• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Krojf kao Bunjevčević

Najbolji igrač u istoriji holandskog fudbala Johan Krojf odlučio je da ne prihvati ponudu da postane sportski direktor Ajaksa iz Amsterdama.

 Krojf kao Bunjevčević Izvor: MONDO

Prošlog meseca šezdesetogodišnji Krojf je rekao da će se vratiti u klub u kome je stekao igračku slavu i preuzeti poslove vezane za struku. U protekle dve decenije, otkako je 1988. godine dobio otkaz kao trener, Krojf nije održavao gotovo nikakve veze sa klubom koga je vodio do tri uzatopne titule prvaka Evrope.

"Moja odluka nije zasnovana na ličnom sukobu sa bilo kim iz kluba, već je posledica profesionalnog razmimolaženja. Insistirao sam da Ajaks fudbalsku akademiju vrati na nivo na kome je nekada bila i stvarala najbolje igrače Evrope, ali nisam za to dobio podršku", navodi se u saopštenju Krojfa.

Legenda holandskog fudbala smatra da je jedini način da se Ajaks vrati u evropski vrh jačanje omladinske škole.

"Izneo sam jasan dugoročni plan za vraćanje kluba na mesto na kome je bio kada sam ja igrao, ali ljudi koji su u Ajaksu zaduženi da to sprovedu u delo nisu delili moje mišlenje. Zbog toga nema svrhe da preuzimam bilo kakvu funkciju u klubu", dodaje se u saopštenju najboljeg holandskog fubalera svih vremana.

Za razliku od Krojfa, novi sportski direktor Crvene zvezde Goran Bunjevčević, koji je u četvrtak zvanično promovisan, dobio je podršku svih klupskih struktura za sličan koncept.

“Mi smo svesni da finansijski ne možemo da se nosimo sa najvećim evropskim klubovima. Zato je neophodno da stvaramo igrače koji će u svakoj od naših mladjih kategorija naučiti nešto što je specifično za igru Crvene zvezde. Skautska služba mora biti dobro organizovana kako bi najtalentovaniji igrači u Srbiji, ali i u ostalim zemljama iz regiona dolazili u naš klub gde bi postajali prvotimci...", rekao je Bunjevčević.

Ajaks je trenutno drugi u šampionatu Holandije sa 53 boda, šest manje od vodećeg PSV-a iz Ajndhovena.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC