• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

E, tako se opstaje u Premijer ligi!

Autor mondo.rs

Kvins Park Rendžers pobegli iz zone ispadanja zahvaljujući strelcu het-trika Čarliju Ostinu. Junajted stao na Vila parku, Vest Hem ne prašta.

Njukasl je pre četiri godine prodao Liverpulu Endija Kerola za 35 miliona funti, a koliko li će u julu koštati Čarli Ostin (25), ukoliko nastavi da trese mreže ovim tempom?

Centarfor Kvins Park Rendžersa izbio je na treće mesto premijerligaške liste strelaca, sa ukupno 11 pogodaka (Aguero je dao 14, Košta 12), pošto je u subotu popodne het-trikom preokrenuo rezultat u susretu sa Vest Bromvič Albionom.

Gosti su već u 20. minutu vodili 0:2, Ostin je zatim smanjio pogotkom sa "bele tačke", početkom drugog poluvremena izjednačio na 2:2, a tri minuta pre kraja doneo veliku radost navijačima na Loftus Roudu.

Prilikom kornera se pozicionirao na "prvoj" stativi, zahvatio loptu glavom i u stilu tipičnih ostrvskih napadača iz prošlog veka doneo svom timu "zlatne" bodove - 3:2!

U zoni ispadanja sada su Kristal Palas, Barnli i Hal, dok KPR samo zahvaljujući učinku na svom stadionu deli 14. i 15. mesto. Tim Harija Rednapa ove sezone jedini u Premijer ligi nije osvojio nijedan jedini bod na gostovanjima!

Sautempton je dugo bio hit jeseni na engleskim stadionima. "Sveci" su uprkos prodaji nekoliko glavnih igrača ređali pobede, bili drugi na tabeli iza Čelsija... dok nisu naišli na "zid".

Poraz od Mančester sitija kod kuće, bio im je prvi od četiri uzastopna, formu su im narušile i povrede, pa tako u subotu nije mogao da igra ni Dušan Tadić...

I Sautempton je sa "šarenim" sastavom izvukao iz sebe odličnu partiju, iskoristio je svoje šanse i zasluženo trijumfovao nad Evertonom sa čak 3:0!

Dovoljno za peto mesto, iza Vest Hema, koji protiv poslednjeplasiranog Lestera nije dozvolio nikakvo iznenađenje - 2:0, golovima pomenutog Kerola i još jedne Liverpulove promašene investicije, Stjuarta Dauninga.

"Čekićari", koji su na Apton parku osvojili 19 bodova iz poslednjih sedam utakmica, sada su na samo korak od Mančester junajteda, koji uprkos brojčanoj prednosti u poslednjih pola sata nije uspeo da savlada Aston Vilu u Birmingemu - 1:1.

Domaćin je u meč ušao opterećen činjenicom da na Vila parku nije srušio Junajted još od 19. avgusta 1995, kada je u pobedi od 3:1 Savo Milošević asistirao kod drugog gola i iznudio penal za treći.

Od tada su "crveni đavoli" na gostovanjima Vili ostvarili 12 pobeda i, ovog popodneva, sedmi remi.

Kristijan Benteke u 18. minutu je lukavim udarcem matirao Davida de Heu, ali mu se u 53. minutu revanširao Radamel Falkao.

Kolumbijac se posle dva i po meseca našao u startnoj postavi i odmah dao svoj drugi gol u crvenom dresu, glavom na centaršut Ešlija Janga, za konačnih 1:1.

Upravo Jang, nekadašnji igrač Aston Vile, u 65. minutu je dobio udarac u duelu sa Gabrijelom Agbonlahorom, posle koga je napadaču domaćih pokazan crveni karton. Ni to, ni ulazak Anhela di Marije nešto pre tog isključenja, nisu Junajtedu bili dovoljni da ostvari sedmu uzastopnu pobedu u Premijer ligi.

Čelsi i Mančester siti sada su na "plus sedam", pri čemu Murinjova ekipa ima gostovanje Stouku u ponedeljak, da se ponovo izdvoji na vrhu tabele.

REZULTATI 17. KOLA:

Aston Vila - Mančester junajted 1:1 (1:0)
/Benteke 18 - Falkao 53/

Hal - Svonsi 0:1 (0:1)
/Šelvi 15/

Kvins Park Rendžers - Vest Bromvič Albion 3:2 (1:2)
/Ostin 25p, 49, 87 - Leskot 11, Varela 20/

Sautempton - Everton 3:0 (1:0)
/Lukaku 38ag, Pele 65, Jošida 82/

Totenhem - Barnli 2:1 (2:1)
/Kejn 21, Lamela 35 - Barns 27/

Vest Hem - Lester 2:0 (1:0)
/Kerol 25, Dauning 57/

Mančester siti - Kristal Palas 3:0 (0:0)
/Silva 49, 61, Ture 81/

u nedelju:

Njukasl - Sanderlend 14.30
Liverpul - Arsenal 17.00

u ponedeljak:

Stouk - Čelsi 21.00

TABELA: Čelsi (-1) 39, Mančester s. 39, Mančester j. 32, Vest Hem 31, Sautempton 29, Totenhem 27, Arsenal (-1) 26, Svonsi 25, Njukasl (-1) 23, Everton 21, Liverpul (-1) 21, Aston Vila 20, Stouk (-1) 19, VBA 17, KPR 17, Sanderlend (-1) 16, Kristal Palas 15, Barnli 15, Hal 13, Lester 10.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC