• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FSS u obračunu sa fudbalskim menadžerima

Fudbalski savez Srbije (FSS) odlučio je da krene u obračun i sa fudbalskim menadžerima, čiji je broj teško utvrditi!

 FSS u obračunu sa fudbalskim menadžerima Izvor: MONDO

Izvršni odbor FSS odlučio je u četvrtak, 13. marta, da ubuduće kvota za dobijanje licenci za agente za prodaje fudbalera (menadžere) bude povećana sa dve na pet hiljada evra! Uz to, menadžeri će ubuduće polagati jedan ispit godišnje, umesto dosadašnja dva, ali malo teži.

Tu odluku novinarima je saopštio jedan od potpredsednika FSS Tomislav Karadžić, koji je još ranije, usvojstvu predsednika FK Partizan, pokrenuo priču oko fudbalskih menadžera, koji, kako se tada izrazio, jesu jedan od velikih problema srpskog fudbala.

Tom prilikom, Karadžić je naveo podatak da će recimo od prodaje svoje trenutno najveće zvezde Stevana Jovetića dobiti samo 50 odsto novca od celog transfera, a ostalo ide na račun njegovog menadžera Faljija Ramadinija i jednog španskog investiocnog fonda, koji zastupa takođe menadžer Zoran Stojadinović.

Jovetić je samo jedan u moru sličnih primera. Crvena zvezda je na Nikoli Žigiću, recimo, zaradila mnogo manje nego što on zaista vredi, jer je kolač morala da podeli i sa njegovim menadžerom.

U srpskom fudbalu je bilo mnogo negativnih pojava sa raznoranim, takozvanim menadžerima, koji čak nisu ni imali licencu za to, ali jesu imali novca i uticaja. Tako se recimo dugo provlačila tvrdnja u javnosti da su neke od vođa "Zemunskog klana" imali svoje fudbalere, koje su potom prodavali u inostranstvo.

Menadžeri, pak, imaju svoju stranu priče. Tako je menadžer sa licencom FIFA Ranko Stojić svojevremeno izjavio da je problem i u klubovima, jer beže od ugovora sa jednim menadžerom.

"Beže od ugovora sa jednim menadžerom, već uglavnom traže mogućnost za veću zaradu tako što im je svejedno ko se brine o igraču. I tako se stvara nelojalna konkurencija, mnogi hoće da love u mutnom, svi nude igrače, a da bi došli do transfera jedan drugom kopaju jamu. Na kraju se ispostavi da jedan ili dvojica rade, a petorica ili šestorica kvare. I zato klubovi ne treba da se žale, moraju da znaju s kim rade i da u tog čoveka imaju poverenje. A završeni poslovi, odnosno realizovani transferi, trebalo bi da budu obaveza obe strane za nastavak saradnje...", rekao je Stojić.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC