• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Koliki vam je budžet!?

Autor mondo.rs

U KK Cibona napravljen je plan finansijskog ozdravljenja. Dug je nešto veći od pet miliona evra. Budžet za narednu sezonu 430.000 evra!

 Koliki vam je budžet!? Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Košarkaški klub Cibona, jedan od najznačajnijih klubova u regionu, ima novu upravu, ali i plan finansijskog ozdravljenja.

Osvajač ABA lige za prošlu sezonu, koji je potom odustao od Evrolige, godinama je u finansijskim problemima. Mnogi igrači su napustili Cibonu jer nisu bili plaćeni.

Predsednik kluba Aleksandar Aco Petrović je sa svojim saradnicima utvrdio visinu duga - oko 5,2 miliona evra. Nadaju se da će poverioci oprostiti deo dugova, mada je činjenica da klub najviše duguje igračima, dobavljačima i drugim privatnim licima, a ne institucijama.

Cibona predlaže poveriocima orpost dugova od oko 50 odsto, tačnije spremna je da vrati polovinu, a dugove namerava da vrati do 2023. godine.

"Uveren sam da će novi Upravni odbor osigurati finansijsku sigurnost kluba u periodu koji je pred nama. Na prvom zajedničkom sastanku već smo razgovarali o prestrojavanju kluba i budućim planovima koji će se svakako temeljiti na racionalnom trošenju i ulaganju u razvoj mladih talenata od kojih neki već sada pokazuju ogroman potencijal", rekao je Petrović.

On je saopštio i budžet Cibone za narednu sezonu - samo 430.000 evra!

"Biće to najjeftinija ekipa ikada", dodao je Petrović i naglasio da će za dve do tri godine biti realna privatizacija kluba.

Cibona najviše duguje dobavljačima, Fudbalskom klubu Dinamo i menadžerskoj agenciji Roberta Jablana - ukupno 2,5 miliona evra, potom bivšim igračima - dva miliona evra...

Za finansijsko slabljenje, odgovorni u Ciboni krive globalnu ekonomsku krizu, ali i medije(!?), koji "stalno pišu o poslovanju kluba"

"Nastupanjem globalne krize i ekonomske krize koja je 2008. godine zahvatila državu, podrška sponzora stalno je u padu. Uporedo as teškom situacijom, stalna medijska pisanja u vezi sa poslovanjem klubu prave dodatne probleme u funkcionisanju kluba. U poslednjoj godini prihodi sponzora su zanemarljivi i klub funkcioniše pomoću javnih sredstava za podršku vrhunskom sportu", kažu čelnici Cibone.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC