• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Konačno olakšanje: Siti pobedio!

Autor mondo.rs

Posle serije od četiri poraza u pet utakmica, šampion Engleske konačno je pobedio i to rivala koji je igrao sa desetoricom od 2. minuta.

Poraz od Barselone kod kuće u Ligi šampiona od 1:2, poraz na Enfildu od Liverpula 2:1 u Premijer ligi, pobeda nad Lesterom kod kuće 2:0, poraz od Barselone i u revanšu, u Španiji od 1:0, poraz i po povratku iz Katalonije, od davljenika Barnlija 1:0, u Premijer ligi.

Sve osim pobede, apsolutno bi bila katastrofa za šampiona Engleske, ali do katastrofe nije došlo delom i zbog toga što je sudija prve utakmice 30. kola Premijer lige, Nil Svarbrik, već u 2. minutu isključio defanzivca Vest Bromvič Albiona Gareta Mekaulija.

Greškom!

Nije pogrešio oko procene, start jeste bio za crveni karton, ali je pogrešio igrača. Učinilo mu se da je u 90. sekundi utakmice Vilfreda Bonija oborio Mekauli, 23, ali uradio je to Krejg Doson sa brojem 25.

Svarbrik se svima izvinio na poluvremenu, ali Mančester siti nije imao nameru nikome ništa da oprašta - 3:0 na kraju, uz golove Bonija u 27, Fernanda u 40. (posle mogućeg faula nad gostujućim igračem) i na kraju, Davida Silve u 77. minutu.

Silvi je to bio 11. gol u sezoni, koliko je postigao zbirno u sezonama 2012/13 i 2013/14.





U međuvremenu, sa metar i po razdaljine, u trenutku kad pred njim nije bilo ničega osim mreže i prečke, najbolji igrač Vest Broma Saido Berahino pogodio je glavom - prečku. On je propustio priliku da postigne 13. gol u Premijer ligi, a 18. u sezoni, ujedno i vrati malo neizvesnosti u utakmicu.

Jedan navijač Sitija u šali, na Twitteru, prokomentarisao je da je 80 odsto navijača "građana" spavalo kada se začuo zvuk prečke.

Uistinu, sa desetoricom od 90. sekunde, gosti iz Birmingema mogli su samo da se brane, a teško je objasniti šta su promašili domaćini... Samo do poluvremena, posrnuli kandidat za titulu prvaka imao je 26 udaraca ka golu Boaza Majhila, koji je postavio rekord sezone po broju odbrana u prvom poluvremenu.

Siti, dok čeka ostale rezultate runde posle koje sledi pauza zbog utakmica reprezentacija, ima 61 bod, tri manje od Čelsija, koji doduše ima dve utakmice manje. Čelsi gostuje Halu u ovom kolu, a ima i gostovanje Lesteru da nadoknadi, ali tek 29. aprila.

Arsenal, koji igra u Njukaslu, imao 57 bodova, a slede Mančester junajted sa 56 i Liverpul sa 54. Oni se sastaju u nedelju.

REZULTATI:

Mančester siti - Vest Bromvič Albion 3:0 (2:0)
Boni 27, Fernando 40, Silva 77/

Danas:

Aston Villa - Svonsi (16)
Njukasl - Arsenal (16)
Sautempton - Barni (16)
Stouk - Kristal Palas (16)
Totenhem - Lester (16)
Vest Hem - Sanderlend (18.30)

U nedelju:

Liverpul - Mančester junajted (14.30)
Hal - Čelsi (17)
KPR - Everton (17)

TABELA: Čelsi (-1) 64, Mančester siti (+1) 61, Arsenal (-1) 57, Mančester junajted (-1) 56, Liverpul (-1) 54, Sautempton (-1) 50, Totenhem (-1) 50...

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC