• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Simović predsednik FS Vojvodine

Autor mondo.rs

Predsednik Spartaka iz Subotice Dragan Simović izabran je u sredu za predsednika Fudbalskog saveza Vojvodine, na inicijativu opozicije i uz saglasnost Tomislava Karadžića.

 Simović predsednik FS Vojvodine Izvor: MN PRESS

U skladu sa predviđanjima i ranijim sporazumima, Dragan Simović novi je prvi čovek fudbalske Vojvodine, automatski i potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije.

Kao predstavnik opozicije Tomislava Karadžića, krajem novembra Simović je učestvovao u razgovorima za predsednikom Fudbalskog saveza Srbije (FSS) u Subotici. Na tim sastancima je i dogovoreno da će dobiti najširu podršku, što se u utorak i dogodilo.

 Informacija da je FS Vojvodine dobio novog predsednika za sada potvrđena samo na Twitter profilu Spartaka, ali bi trebalo očekivati da će mu prvi potpredsednik postati Marjan Rnić, blizak Karadžićev saradnik.

Simovićev izbor nije iznenađujući i ako se uzme u obzir podrška Izvršnog odbora FSV, koju je dobio 4. decembra.

Jedini protivkandidat bio mu je Predrag Đurović, nakon što je Rnić odustao od kandidature. Tokom sednice je i Đurović odustao.

Prethodni predsednik FSV bio je Ratko Borovnica, koji se povukao 6. novembra. Njegov naslednik izabran je danas sa 53 glasa "Za" od 58 delegata. Dvojica su bila uzdržana, a trojica protiv.

"Izbor za predsednika Fudbalskog saveza Vojvodine je sigurno velika čast, ali i još veća obaveza. Trudiću se da u ovom kratkom periodu sa svojim saradnicima učinim što više na razvoju fudbala u Vojvodini. Do kraja mandata ove skupštine je ostalo malo više od godinu dana", rekao je Simović kada je izabran.

Njegov tim činiće sekretar Uroš Milojković, potpredsednici Marjan Rnić i Dejan Santrač, kao i još 17 članova Izvršnog odbora.

"Obaveza ima puno, ali smo spremni da se uhvatimo u koštac sa njima. Izvršni odbor koji je danas izabran će u okviru sebe podeliti obaveze i zadatke i redovnjo ćemo pratiti njihovo izvršavanje. Sve ovo ćemo raditi transparentno, borićmo se za sve kadrove da učestvuju u radu na ovim zadacima i da očuvamo jedinstvo saveza".

Prema Simovićevim rečima, glavna opredeljenja novog rukovodstva FSV biće podizanje rada u mlađim kategorijama, podrška sudijskoj i trenerskoj organizaciji, podizanje regularnosti takmičenja i pomoć klubovima.


Da li Simovićev izbor nagoveštava novu epizodu u odnosima sukobljenih strana srpskog fudbala, rastrzanog između "rata" pozicije i opozicije?

Simović je o tome govorio početkom decembra, u intervjuu za Novosti.

"Dosta je bilo polarizacije u Pokrajini - dva tabora, dva smera, cirkusa oko Skupština i sukoba koji je prevazilazio granice svakog ukusa. Bilo je kranje vreme da se stane na loptu, da se napravi kakav-takav sporazum sa stranom Tomislava Karadžića, kako bi Vojvodina  počela da se izvlači iz blata i da se uključi u poslednji vagon fudbalske Srbije, koja joj je prilično odmakla", rekao je tada novi predsednik Fudbalskog saveza Vojvodine.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC