• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PUNO golova, sporni momenti, povreda Frajdeja!

Autor mondo.rs

U subotu posle podne bilo je dosta uzbuđenja na stadionima Superlige. Novi Pazar pobedio u Lučanima, Radnički u derbiju začelja bolji od Voždovca. RAd siguran pred praznom Banjicom. OFK Beograd savladao Borac u 20. kolu. Voši samo bod.

 PUNO golova, sporni momenti, povreda Frajdeja! Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Dosta golova, spornih situacija, povreda, kartona i po koje iznenađenje na prve četiri utakmice 20. kola Superlige. Nerešenih rezultata nije bilo, jednu pobedu zabeležili su gosti...

Novi Pazar trijumfalno napušta Lučane. Ekipa iz grada na obalama Jošanice nije mogla da zamisli bolji revanš za poraz od Mladosti u prvom delu sezone u Novom Pazaru. Izgubljena tri boda kod kuće nadoknađena su na "vrućem" terenu.

U Lučanima je bilo 1:3!

Po sadržaju - sigurno najzanimljivija utakmica, koju će tim Nenada Milovanovića pokušati što pre da zaboravi. Izgubio je, ostao bez najboljeg strelca i, prema izveštajima iz Lučana, oštećen je za penal kod rezultata 1:1.

Novi Pazar je poveo već u petom minutu posle kontre koju je uspešno završio Bruno Oliveira de Matos. Prednost gostiju trajala je svega šest minuta, pošto je Predrag Živadinović matirao Zlatka Zečevića.

Događaji sa početka utakmice nisu bile sve od uzbuđenje u Lučanima u prvom delu. Posle 32 minuta igre dogodila se nesvakidašnja scena. Sudija Robert Kiš Čepegi je, pošto je Saša Jovanović oboren u šesnaestercu Novog Pazara, pokazao rukom ka beloj tački, ali je onda promenio odluku i iz džepa izvadio žuti karton za igrača Mladosti.

Pred sam odlazak na odmor dogodio se veliki maler za Mladost. Povredio se Patrik Eze Frajdej. Nigerijac je morao da napusti teren, a Nenad Milovanović u igru je poslao Jevgena Pavlova.

Psihološki uzdrmanu ekipu Pazarci su dokusurili u nastavku utakmice. Vladimir Otašević je napravio veliku grešku u 61. minutu posle nesporazuma sa golmanom Nemanjom Krznarićem. Vladimir Radivojević je iskoristio nepažnju defanzivaca Mladosti postigavši drugi gol za Novi Pazar.

Pitanje pobednika rešio je Predrag Pavlović u 68. minutu.

Najmanje golova, samo jedan, viđen je na utakmici OFK Beograd - Borac Čačak.

Zlatko Liščević je šutem sa 18 metara, posle kratkih dodavanja Jankovića i Zdjelara, obezbedio "romantičarima" tri boda.

I na Karaburmi je bilo spornih situacija. Štoper Čačana Mario Maslać se poslužio rukom u svom kaznenom prostoru, ali se posle te intervencije nije čula pištaljka arbitra Denisa Trailovića.

"Zebre" su u 66. minutu izvršile prinudnu izmenu među stativama. Povređenog Vladimira Bajića zamenio je Marko Drobnjak. Nije to bila jedina prinudna promena u ekipi Borca. Ognjen Ožegović je oboren u kaznenom prostoru i posle toga je morao van terena. Sudija Trailović se ponovo nije oglasio.

Gosti su tražili penal u 90 minutu zbog starta Liščevića na Zeca sa leđa.

OFK Beograd je poslednjih desetak minuta igrao sa igračem manje. Isključen je štoper Milan Savić zbog drugog žutog kartona, kada je prekinuo kontru Borca na sredini terena.

Radnički 1923 osvojio bodove velike nade pošto je na "Čika Dači" u derbiju začelja pobedio Voždovac 2:1. Strelci za "crvene đavole" bili su Bojan Miljuš i Dragan Milovanović, dok je jedini pogodak za "zmajeve" postigao Nikola Karaklajić u drugom minutu sudijske nadoknade. To je prvi gol za Voždovac još od premijernog prolećnog kola i gostovanja u Humskoj, kada su tri puta pogađali mrežu crno-belih.

Rad se brzo oporavio od poraza u prošlom kolu od Partizana. "Građevinari" su sigurnom igrom savladali Donji Srem

Kapiten Branislav Milošević iskoristio je penal u 48. minutu, a konačan rezultat postavio Miloš Josimov u 67.

REZULTATI 20. KOLA

OFK Beograd - Borac 1:0 (0:0)
/Liščević 57/

Rad - Donji Srem 2:0 (0:0)
/Milošević 48, Josimov 67/

Mladost Lučani - Novi Pazar 1:3 (1:1)
/Živadinović 12 - De Matos 5, Radivojević 61, Pavlović 68p/

Radnički 1923 - Voždovac 2:1 (1:0)
/Miljuš 11, Milovanović 20 - Karaklajić 90+2/

Radnički Niš - Vojvodina 1:1 (1:0)
/Marjanović 6 - Gaćinović 58/

Crvena zvezda - Napredak (18.00)

u nedelju

Jagodina - Spartak (14.30)
Partizan - Čukarički (17.00)

TABELA: Partizan 46, Crvena zvezda 42, Čukarički 36, Vojvodina (+1) 34, Novi Pazar (+1) 30, OFK Beograd (+1) 29, Rad (+1) 28, Jagodina 27, Mladost Lučani (+1) 23, Spartak 21, Borac (+1) 20, Napredak 20, Donji Srem (+1) 20, Radnički Niš (+1) 19, Voždovac (+1) 18, Radnički 1923 (+1) 14 bodova.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC