• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Fudbaler Junajteda citira Pabla Eskobara

Autor mondo.rs

Od svih mislilaca u istoriji čovečanstva, Argentinac je izabrao najozloglašenijeg južnoameričkog krimnalca svih vremena?

Imaće ko šta da mu zameri, sigurno.

Posle Marija Balotelija, koji je suspendovan zbog toga što je na Instagramu kačio postove koji mogu da budu dovedeni u vezu sa rasizmom, Markus Roho mogao bi da nadrlja zbog iste društvene mreže.

Ali, za razliku od napadača Liverpula, defanzivac Mančester junajteda (nespretno?) je izabrao da citira najozloglašenijeg narko dilera, okorelog kolumbijskog kriminalca, Pabla Eskobara.



U istoriji sveta teško da se može pronaći opasniji diler droge, ali se svakako može pronaći adekvatniji mislilac za citiranje. Zapravo, Roho nije izabrao lošu izjavu, samo lošeg autora.

"Samo oni koji su bili uz mene tokom teških, gladnih vremena, moći će da jedu sa mog stola", izjavio je svojevremeno Eskobar, kojeg je država Kolumbija na kraju nekako likvidirala, ali uz pravi građanski rat na ulicama.

Eskobar je ubijen 2. decembra 1993. godine u Medeljinu, u 45. godini života. Na vrhunci slave, njegov kartel zarađivao je i do 60 miliona dolara dnevno, a "Forbs" ga je 1989. godine cenio na oko četiri milijarde dolara, s tim da je bilo praktično nemoguće zaključiti koliko iznosi njegovo bogatstvo.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC