• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Džaji sve teže - prvo Drulić, sada Njeguš

Džajiću, Cvetkoviću i Marinkoviću produžen pritvor. Tužilaštvo traži proširenje optužnice za još jedan sumnjiv transfer.

 Džaji sve teže - prvo Drulić, sada Njeguš   Izvor: MONDO

Okružno tužilaštvo u Beogradu podnelo je zahtev za proširenje istrage protiv dvojice bivših funkcionera Crvene zvezde, Dragana Džajića i Vladimira Cvetkovića, izjavio je Tanjugu portparol republičkog tužilastva Tomo Zorić.

Zorić je precizirao da se proširenje istrage zahteva zbog sumnje da su zloupotrebili službeni položaj u vezi sa transferom Zorana Njeguša u madridski Atletiko, ukazujući da detalje o tome za sada ne može da iznese.

Protiv Džajića, Cvetkovića i takodje bivšeg funkcionera Crvene zvezde Miloša Marinkovića već se vodi istraga zbog sumnje da su zloupotrebili službeni položaj u vezi sa transferom Gorana Drulića u Saragosu.

Džajić, Cvetković i Marinković ostaju u pritvoru

Krivično vanraspravno veće Okružnog suda u Beogradu je svoj trojici produžilo pritvor za još 30 dana zbog mogućeg uticaja na svedoke koje još nije saslušao istražni sudija, izjavila je Tanjugu portparol tog suda Ivana Ramić. Jednomesečni pritvor koji im je do sada bio odredjen, isticao je u sredu.

Saslušanje svedoka u istrazi počelo je 22. februara, a naredno je zakazano za 10. mart.

Džajić, Cvetković i Marinković se terete da su, kao odgovorna lica Fudbalskog kluba Crvena zvezda, od 4. jula 2001. do 15. marta 2002. godine, zloupotrebili službeni položaj i pribavili protivpravnu imovinsku korist od 5,1 milion evra.

Oni su osumnjičeni da su prilikom realizacije transfera Drulića u Saragosu zaključili ugovor kojim je predvidjeno da beogradskom klubu pripadne 27 miliona maraka na ime obeštećenja. Sumnja se da su posle toga lažno prikazali da 18 miliona maraka pripada Druliću i otvorili devizni račun u Komercijalnoj banci na njegovo ime, a bez njegovog znanja i odobrenja.

Navedeno je da su "uplatu španskog kluba od 6.127.104 evra prebacili na račun Crvene zvezde, a zatim su nalozima, falsifikovajući Drulićev potpis, podizali novac u pomenutom iznosu i tako ostvarili protivpravnu imovinsku korist za sebe".

Drulić 14. marta svedoči

Goran Drulić ima poziv za 14. mart da dodje i da iskaz, a Džajićev i Marinkovićev advokat Milan Vujin veruje da će fudbaler OFI sa Krita se u tom terminu pojaviti u Beogradu i da će nakon toga njegovi klijenti izaći iz pritvora.

"Tada će Džajić i Marinković napustiti zatvor. Sve će biti jasno i dokazaće se da ništa nisu krivi. I da nema ni najmanje osnove da se dalje zadržavaju u pritvoru i da im se sudi", rekao je Vujin pre nego što je tužilaštvo podnelo zahtev za proširenje istrage.

U četvrtom delu serijala "Pravila igre" emisije "Insajder" Televizije B92, koja je emitovana 11. februara objašnjeno je detaljno kako je realizovan transfer Zorana Njeguša u Atletiko.

"Atletiko Madrid je 1998. godine preko svoje 'off shore' agencije kupio od Crvene zvezde Zorana Njeguša za 7,5 miliona maraka, a nekoliko dana kasnije od te agencije otkupio fudbalera, ali za trostruko veći iznos - 24 miliona maraka i tako došao do keša kojim je posle mogao da premira i nagradjuje igrače bez plaćanja poreza", rečeno je u "Insajderu".

Zoran Njeguš je nevezano za kupoprodjani ugovor izmedju dva kluba, navedeno je u emisiji, dogovorio svoje uslove sa Atletikom i tu je završen deo priče kada su bila u pitanju potraživanja igrača.

"Medjutim, Crvena zvezda nalazi način kako da dodje do veće zarade koju ne mora nigde da prikaže kao zaradu kluba. Sve je uradjeno pomoću sporazumnog prekida ugovora. Naime, uprava Crvene zvezde pravi navodni ugovor sa Njegušem o sporazumnom prekidu, prema kojem njemu od 7,5 miliona, koliko je zaradio klub od prodaje, pripada 3,5 miliona maraka."

Takav ugovor napravljen je, prema saznanjima Insajdera, bez znanja Zorana Njeguša, a njegov potpis na ugovoru je falsifikovan.

"Njeguš nije znao da je navodno dobio još nekoliko miliona evra, a ugovor sa njegovim navodnim potpisom overen je u Fudbalskom savezu Beograda, što su zatim bez ikakve kontrole odobrili i Zajednica prvoligaša i FSS. Na taj način FK Crvena Zvezda zvanično prikazuje da je zaradio samo četiri miliona maraka od prodaje Njeguša, a ne 7,5 miliona koliko je bila stvarna zarada", navedeno je u emisiji Televizije B92.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC