• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Japanci: NISMO

Autor mondo.rs

Fudbalski savez Japana negirao je navode da je dao mito Fudbalskoj federaciji Južne Amerike kao zahvalnost što ih je "pogurala" za domaćina Mundijala 2002. godine.

Španski mediji preneli su da je Fudbalski savez Japana (JFA) 2000. godine platio 1,5 miliona dolara čelnicima Fudbalske federacije Južne Afrike u znak zahvalnosti na podršci toj zemlji u kandidaturi Svetskog prvenstva, čiji je bila domaćin sa Južnom Korejom 2002. godine.

"To je nemoguće. U to vreme nismo imali toliko novca na raspolaganju. Japan je 1996. izabran za suorganizatora, pa bi to bilo nepotrebno trošenje novca", rekao je počasni predsednik JFA Junđi Ogura japanskim medijima.

Posle "tesne" trke 1996. godine, za domaćina Mundijala 2002. godine izabrani su Japan i Južna Koreja.

Predsednik JFA Kunija Daini rekao je da će Savez proveriti navode španskih medija o mogućem mitu.

Anonimni izvor rekao je listu "As" da je bivši počasni predsednik JFA Ken Naganuma platio bivšem čelniku FS Južne Afrike Nikolasu Leosu 1,5 miliona dolara.

Prema tim navodima, tadašnji predsednik Fudbalskog saveza Južne Afrike, Paragvajac Nikolas Leos je na svoj račun uplatio 1,2 miliona dolara, a ostatak novca dobili su tadašnji generalni sekretar te federacije Eduardo Deluka i posrednica između FS Južne Afrike i FIFA Zorana Danis.

"Nikada nisam čuo tu priču. Ništa ne znam i nemam šta da kažem o tome", rekao je potpredsednik JFA i član izvršnog komiteta Fife Kozo Tašima.

Paragvajsko pravosuđe stavilo je bivšeg predsednika FS Južne Afrike Nikolasa Leosa početkom meseca u kućni pritvor, pošto istražuje njegovu umešanost u korupcionaški skandal u FIFA.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC