednačio se na prvom mestu liste strelaca sa Nejmarom.

TABELA: Argentina 9 (+3), Nigerija 4 (0), Bosna i Hercegovina 3 (0), Iran 1 (-3).



NIGERIJA: Enjeama - Ošaniva, Jobo, Omeruo, Ambrose - Onazi, Mikel - Musa, Babatunde (od 65' Učebo), Odemvinge - Emenike.

ARGENTINA: Romero - Roho, Fernandez, Garaj, Zabaleta - Di Maria, Maskerano, Gago - Aguero (od 38' Laveci), Iguain, Mesi (od 63' Alvarez).

BiH: Begović - Kolašinac, Spahić, Šunjić, Vršajević - Sušić, Hadžić (od 61' Vranješ), Bešić - Pjanić - Ibišević, Džeko.

IRAN: A. Hađiđi - Montazeri, Hoseini, Sadeđi, Poladi - Nekunam, Tejmuriam - Šodžaei (od 46' Hejdari), Hajsafi (od 63' Jahanbakš), Dedžagah - Reza.

TOK UTAKMICA:

KRAJ!

GOOOOOOOOOOL! Odmah je sevnula kontra Bosanaca i efektan gol desnog beka Avdije Vršajeviča.

Nema nade!

GOOOOOOOOOOOL! Ima li nade za Iran. Reza je uspeo da smanji prednost Bosanaca na 1:2. Igra se 82. minut.

Mesi posle sat vremena na terenu odlazi malo da se odmori i spremi za osminu finala.

GOOOOOOOOOOOOOL! Od 59. minuta BiH vodi 2:0 i na pragu je prve pobede protiv Irana, ali i istorijskog trijumfa na Mundijalima. Strelac je Miralem Pjanić posle lepog prodora i asistencije Tina Sušića.

I... GOOOOOOOOOOOOOOL! Nastavlja se goleada. Roho se odlično snalazi posle kornera i uspeva da skrene loptu u mrežu. Kakav početak drugog poluvremena...

I GOOOOOOOOOOOOL! Musa - Mesi šou se nastavlja. Nisu ni dva cela minuta protekla u drugom polu, a Nigerija je izvela maestralnu akciju. "Dupli" Muse i Emenikea je prošao, a strelac prvog gola uspešno je završio i ovu akciju. Nigerija ima rezultat za osminu finala.

Nastavljene su obe utakmice...

Ne valja za protivnike kada Mesi šutne izvan 16, tri puta je pogodio od pet pokušaja. Postao je prvi Argentinac koji je od Danijela Pasarele i 1982. godine postigao gol iz slobodnog udarca na Mundijalima.




Malo statistke...




Posle prvih 45 minuta prednost imaju Argentina i Bosna. S ovakvim ishodima Nigerija je u osmini finala, Iran završava takmičenje.

GOOOOOOOOOOOL! A, ko bi drugi nego Leo Mesi. Pogodio je mrežu iz "slobodnjaka" u 46. minutu. Njegov četvrti gol na Mundijalu. Argentina vodi 2:1!

Kun Aguero se povredio i napustio teren u 36. minutu. U igri je Laveci.

SSSR je 1986. godine protiv Mađara u četvrtom minutu vodio 2:0. Strelci su bili Jakovenko i Alenjikov. Stojaspal i Probst su na Mundijalu 1954. obezbedili prednost Austriji protiv Čehoslovačke.

Kakva prilika za Iran, prečka je bila saveznik Bosanaca!

GOOOOOOOOOL! Edin Džeko dovodi Bosnu u vođstvo. Sjajan udarc po zemlji sa 20-ak metara, Hađiđi nije imao šansi. BiH je povela u 23. minutu.

Nema prilika u Salvadoru, samo opasni napadi na obe strane. Konkretno, za sada ništa.




U Salvadoru Bosna napada, a Iranu je neophodna pobeda! Nema golova, igra se 13. minut.

Mesi rešeta, postigao je deveti gol u dresu reprezentacije u poslednjih osam utakmica. Musa je dugo pauzirao, još od meča sa Kenijom 2013.







GOOOOOOOOL! Nigerija je izjednačila! Neverovatan početak utakmice, u četvrtom minutu sve je opet na nuli. Strelac je Ahmed Musa.
Prihvatio je fudbaler Nigerije loptu na levoj strani u kaznenom prostoru, lepo se namestio i pogodio suprotni ugao.

GOOOOOOOOL! Od trećeg minuta Argentina vodi! strelac Lionel Mesi. Nigerija prvo imala puno sreće, ali je na odbijenu loptu naleteo Mesi i poslao je pod preču.

Iran i BiH igraju u Salvadoru, a Argentina i Nigerija u Porto Alegreu. Počele su obe utakmice 3. kola u Grupi F.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC