• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan izbegao poraz u 90!

Autor mondo.rs

Golom Branka Ilića 90. minutu, lider Superlige osvojio bod na gostovanju Čukaričkom!

 Partizan izbegao poraz u 90! Izvor: MN PRESS

Prštalo je na Banovom brdu! Pred 3.000 gledalaca, Čukarički i Partizan podelili su bodove.

Lider Superlige šetao je po rubu poraza, ali je Branko Ilić u 90. minutu glavom, posle kornera, ipak obezbedio crno-belima bod!

Domaćin je dva puta vodio, gost iz Humske dva puta izjednačio, pa otišao na prvenstvenu pauzu sa dva poena prednosti u odnosu na Zvezdu.

ČUKARIČKI - PARTIZAN 2:2 (1:1)

Ljutnja Saše Ilića dok je izlazio sa terena bila je dvosmerna. U poslednjim trenucima meča, kritikovao je arbitra Milorada Mažića što nije dosudio penal za crno-bele zbog Rendulićevog povlačenja Babovića u kaznenom prostoru. Za to je dobio žuti karton.

Potom, na putu ka svlačionici, pred kamerama TV Arena sport, Ilić se obratio oštrim rečima i Darku Brašancu, čija je greška "kumovala" kontri Čukaričkog, kojom su "brđani" 15 minuta pre kraja poveli 2:1 i umalo osvojili tri boda.

Srećom po crno-bele, prezimenjak legendarnog kapitena "Parnog valjka" poništio je tu prednost i odličnim udarcem glavom obezbedio lideru remi i bod, kojim, ipak, ne može biti do kraja zadovoljan.

Trećim remijem u pet "prolećnih" kola, prednost crno-belih u odnosu na prvog pratioca - Crvenu zvezdu, smanjena je na dva boda. Zimus je iznosila šest poena.

Igrači Partizana naišli su u nedelju, na Banovom brdu, na dostojnog rivala i zajedno sa njim napustili teren u dresovima natopljenim znojem. Navijači su nagradili aplauzom veliki trud, a neutralni su definitivno zažalili što češće nemamo priliku da gledamo ovakve utakmice u Srbiji...

Čukarički bi pre utakmice sigurno "potpisao" remi, ali je jasno da će večeras nezadovoljniji ishodom. Dva puta su imali prednost, pa čak i kontru za 3:2. Trener Vladan Milojević pozivao je svoj disciplinovani tim na oprez i dok je Nikola Drinčić trčao ka korner zastavici u odsudnom momentu, a potom ljutit zamenio vezistu Obenga Regana čvrstim defanzivcem Ugom Ukahom, kako bi sačuvao bod.

Hrabrom odlukom u drugom poluvremenu, Milojević je poslao na teren Nenada Mirosavljevića pri rezultatu 1:1 i tako uputio jasnu poruku da su cilj Čuke tri boda. Zaigrao je sa dva napadača i to mu je donelo rezultat u 74. minutu, posle brze kontre i preciznog udarca Nikole Stojiljkovića.

Međutim, Partizan je tada preuzeo inicijativu i potpunu kontrolu i umalo odneo ceo plen u Humsku.

Uskoro opširnije...

KRAJ UTAKMICE! ČUKARIČKI - PARTIZAN 2:2!

94'
Poslednja prilika za Partizan i lopta odlazi preko gola! Bandalovski jako šutira sa ivice kaznenog prostora, ali ne pronalazi mrežu!

94'
Crno-beli traže penal! Rendulić rukama obara Babovića na ivici kaznenog prostora, Mažić ne reaguje.

93'
Čuka trči u kontru za 3:2, a crno-beli se brane. Posle kornera, brza kontra Partizana i centaršut Šaponjića, koji golman Stevanović zaustavlja mirnom odbranom.

93'
Još jedna, poslednja izmena u Čuki. Izlazi Slavoljub Srnić, ulazi Nikola Janković. Još minut i po.

92'
Nemanja Kojić loše centrira/šutira sa desne strane i šalje loptu visoko preko gola. Krenuo je ka sredini terena ljut na sebe.

91'
Čuka pojačava odbranu. Regan izlazi Ukah ušao. Vezistu je Vladan Milojević zamenio štoperom.

- Igraće se još četiri minuta.

90' PARTIZAN IZJEDNAČUJE! 2:2!

Branko Ilić pogodio je glavom posle kornera, poslavši loptu u mrežu o stativu! Njegov treći gol ove sezone!

88'
Žuti karton i za mladog napadača Partizana Ivana Šaponjića zbog faula na Ostojiću. Potpuna ofanziva crno-belih i još jedan korner.

87'
Velika prilika za Partizan i ništa od gola!

Golman Čuke Stevanović je istrčao na 15 metara i loše izbio loptu, a Saša Ilić iz prve pokušao da proigra Balažica, iako se čini da je mogao i da pokuša da zatrese nebranjenu mrežu. Odbrana domaćih se u međuvremenu pribrala i otklonila opasnost.

86'
Još jedan žuti karton. Dragoljub Srnić sankcionisan je zbog povlačenja Darka Brašanca na sredini terena.

85'
Prvi žuti karton i za igrače Čukaričkog. Sankcionisan je Obeng Regan, zbog igranja rukom na sredini terena. Drinčić šalje loptu u kazneni prostor, a tamo je Volkov šalje preko gola, desnom nogom.

83'
Ponovo kontra Čukaričkog ("dva na jedan") i ponovo lopta odlazi pored gola. Ovog puta je S. Srnić šalje visoko.

82'
Čukarički propušta šansu da osigura bar bod. Mirosavljević sa desne strane šalje loptu u peterac, ka S. Srniću, a crno-beli je izbijaju u korner. Saigrači mu ukazuju da je trebalo da je vrati na penal, gde je takođe bilo igrača Čuke.

81'
Partizan traži jedanaesterac zbog vazdušnog duela Rendulića i jednog napadača crno-belih. Mažić ne prekida igru, a Babović u nastavku akcije ne pronalazi centaršutem saigrače.

80'
Crno-beli, logično, žure. Napade započinju na svojoj polovini, a Čukarički i dalje dobro markira na svojoj polovini. Balažic širi ruke ka saigračima, tražeći da se "otvore".

78'
Ponovo golman Čuke Stevanović istrčava pred napadače Partizana i reaguje. Sada je sprečio centaršut Nemanje Kojića. Nedugo potom, Brašanac šalje loptu preko gola sa 12 metara.

76'
Trener Partizana Marko Nikolić brzo reaguje. Poslao je rezervistu Ivana Šaponjića na teren, umesto Andrije Živkovića.

74' ČUKARIČKI OPET VODI! 2:1!

Nikola Stojiljković koristi centaršut Dragoljuba Srnića sa desne strane i šalje loptu iza Živkovića, uz pomoć stative! Svemu je prethodila greška Brašanca.

To je bio peti udarac centarfora Čuke ka golu crno-belih u nastavku.

72'
Odmah još jedna šansa za Čukarički! Stojiljković reaguje volej udarcem sa leve strane i šalje loptu kraj desne stative. Sada se rasplamsala igra na obe strane.

71'
Još jedna velika šansa za Partizan! Domaći su namestili ofsajd zamku, zastavica Mažićevog pomoćnika ostala je spuštena, a Kojić sa sedam metara šutira u Stevanovića!

70'
Regan sapliće Ilića na oko 20 metara od gola domaćih. Drinčić prilazi lopti i zaleće u blizini navijačkih zastava, dok gore baklje... Snažno je šutirao Drinčić, lopta je zakačila živi zid i otišla u korner...

67'
Izmena u Partizanu. Saša Ilić ušao je na teren umesto Petra Grbića, koji u nastavku nije imao prostora (ni dovoljno lopti) da prodire kao u prvih 45 minuta.

66'
Velika prilika za Partizan i instiktivna odbrana Stevanovića! Vezista crno-belih pokušao je iz peterca, a golman domaćina bacio se pred njega i odbranio sa metra razdaljine! Nedugo potom, pokušava i Babović i šalje loptu preko gola.

63'
Opet Stojiljković pravi problem gostima. Protrčao je po levoj strani i pretrčao Balažica, ali je Bandalovski pomogao saigraču i izbacio loptu iz kaznenog prostora u korner, posle kojeg nije bilo prilike.

61'
Stojiljković još jednom preti Živkoviću iz daljine, ali golman Partizana lako hvata loptu. U međuvremenu, Brašanac menja Ninkovića. Sada bi Babović mogao da se pomeri bliže napadu.

60'
Vreme je za izmene. Kapiten domaćih od ovog momenta je Nenad Mirosavljević, koji ulazi umesto Staniše Mandića. Očigledno će sada brzonogi Stojiljković otići na bok. Istovremeno, Nikolić sprema vezistu Darka Brašanca da zaigra.

57'
U ovim trenucima Čukarički je konkretniji. Posle brzih polukontri, stvara problem zadnjoj liniji crno-belih. Ponovo je šutirao Stojiljković i sa više od 20 metara promašio gol.

53'
Najbolja šansa u drugom poluvremenu, pred golom Partizana.

Posle greške Volkova na sredini, Stojiljković je istrčao kontru i sa desne strane poslao jakim udarcem loptu kraj leve stative. Posle tog napada, centarfor se izvinio saigraču Slavoljubu Srniću, koji je usamljen čekao dodavanje u sredini šesnaesterca.

Izvor: MN PRESS 49'
Kratak prekid. Andrija Živković ostao je da leži na zemlji, držeći se za glavu posle duela sa Stojkovićem, koji ga nije udario. Čuka je izbila loptu u aut, Partizan vratio, u duhu fer-pleja. Meč je brzo nastavljen.

47'
Partizan "otvara" poluvreme napadima po bokovima. Petar Grbić centrira sa desne strane i ne pronalazi saigrače, a potom na suprotnoj Andriju Živkovića faulira Filip Stojković. Drinčić iz prekida "gađa" peterac, ali Čuka odbija napad.

POLUVREME

47'
Staniša Mandić povlači Živkovića za dres kraj leve korner zastavice, Mažić svira faul, a Drinčić opet prilazi lopti. Ovog puta pokušava da direktno pogodi gol, ali prebacuje prečku.

45'
Veliku opasnost po Čuku stvaraju centašutevi Nikole Drinčića. Ovog puta, Stevanović je posegao za loptom i u duelu sa Balažicem bio fauliran. Mažić je produžio poluvreme za očekivana četiri minuta, zbog prekida nakon izjednačujućeg gola.

41'
Sada preti Čuka. Mandić je utrčao u kazneni prostor po levoj strani, ali Ilić stiže na vreme da blokira njegov šut i pošalje loptu u korner. Nakon prekida, Rendulić glavom promašuje gol za desetak metara.

37'
Precizan centaršut Drinčića u "srce" šesnaesterca, a domaći izbacuju loptu u korner. Nedugo potom, iskusni vezista ponovo centrira, iz "slobodnjaka", a Grbić loptu sa oko sedam metara prosleđuje pravo u ruke Stevanovića.

32'
Sada Volkov "hrani" loptom Kojića, sa leve strane. Najistureniji igrač crno-belih prosledio je glavom sa "prve" na "drugu" stativu, kraj koje nije bilo njegovih saigrača. Kada je to video, pozvao ih je da mu se pridruže u napadu.

30'
Petar Grbić najbolji je igrač Partizana za sada. Još jednom je prošao Rajka Brežančića i poslao loptu u peterac, ka Kojiću, pred kojim je Rendulić izbio u korner. Nakon prekida, Drinčić loše centrira u kazneni prostor, iza leđa saigrača.

29'
Prvi korner za Partizan. Drinčić ga je izveo na svoj način, poslavši loptu na "prvu" stativu, ali nema još jedne prilike za crno-bele. Poslednjih nekoilko minuta pada tempo meča.

27'
Posle najbolje prilike za Čuku, Andrija Živković uhvatio je za nogu Filipa Stojkovića, do sada najboljeg igrača Čuke, pa zbog toga dobio žuti karton.

26'
Velika prilika za Čukarički, ali se rezultat ne menja. Mandić je centrirao sa desne strane, a Stojiljković glavom, u padu, pogodio Balažica u leđa. Domaći su tražili penal, Mažić odmahnuo rukom.

22' Još jedna šansa za Partizan. Crno-beli su istrčali brzu kontru, posle koje je Nikola Ninković prebacio prečku, na dodavanje Andrije Živkovića, posle centaršuta Grbića. Svemu je prethodila izgubljena lopta Slavoljuba Srnića na sredini terena. Dinamičan meč na Banovom brdu.

19'
Utakmica je nastavljena i već posle nekoliko sekundi novi prekid. Stefan Babović pao je uz krik, držeći se za butni mišić. U duelu sa Reganom dobio je jak udarac. Brzo se pridigao i Partizan je krenuo u napad.

16'
Grobari su burno poslavili Babovićev gol. Zbog velike bakljade sudija Mažić prekinuo je utakmicu. Strelac za crno-bele otišao je ispod tribine na kojoj su navijači i zamolio ih da omoguće nastavak meča. "Hoćemo pobedu", odgovorili su mu.

14' PARTIZAN IZJEDNAČUJE! 1:1!

Kapiten crno-belih Stefan Babović postigao je prvi gol od povratka u Humsku!Iskusni vezista je prihvatio loptu posle prodora Petra Grbića i sa oko 12 metara, usamljen, poslao je u donji levi golmanov ugao.

Pogledajte gol:



9' Bombarder crno-belih Nikola Drinčić pokušao je da iznenadi Stevanovića iz "slobodnjaka", sa oko 30 metara, ali je lopta otišla pored gola. Čukarički "seče" napade gostiju u startu, prekršajima na sredini terena.

8' ČUKARIČKI VODI 1:0!

Petar Bojić snažno je šutirao sa oko 20 metara, u donji levi ugao, a Živković nije uspeo ni da zakači loptu! Veliko slavlje domaćih kraj klupe.

Pogledajte gol:



6'
Prvi korner na utakmici, za Čukarički. Iznudio ga je Filip Stojković, a posle prekida nije bilo razloga da Živković reaguje. Rendulić je u gužvi šutirao visoko preko gola.

4'
Partizan preti! Petar Grbić je centrirao u peterac sa desne strane, a Kojić spustio glavu u odlučujućem momentu. Nedugo potom, centarfor crno-belih je glavom proigrao baš Grbića, a Crnogorac je bio sporiji od golmana Stevanovića.

1'
Utakmicu sudi najbolji srpski arbitar Milorad Mažić iz Vrbasa. Prvi pomoćnik je Milovan Ristić iz Beograda, a drugi Dalibor Đurđević iz Kruševca. Četvrti arbitar je Bojan Stanojević iz Beograda, a dodatne sudije su Marko Popović i Igor Stojilković.

- UTAKMICA JE POČELA


Pod svetlom reflektora i pred kamerama TV Arena sport, fudbaleri Čukaričkog i Partizana zaigraće od 17.00 časova poslednji meč 20. kola Jelen Superlige.

Nema dileme, prštaće na vrhu Banovog brda!

"Brđani" su u poslednja dva ligaška kola remizirali sa Borcem (1:1) i Voždovcem (0:0) i dočekuju lidera prvenstva - Partizan, koji sa sobom ima dva prvenstvena trijumfa (Donji Srem 2:1, Rad 2:0), posle "vezanih" remija na startu "proleća".

Oba tima su u sredu završila dobar deo posla na putu ka finalu Kupa Srbije (Čuka pobedila Voždovac 2:0, a Partizan Jagodinu 3:0). 

Izvor: MN PRESS

Poznati su i sastavi:

Čukarički: Stevanović - Stojković, Rendulić, Ostojić, Brežančić - D. Srnić, Regan, Bojić - Mandić, D. Srnić, Stojiljković.

Partizan: Živković Živko, Bandalovski, Volkov, Ilić Branko, Balažic, Drinčić, Babović, Ninković, Grbić, Živković Andrija, Kojić.

Dakle, za Čukarički definitivno neće nastupiti kapiten Igor Matić, zbog povrede zadnje lože. Prema informaciji sa sajta Partizana, na stadionu je 3.000 gledalaca.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC