• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vilmots: Belgijo, slavi!

Selektor "crvenih đavola" ističe da rekordan broj odbrana golmana SAD potvrđuje da je njegov tim imao više šansi na meču u Salvadoru i da su zasluženo prošli u četvrtfinale Mundijala.

Belgija je u produžecima slavila protiv selekcije SAD (2:1) i izborila plasman među osam najboljih ekipa na Mundijalu u Brazilu.

Mark Vilmots, selektor Belgijanaca, bio je izuzetno ponosan na trijumf svog tima, koji je prvi put posle 1986. izborio plasman u četvrtfinale Svetskog prvenstva.

"Imali smo najmanje 15 odličnih šansi na meču i smatram da smo zasluženo prošli dalje. Priznajem da je ipak do poslednjeg trenutka bilo neizvesno. Tim je funkcionisao sjajno, momci su se borili maksimalno i svi belgijanci trebalo bi da slave ovaj uspeh", rekao je Vilmots.

Čovek odluke bio je Romelu Lukaku, koji je ušao u igru na početku prvog produžetka umesto Divoka Origija. On je najpre asistirao kod prvog gola Kevina de Brujnea, u 93. minutu, a zatim je u 105. minutu postigao pogodak za pobedu.

"Romelu je prolazio kroz težak period, jer su ga mnogo kritikovali zbog prethodnih mečeva na šampionatu. Ipak, pripremio sam ga dobro za ovu utakmicu i on je bio pravi. Život napadača nije lak, jer plašim se da svi o njima sude prema broju postignutih golova. Posle svega ističem da ovo nije pobeda jednog igrača, već celog tima", dodao je Vilmots.

Belgija će u četvrtfinalu imati još teži posao, jer će u subotu na megdan Argentini, koju predvodi Lionel Mesi.

"Argentina nije samo Mesi. Oni imaju veoma dobru ekipu, ali fakat je da se mnogo oslanjaju na Mesija. To je sasvim logično, jer on može da napravi razliku u bilo kom trenutku”, rekao je vezista Belgijanaca Eden Azar.

On ističe da ne igra na nivou kao Mesi, ali ne brine zbog toga. Trenutno ima druge ciljeve.

"Svestan sam da nisam na nivou najboljeg igrača Argentine, ali se ni ne opterećujem time, ima vremena da možda stignem do toga. dakle, cilj mi nije da jurim Mesija, već da prođemo u polufinale", jasan je bio Azar.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC