• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Baždarević naknadno pozvao Cimirota

Autori mondo.ba Autori Anadolija

Vezni fudbaler Sarajeva Gojko Cimirot u utorak je uvršten na spisak reprezentativaca Bosne i Hercegovine za utakmicu protiv Izraela 12. juna u Zenici.

 Baždarević naknadno pozvao Cimirota Izvor: MONDO/Samir Cacan

Izvor: MONDO/Samir Cacan

Upravo protiv Izraelaca, Cimirot je debitovao za "zmajeve" u porazu od 3:0, a u igru je ušao s klupe u 62. minutu.

Cimirot je 27. fudbaler kojeg je pozvao selektor nacionalnog tima Mehmed Baždarević pred ključnu utakmicu kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo 2016. godine u Francuskoj.

Takođe jedini je pozvani fudbaler iz Premijer lige BiH, ako ne računamo golmana Zrinjskog Ratka Dujkovića, koji je treći čuvar mreže "zmajeva".

"U stručnom štabu smo malo razmišljali i Cimirota sam naknadno pozvao jer je i ranije bio sa nama. Odigrao je dobru sezonu, osvojio titulu prvaka države sa Sarajevom", rekao je Baždarević.

Na pitanje da li je neko od 26 pozvanih igrača otkazao dolazak na pripreme, Baždarević je odgovorio:

"Nije niko do sada. Sve ih očekujem na pripremama. Ekipu ćemo kompletirati do ponedjeljka i početka druge faze priprema u Zenici".

U sarajevskom hotelu "Hercegovina" danas će se okupiti stručni štab reprezentacije, a od srijede u bazu bh. tima pristizaće reprezentativci.

U četvrtak, 4. juna, u 17.30 sati biće održan trening na stadionu "Grbavica", a dan kasnije popularno zvani "zmajevi" radiće u Hrasnici od 17.45.

Hrasnički trening biće zatvoren za javnost. U subotu i nedjelju Baždarević će igračima dati slobodne dane, a pripreme se nastavljaju u ponedjeljak u Zenici.  

Utakmica šestog kola Grupe B kvalifikacija za EURO 2016 između BiH i  Izraela igra se 12. juna od 20.45 sati na zeničkom stadionu "Bilino polje".

Nakon pet kola u Grupi B Belgija i Vels imaju po 11 bodova, Izrael devet, Kipar šest, BiH pet, dok je Andora bez bodova.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC