• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Luković: Nisam ljut što me Đukić ne zove

Tu sam za svoju zemlju, zauvek, i ćekaću poziv. Ako ga bude", kaže za MONDO bivši fudbaler Crvene zvezde.

 Luković: Nisam ljut što me Đukić ne zove Izvor: MONDO

Ako se kladiš, nemoj da igraš na Udineze! Tako je najlakše... Jer, pogoditi kakav će biti ishod mečeva "crno-belih" sa "Friulija" ove sezone, teže je nego dobiti sedmicu na lotou.

Od januara, do danas, Udineze je odigrao deset mečeva, pobedio na tri, izgubio na pet, a dva puta je bilo nerešeno. Evo nekih od rezultata: Udineze - Đenova 3:5, Udineze - Inter 0:0, Ređina - Udineze 1:3, Napoli - Udineze 3:1...

"Ovo mi je najčudnijih mesec dana u Udinama. Mi smo luda ekipa. Kad od nas očekuju sigurne pobede mi primimo pet golova, a onda izborimo remi na meču sa Palermom ili pobedimo Atalantu, odnosno izgubimo od Parme kada smo na 0:0 promašili tri zicera" kaže Aleksandar Luković, prvotimac "zebreta" za MONDO.

Nekadašnji levi bek Crvene zvezde u timu iz Udina ima mesto standardnog prvotimca, ali nešto drugačije zadatke na terenu.

"Igram na mestu levog štopera. Igramo sa trojicom defanzivaca u liniji i ja sam na levoj strani, bez preteranih ofanzivnih zadataka, ali sam zato mnogo poboljšao defanzivu. Od 25 utakmica u šampionatu odigrao sam čak 22 i još četiri u Kupu Italije. Dakle, mogu da kažem da sma standardan prvotimac i sa te strane sam vrlo zadovoljan dosadašnjom karijerom u Italiji".

Ipak, Lukovića nema u najboljem timu Srbije. Podatak koji kod njega ne izaziva ljutnju.

"Bože sačuvaj da budem ljut! Đukić je selektor i on bira. Tu sam za svoju zemlju, zauvek, i ćekaću poziv. Ako ga bude... Mislim da zaslužujem, ali nije moje da to odlučujem. Nastaviću da igram najbolje što mogu, pa šta bude".

Ambicije Udinezea ove godine menjale su se kako je sezona odmicala.

"Počeli smo od želje da što pre obezbedimo opstanak, a sada jurimo Evropu. Šesti smo na tabeli sa velikim šansama da sigurno obezbedimo UEFA kup, a možda i kvalifikacije za Ligu šampiona. Ako uspemo, u klub će biti prezadovoljni", kaže Luković.

Mladi fudbaler prati dešavanja u srpskom sportu, posebno u svojoj Crvenoj zvezdi, mada ističe da nije previše upućen.

"Nadam se još jednoj tituli mog kluba, ali nadam se i da će se uskoro završiti sa ovim pričama o fudbalskoj mafiji i sa brojnim hapšenjima koja su se dogodila. Bilo me je sramota kad su Italijani videli kako su odveli Dragana Džajića. Ne razumem ni policiju, izgledao je kao narko diler. Mogli su da imaju malo mere", kaže Luković iskreno.

Za razliku od nekih srpskih sportista, Aleksandra Lukovića mediji nisu previše ispitivali za mišljenje o Kosovu. O tome slabo se priča i u ekipi.

"U Udinezeu nema previše intereosvanja za stvari koje su van fudbala, posebno ne za politiku. Ipak, vidim da Italijani sve što znaju o Kosovu znaju iz sredstava informisanja. Malo je onih koji su upućeni. Sa nekima sam razgovarao i shvataju kakva je nepravda učinjena, ali ne upuštaju se previše. Svi su, ipak, shvatili moju poruku da je Kosovo Srbija i da će tako ostati zauvek", kaže Luković.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC