• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MONDO u Pazovi: Tole poništio "svoju" odluku!

Autor mondo.rs

Jedno sasvim mirno zasedanje presekla je rečenica Tomislava Karadžića.

 MONDO u Pazovi: Tole poništio "svoju" odluku! Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Za razliku od nekoliko prethodnih, očekivalo se da današnja Skupština FSS protekne bez bure i rasprave o podršci predsedniku Tomislavu Karadziću.

Jeste počelo mirno - na dnevnom redu bile su uobičajene teme: izveštaji o radu, finansije, planovi...

A onda je kao "grom iz vedra neba" došla izjava predsednika Tomislava Karadzića:

"Odluka da godinu dana po izboru predsednika ne može da se glasa o njegovom poverenju izazvala je mnogo polemike u regionima i savezima. Ja zato stavljam taj član Statuta na razmatranje i predlažem da se ukine. Kada god zatražite Skupštinu, ja ću je sazvati i razgovaraćemo o kvalitetu rada i promenama u Savezu".

Dakle, opozicija je ponovo dobila priliku da reaguje, a videćemo da li će... Podsetimo, Karadžić je prošle godine, usled učestalih napada opozicije, koju su tada predvodili čelnici Crvene zvezde Slaviša Kokeza i Zvezdan Terzić, predložio Skupštini da Statut bude izmenjen i da se pitanje njegove smene ne može postavljati češće nego jednom godišnje.

Ipak, ova nenajavljena odluka doneta je u danu kada je, iako to još nije došlo na dnevni red, najavljen ulazak potpredsednika Crvene zvezde i prvog čoveka Fudbalskog saveza Beograda, Slaviše Kokeze, u sastav Skuopštine FSS.

U Sportskom centru FSS prisutan je bio rekordan broj delegata od saziva Skupštine, njih 70.

Uz prethodno pomenuto predsednikovo, značajno je bilo i izlaganje generalnog sekretera Zorana Lakovića, koji je izneo osnovne finansijske detalje poslovanja FSS u 2014. godini.

"Ostvarena dobit Fudbalskog saveza Srbije u prošloj godini je 20.444.357 dinara, a kumulativno sa agencijom Plavi-Plavi i Sportskim centrom u Staroj Pazovi 28,3 miliona dinara", naveo je Laković.

Na njegovo izlaganje nadovezao se Karadzić:

"Ono što je bitno, jeste da FSS nema kredite, zaduživanja i da u dan izmiruje svoje obaveze, a videli ste koliko utakmica se igra. Sve su to obaveze", rekao je Karadzić misleći na nešto ranije iznet podatak po kojem se u 2014. na svaka dva dana igrala utakmica neke od selekcija reprezentacije Srbije.

Uskoro opširnije...

IZVEŠTAJ AGENCIJE BETA

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić poručio je u petak, tokom zasedanja Skupštine FSS, da ta organizacija uvek teži višem i boljem i dodao da su svi očekivali bolji plasman A reprezentacije.

"Svakako da se uvek teži višem i boljem. Svi smo želeli u ovom trenutku bolji plasman reprezentacije, ali smo svesni i teških okolnosti kroz koje smo prolazili. Imamo mnogo toga dobrog na nivou A reprezentacije, ali hočemo da stvorimo jači tim. Tim koji će nas odvesti u Francusku. U to itekako verujem, ubeđen da optimizam zajednički delimo", naveo je Karadžić u izveštaju i planu FSS za sezonu 2014/15.

Reprezentacija Srbije se takmiči u kvalifikacionoj Grupi I i zauzima pretposlednje četvrto mesto na tabeli sa jednim bodom.

Karadžić je rekao da veruje da je FSS u prethodnom periodu "još jednom bio na nivou koji zaslužuje, kao najveća sportska organizacija na Balkanu".

"Fudbal mora da okuplja vredne profesionalce koji ispunjavaju ciljeve i zacrtane planove, ako hoćemo da ovo bude i kuća srećnih ljudi koji sve poslove obavljaju sa zadovoljstvom i ponosom", kazao je Karadžić.

On je dodao da smatra da je FSS poslovao pozitivno i da su sve odluke donesene na sednicama nadležnih organa i tela Saveza.

"Tu sublimiram i finansijsko poslovanje, kao i ostvarene rezultate na terenu i ostvareno na polju izgradnje i rekonstrukcije, kao i u svim ostalim delatnostima", rekao je Karadžić.

Mlada reprezentacija Srbije plasirala se na Evropsko prvenstvo u Češkoj, selekcija do 20 godina je izborila učešće na Svetskom šampionatu na Novom Zelandu, omladinci i kadeti su na korak od plasmana na kontinentalna prvenstva, a FŠ će sledeće godine organizovati Evropsko prvenstvo u futsalu.

"Iskreno, sa takvim ostvarenjima malo koji evropski savez može da se podiči. A, hoćemo i više i bolje, ne krijem...", istakao je Karadžić.

Prema njegovim rečima, srpski klupski fudbal je u velikim finansijskim problemima.

"Od samog priznanja nema mnogo koristi, znamo to, a apelujemo na državne organe da definisanjem uslova privatizacije pomognu dugoročnijem rešenju ovog pitanja", naveo je prvi čovek FSS.

Kako je rekao, Skupština FSS služi da se postave temelji rada za duži vremenski period.

"Ubeđen sam da će analize i konstruktivni predlozi dati novi doprinos u tom cilju. Srpski fudbal ima odličnu perspektivu, ne propustimo ni jednu priliku da mu ličnim doprinosom pružimo značajnu pomoć", zaključio je Karadžić.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC