• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Karadžić vodi FSS, Babović Partizan?

Milija Babović mogao bi da preuzme brigu o Partizanu, ukoliko se Tomislav Karadži, aktuelni predsednik crno-belih, bude angažovao u FSS.

 Karadžić vodi FSS, Babović Partizan? Izvor: MONDO

Tomislav Karadžić mogao bi da preuzme vodeću ulogu u Fudbalskom savezu Srbije, a rukovodjenje FK Partizan, čiji je predsednik, prepusti poznatom biznismenu Miliji Baboviću.

Ova mini rokada usledila bi posle Izvršnog odbora FSS, koji će biti održan 13. marta, a na kojem će aktuelnom i odbeglom predsedniku fudbalske organizacije Zvezdanu Terziću biti ponudjeno da se povuče sa te dužnosti, posle obaveštenja policije da je za njim raspisana potraga, piše beogradski "Žurnal".

Ukoliko se Terzić povuče sa mesta predsednika FSS, novi izbori bili bi održani najkasnije do maja meseca, a najozbiljniji kandidat da zameni Terzića, koji i dalje tvrdi da se nalazi u Londonu na lečenju, bio bi sadašnji potpredsednik FSS, član Odbora za hitna pitanja i čovek na koga je Terza preneo svoja ovlašćenja - Tomislav Karadžić.

U iščekivanju moralnog čina ostavke Zvezdana Terzića, što je najmanje što on u ovom trenutku može da uradi, ili pak njegove smene, otvara se pitanje ko bi, ako Karadžić preseli svoje stvari iz Humske na Terazije, preuzeo brigu o Partizanu...

Po svemu sudeći Milija Babović, čovek koji je i ranijih godina, kao finansijer, bio prisutan na Topčiderskom brdu. On je bio pominjan kao jedan od kandidata za predsednika kluba, kada je odlazila prethodna garnitura rukovodioca (Ćurković, Zečević, Bjeković), ali je tada odabrao da se bavi privatnim biznisom.

Umesto njega, na čelo crno-belih došao je Karadžić, koji se nalazi i na čelu FS Vojvodine, a već je jednom bio prvi čovek fudbalske organizacije, u vreme dok se ova zemlja zvala Srbija i Crna Gora.

Sam Karadžić je najavio da će predati "ovlašćenja" koja je kao potpredsednik dobio od Terzića na da održavanja Upravnog odbora, u četvrtak 13. marta i da će se posvetiti drugim stvarima, jer je preuzeo previše obaveza.

Maj, mesec označen kao poslednji kada bi trebalo da budu raspisani fudbalski izbori je blizu, a i nije. Do tada, nema sumnje, srpski fudbal na putu "rehabilitacije" zbog silnih hapšenja vodiće v.d. predsednika. Logično, to bi trebalo da bude jedan od četiri potpredsednika.

Dragan Aca Bulić, predsednik Zajednice Superligaša i svakako najžešći protivnik Zvezdana Terzića, izjavio je za "Večernje novosti" da nema nameru da se kandiduje za predsednika FSS na budućim izborima.

Dve legende, Dušan Savić iz Crvene zvezde i Savo Milošević iz Partizana, pominjani su prethodnih dana kao mogući naslednici Zvezdana Terzića, medjutim, oni ne bi mogli da budu kandidati za novog predsednika, ukoliko bi se Skupština FSS bavila samo izborom prvog čoveka organizacije.

Razlog je taj što bi budući predsednik morao da bude iz sadašnjeg saziva Skupštine, koja broji 80 ljudi, ali medju kojima nema ni Savića, ni Miloševića.

Ukoliko bi, ipak, Skupština raspisala izbore na svim novima (opštinski, gradski, pokrajinski, republički), onda bi novi saziv birao rukovodstvo iz svojih redova, sa mandatom od četiri godine.

Trenutno, dok je direktor svih reprezentativnih selekcija, potpredsednik Saveza i član Odbora za hitna pitanja Dragan Džajić u zatvoru, a Zvezdan Terzić u inostranstvu sa raspisanom potragom za njim, u vrhu srpskog fudbala vladaju dve struje.

Prva (Aca Bulić) zagovara hitne izbore na svim nivoima, a druga, u koju se svrstao i jedan od četvorice potpredsednika FSS Dragan Djordjević, misli da bi ishitreno biranje novog predsednika bilo loše po fudbal i da je bolje da se sačeka januar 2009. i redovan termin fudbalskih izbora.

"U ovom trenutku fudbal nema harizmatičnu ličnost kao što je Zvezdan Terzić", izjavio je Djordjević za "Blic".

Do tada, prema Djordjevićevim rečima, "v.d. rukovodjenje" bilo bi dovoljno dobro rešenje.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC