• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Milošević: Neću iz DS-a, zbog fotelje u FSS!

"Ako bi mi neko kao uslov da postanem predsednik FSS tražio da se odreknem članstva u DS-u, smatrao bih to ucenom", izjavio je Savo Milošević.

 Milošević: Neću iz DS-a, zbog fotelje u FSS!  Izvor: MONDO

Savo Milošević, jedan od onih koji su pominjani kao mogući naslednici Zvezdana Terzića na mestu predsednika Fudbalskog saveza Srbije, izjavio je za "Press" da mu ne pada napamet da menja članstvo u DS zbog fotelje na Terazijama.

"Ako bi mi neko kao uslov da postanem predsednik FSS tražio da se odreknem članstva u DS-u, smatrao bih to ucenom, a ja na ucene ne pristajem! Ja sam iz Bosne, a poznato je koliko smo mi tvrdoglavi. Proradio bi inat u meni i, iz principa, odbio bih mesto predsednika Saveza, jer moje je pravo da budem član koje hoću stranke", rekao je Milošević, rekorder po broju nastupa u dresu fudbalske reprezentacije naše zemlje.

Osporavanje Miloševićevog članstva u Demokratskoj stranci, navodno, dolazi zbog toga što FIFA i UEFA ne dozvoljavaju da se državne vlasti mešaju u rad naiconalnih fudbalskih saveza, koji su u članstvu te dve organizacije.

"Kao prvo, ja sam član DS-a, a ne funkcioner, tako da ne vidim zašto bi FIFA i UEFA imale bilo šta protiv mog postavljanja na čelo FSS. Njima ne može da smeta to što sam član DS-a, ali nekima kod nas očigledno može, čim uopšte i pokreću to pitanje. Međutim, ja nikada ne bih dozvolio da mi neko ograničava ljudska prava time što bi mi branio da budem član bilo koje stranke. Taj koji bi mi postavljao takav uslov bio bi najobičniji licemer!", poručuje Milošević, koji će fudbalsku karijeru nastaviti u ruskom Rubinu iz Kazanja.

To svakako umanjuje mogućnost da upravo Milošević nasledi Terzića na čelu nacionalne kuće fudbala. Pored toga, nekadašnji golgeter Partizana nije ni u aktuelnom sazivu Skupštine FSS, tako da bi za predsednika Saveza mogao da bude biran tek posle izbora na svim nivoima u fudbalskoj organizaciji, odnosno ako bi postao jedan od 80 članova Skupštine.

"Pa, jedino da budem predsednik iz Kazanja. Šalim se, naravno. Mene iz Saveza niko nije zvao, niti mi je bilo šta nudio. Video sam da su me mediji proglasili za potencijalnog Terzićevog naslednika, ali ja sam sve vreme govorio da nisam još završio karijeru i da nameravam da igram bar još godinu dana. Tako će i biti, jer sam se dogovorio sa Rubinom i nastavljam karijeru u Rusiji. Ipak, veoma sam zainteresovan da jednog dana, kad završim karijeru, preuzmem funkciju predsednika Saveza. To nikad nisam krio", kaže Milošević, koji ima 35 godina.

"Moja želja je da odigram još jednu sezonu, međutim, ljudi iz Rubina mi nude ugovor na dve godine. Ekipa iz Kazanja trenutno se nalazi u Antaliji na pripremama i ja u ponedeljak putujem tamo, pa ćemo se dogovoriti i oko toga", otkriva levonogi napadač, koji želi da ostane u fudbalu, ali ne kao trener.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC