• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Odbor za hitna pitanja: Terza, dosta je bilo!

Koga nema, bez njega se - MORA! Izgleda da je Zvezdan Terzić izgubio poverenje i strpljenje, čak i kod saradnika u Fudbalskom savezu Srbije.

 Odbor za hitna pitanja: Terza, dosta je bilo!  Izvor: MONDO

Posle održane sednice Odbora za hitna pitanja FSS, u četvrtak na Terazijama 3, četvorica članova tog tela Tomislav Karadžić, Svetolik Kostadinović, Predrag Teofilović i Dragan Đorđević, nisu smenili optuženog gospodina Terzića, za kojeg i sami više ne poriču da se nalazi u bekstvu, jer za to nemaju ovlašćenje, ali je na konferenciji za medije posle sedince, doduše indirektno, saopšteno da se Terzićevoj eri u Savezu bliži kraj.

Na pitanje, koje su mogućnosti pred FSS, dok je Zvezdan Terzić na policijskoj poternici, a direktor reprezentativnih selekcija, član Odbora za hitna pitanja i potpredsednik Saveza Dragan Džajić u zatvoru, čovek na koga je Terzić preneo svoja ovlašćenja, Tomislav Karadžić, odgovorio je:

"Mislim da imamo dve alternative: prva je da se izabere v. d. predsednika Saveza, a druga da Skupština FSS uskoro raspiše izbore na svim nivoima".


Konferencija za medije, na kojoj je dominirao uznemireni, na trenutke i drhtavi glas potpredsednika FSS i predsednika Partizana Tomislava Karadžića, brojnim novinarima (ne)dvosmisleno je otkrila da je Zvezdan Terzić igubio podršku i u svom poslednjem utočištu, Fudbalskom savezu Srbije.

Da li bi Terzić preuzeo ulogu predsednika FSS ako bi se danas, sutra vratio u zemlju, bilo je jedno od pitanja posle izlaganja gospodina Karadžića u kojem je on najavio novi sastanak Odbora za hitna pitanja (12. mart), sastanak Izvršnog odbora (13. mart) i Skupštinu FSS...

"Bio bi predsednik, jer vraćanje u zemlju podrazumeva da nema nikakvih problema sa državnim organima", rekao je Karadžić.

Kratko i jasno.

Ali, to se po svemu sudeći neće dogoditi uskoro...

Karadžić: Preuzećemo odgovornost


"Odlučili smo da održimo Odbor za Hitna pitanja i vidimo šta dalje da radimo", počeo je priču Karadžić, uz informaciju da je sednici, pored četvorice potpredsednika FSS i članova Odbora, prisustvovao i predsednik Zajednice Superligaša Dragan Aca Bulić.

"Trebalo je da bude tu i prvi čovek Crvene zvezde Toplica Spasojević, ali je on na seminaru na Kopaoniku".

Karadžić je nastavio:

"Konstatovali smo da je Terzić rad u FSS obavljao korektno, kvalitetno i da je zajedno sa nama mnogo toga postigao. Sve zbog čega ga terete vezuje se za period dok je bio u OFK Beogradu i mi na to ne možemo da utičemo, osim da kao zvanični organ damo podršku državnim organima da posao urade do kraja. Ne želimo da dajemo kvalifikacije ni o kome, dok se ne završi istraga", ponovio je Karadžić staru priču.

Ali...

"Fudbal to ne može da čeka! Odlučili smo, sva četvorica, da pokažemo kvalitet rada u fudbalskoj organizaciji, da preuzemo odgovornost zbog koje smo izabrani i da nastavimo da vodimo fudbal dalje, jer tako mora!", poručio je Karadžić.

"Situacija je takva da umesto u Kosovskoj Mitrovici, najavljena sednica IO bude održana 13. marta u Beogradu, isključivo zbog ozbiljnosti situacije u kojoj se fudbal nalazi. Najavljeni odlazak rukovodstva FSS na Kosovo biće upriličen, ali 10. marta, kada ćemo uručiti našu pomoć i izraziti solidarnost sa našim ljudima tamo", objasnio je prvi od četvorice potpredsednika.

On je najavio da će se odreći preuzetih ovlašćenja istog dana kada bude održan IO i da u kvartetu potpredsednika ne postoji trka za foteljama u ovoj kriznoj situaciji.

"Pre toga, 12. marta uveče, održaćemo još jedan sastanak Odbora za hitna pitanja, gde ćemo precizirati viziju i dalje postupke, koje ćemo predložiti Izvršnom odboru. Do tada, pretpostavljam, imaćemo više informacije o istrazi koja je pokrenuta protiv Zvezdana Terzića", dodao je Karadžić.

Ostavka je lični čin


Izvršni odbor, ukoliko usvoji zaključke Odbora za hitna pitanja, trebalo bi da raspiše vanrednu Skupštinu FSS.

"Ako IO bude mislio drugačije, to je njihova stvar. Mi ćemo na sastanku 12. marta razgovarati o tome da li je bolje da fudbal do daljeg vodi Odbor za hitna pitanja ili neko od nas četvorice", reče Karadžić.

"Lično, mogu da kažem da moj mandat zamenika predsednika FSS prestaje sa sednicom IO", ponovio je Karadžić, a kao razlog naveo je nagomilane obaveze.

"Nas četvorica želimo da obavimo posao kako treba, imamo visok nivo saradnje, dugo smo u fudbalu, a i niko se ne bori za fotelju... Ako mi ne nadjemo put, ko će drugi?", pita se Karadžić.

Možda Terzić i Džajić, euforično najavljeni tandem za spas srpskog fudbala?

"Prilično smo verovali Terziću da će se vratiti 13. marta, ali razvoj dogadjaja od raspisivanja poternice za njime dovodi pod sumnju da će tako biti. Mislili smo da će i Džaja da izadje, ali su mu produžili pritvor za mesec dana... Nisam ničiji advokat, pa da sad ja branim nekoga, dok svi jasno vide šta se događa", sleže ramenima Karadžić, uz konstataciju da će vreme pružiti svima priliku da se rehabilituju u javnosti i dokažu svoju nevinost, ali da fudbal nema vremena da to čeka i dočeka.

Ako dočeka...

"Čujem se sa Terzićem s vremena na vreme. Da li je u Crnoj Gori? Ne znam, kada me zove piše 'private'... Želim da verujem da je u Londonu na lečenju", kaže nekadašnji predsednik FSSCG.

Bivši direktor marketinga FSS Gradimir Branković podneo je ostavku na tu funkciju kada se na predstavljanju Havijera Klementea pojavila slovna greška na panou iza selektorovih leđa. Motiv je bio moralne prirode.

Šta je potrebno da gospoda sa poternice i iz zatvora učine isto?

"To je predsednikov lični čin. Svejedno, fudbal mora dalje...", zaključio je Karadžić.

Na konferenciji su, pred kraj, govorila i ostala trojica visokih funkcionera, ali je najveću odgovornost da u "pipavoj" situaciji objasno stav grupe preuzeo Tomislav Karadžić.

Izmedju ostalog, u prostorijama FSS na Terazijama 3, čulo se da se UEFA i FIFA interesuju i nude pomoć u ovoj situaciji, ali da FSS to ne želi i smatra da može sam da se izbori, i to bez mešanja ljudi sa strane (čitaj vlasti), kao što je bio slučaj u Makedoniji, Azerbejdžanu, Španiji...

Kako kažu, pod prismotrom smo UEFA i FIFA.

Takođe, ukoliko dodje do sveopštih izbora u fudbalskoj organizaciji, oni će početi od opštinskih, gradskih, regionalnih, pa do republičkih i trajaće nekoliko meseci. Skupština, kao najviši organ u FSS, jedina je merodavna da takve izbore raspiše, odnosno proceni da nisu potrebni.

Za kraj, Odbor za hitna pitanja, pored Karadžića, Đorđevića, Teofilovića i Kostadinovića, čine Terzić i Džajić.

(MONDO, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC