• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zukanović: Inter? Ne bih o tome, kad bude biće...

Autori mondo.ba Autori Anadolija

Fudbaler Kjeva i reprezetativac Bosne i Hercegovine Ervin Zukanović nije želio da potvrdi, ali ni da demantuje italijanske medije koji su ustvrdili da će u ljetnjem prelaznom roku preseliti na stadion "Đuzepe Meaca"…

Italijanska "Gazeta delo Sport" objavila je u četvrtak da će Zukanović na ljeto obući dres "neroazura" nakon što "leteći magarci" otkupe njegov ugovor od belgijskog Genta, a onda ga preprodaju milanskom klubu.

"Ja u Interu? Ne bih da sada pričam o tome. Ne volim da pričam, volim da radim, treniram i igram fudbal", istakao je Zukanović, ali nije demantovao tvrdnje medija na "Čizmi".

"Kada bude biće. Hvala dragom Bogu sve se posloži u životu. Sve dođe na svoje", rekao je defanzivac ekipe iz Verone, za koga su takođe zainteresovani i Fiorentina i Udinese.

"Fokusiran sam na finiš prvenstva, da obavim posao na najbolji način u Kjevu, a onda mogu pričati o daljim ambicijama i nastavku karijere. Pun sam samopuzdanja, vjerujem u sebe i nadam se da ću nastaviti igrati kao u dosadašnjem dijelu sezonu. Spreman sam za nove izazove kako na klupskom, tako i reprezentativnom planu".

Odigrao je veoma dobro u gostujućoj pobjedi BiH nad Andorom (3:0), 28. marta u meču kvalifikacija za EURO 2016, te tri dana kasnije u prijateljskom susretu sa Austrijom u Beču (1:1).

Pohvale na račun Zukanovića uputio je i selektor "zmajeva" Mehmed Baždarević, koji ga je i vratio u nacionalni tim nakon spora kojeg je defanzivac imao sa prethodnim selektorom Safetom Sušićem i zbog kojeg nije igrao na Svjetskom prvenstvu u Brazilu.

"Super je osjećaj biti reprezentativac BiH. Za svoju zemlju uvijek sam igrao srcem. Kako sam rekao i ranije, hvala Bogu sve uvijek dođe na svoje. Sretan sam zbog naše pobjede u Andori. Vjrujem da imamo kvalitetan tim koji u nastavku kvalifikacija može sve nadoknaditi i plasirati se na naredno Evropsko prvenstvo u Francusku. A, u Francuskoj, Evropi možemo pokazati pravu snagu i pokazati da zaslužujemo biti među najboljima na ‘Starom kontinentu’", zaključio je Zukanović.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC