• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ne ide glatko: Grobari između Nikolića i Tomića!

Autor mondo.rs

Tandem Tumbaković/Ćirić nema dilemu koga želi za trenera Partizana, ali smena Nikolića i promocija Tomića neće proći bez otpora, malo unutar kluba, malo više sa tribina.

 Ne ide glatko: Grobari između Nikolića i Tomića! Izvor: MN PRESS

Bam!

Zavejani Beograd ovog ponedeljka probudila je vest da će novoizabrano rukovodstvo FK Partizan doneti odluku koja se kosi sa mnogim principima u sportu, a neki će reći i koja narušava karmu. Konkretno, na polusezoni smeniti trenera ekipe koji je prvi na tabeli, sa šest bodova prednosti u odnosu na najvećeg rivala Crvenu zvezdu.

Marko Nikolić, zaista, nalazi se pred smenom i posle niza sastanaka u Humskoj održanih u ponedeljak, uz par uvijenih izjava predstavnika sportskog sektora, o tome će se raspravljati i u utorak na Sekretarijatu kluba i u sredu, kada je zakazan Upravni odbor.

Sve ide ka tome da će Nikolića, koji je pod tromesečnom suspenzijom Fudbalskog saveza Srbije zbog nedoličnog ponašanja u Novom Pazaru (a to podrazumeva zabranu vođenja ekipe na celim pripremama i u prva tri kola prolećnog prvenstva) u sredu zameniti bivši kapiten Partizana, ujedno i bivši sportski direktor, Ivan Tomić.

MONDO saznaje da se novi potpredsednik kluba zadužen za sportska pitanja Ljubiša Tumbaković i njegov prvi saradnik, novi sportski direktor Dragan Ćirić, otvoreno zalažu za taj nepopularan potez.

Ali, ne misle svi tako, kako u klubu, tako i na tribinama. Deo navijača Partizana već je održao sastanak posle saznanja o mogućim promenama, posle čega je Tumbaković dobio poziv i od njega je zatraženo obrazloženje ove odluke. Grobari su, saznajemo, izrazili nezadovoljstvo i najavili da će Nikoliću dati otvorenu podršku, pominje se i protest ispred stadiona za sredu, 31. decembar, dok je Tumbaković odgovorio da je jedan od njegovih uslova da prihvati posao u klubu u kom je radio kao trener i sportski direktor bio da mu se niko ne meša u odluke.

Izvor: MN PRESS

U međuvremenu, Grobari su na internetu već pokrenuli peticiju u kojoj skupljaju potpsie podrške Nikoliću, koji je pobedom u "večitom derbiju" nad Crvenom zvezdom, solidno odigranom polusezonom i prilično žestokim nastupima u javnosti očigledno zadobio poverenje tribine, uprkos tome što je prošle sezone prokockao prednost koju mu je, u ovo doba godine, ostavio prethodnik Vuk Rašović.

Da li će novo rukovodstvo kluba uspeti da smiri situaciju među navijačima i stvori atmosferu u kojoj bi Tomić bio predstavljen u zaista prazničkom raspoloženju? To je trenutno najveća dilema u Humskoj, veća od one da li je smena trenera sa liderske pozicije dobra ili ne.

Bio je ovo buran dan u Humskoj, a očekuju se najmanje još dva takva.

Sve je počelo u nedelju predveče, kada je do redakcije MONDO stigla nezvanična najava ove sasvim neočekivane smene, mada bliski prijatelji trenera Nikolića govore da on već mesec dana, privatno, najavljuje mogućnost da će biti smenjen, bez obzira na ishod polusezone.

"Sve će zavisiti od toga s kim ću razgovarati na zimu", govorio je navodno Nikolić, aludirajući na izborni proces koji je bio u toku i borbu dve struje za prevlast u klubu, koju je u poslednji čas dobio nominalno autsajder Zoran Popović, a izgubio "već viđeni" predsednik Mile Jovičić.

Ovaj ishod, rečeno nam je iz pouzdanih izvora, značio je i da će pozicija trenera biti tema, bez obzira na stanje na tabeli i tu treba reći da ne bi bio prvi put u srpskom fudbalu da dolazak kompetno nove garniture rukovodioca znači i promenu trenera, koji je u toj situaciji kolateral. Ulazak Tumbakovića i Ćirića u klub značio je i postavljanje nove hijerarhije i izgradnje drugih autoriteta u svlačionici.

Bilo kako bilo, u ponedeljak su pale maske i to su Tumbaković i Ćirić samo donekle uspeli da uviju u izjavama datim okupljenim novinarima na stadionu.

"Ne mogu ni da potvrdim, a ni da vam osporom to što me pitate, u razgovorima smo. Videćemo šta će biti u toku dana, moguće da će se nešto dogoditi danas, najkasnije sutra... Drugi dan sam na poslu", rekao je novi sportski direktor Ćirić.

Nešto kasnije, pred novinarima se pojavio potpredsednik Partizana (takođe novi) zadužen za sportska pitanja, Ljubiša Tumbaković. Pročitajte kako je tekao razgovor, koji se može opisati i kao igra žmurke.

Posle toga, gotovo da su se svi spremili za Tomićevu promociju poslednjeg dana 2014. godine, iako je bilo i onih koji su događaje u Humskoj povezali i sa otkazom koji je u Makabiju dao bivši trener Partizana, miljenik Grobara, Aleksandar Stanojević. On je stvari spakovao samo dan ranije, tačnije u nedelju, ali prema saznanjima MONDA nijednog trenutka nije bio ozbiljno razmatran kao opcija.

Rešenje struke bio je Tomić, aktivni selektor omladinske reprezentacije Srbije.

Sve se zakomplikovalo kasnije u toku dana kada se novo rukovodstvo Partizana susrelo sa otvorenim negodovanjem navijača, koji bi na kraju mogli da budu prepreka, ali ne nepremostiva. Prethodna Uprava crno-belih takođe je imala burnu zimu kada je odlučila da skloni tandem Stanojević/Mladen Krstajić, bilo je najava bojkota, protesta ispred Humske, čelnicima su slati i bureci, ali je vreme učinilo svoje i trofejni tandem je postao prošlost.

Hoće li i ovog puta biti tako?

Na odgovor se neće dugo čekati...

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC