• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Neverica: Sterling postao najskuplji igrač KPR!

Autor mondo.rs

E, ovako se pregovara kad prodajete dete od 15 godina! Ako ste mislili da je Liverpul dobro prošao od prodaje Sterlinga, šta tek reći za Kvins Park Rendžers.

OK, znali smo od pre nekoliko dana, samo je sada zvanično.

Razmažena zvezda premijerligaškog fudbala, od danas zvanično najskuplje plaćeni engleski fudbaler u istoriji, Rahim Sterling, potpisao je petogodišnji ugovor sa Mančester sitijem prema kojem će, iako tvrdi da ne juri za novcem, zarađivati 180.000 funti nedeljno.

To je skoro duplo više od sume koju je njegov prethodni klub, Liverpul, bio spreman da mu ponudi za nastavak saradnje.

Sterling je rekao više puta: "Ne", a poslednji argument bio je da "se ne slaže dobro sa menadžerom Brendanom Rodžersom", posle čega ga je Rodžers izostavio sa liste putnika na pripreme, a Siti uplatio 49 miliona funti na račun rivala s "Enfilda", što na dan transfera iznosi 68,11 miliona evra (!?).

Siti i Sterling tako su skupa potukli rekord koji su od 2011. držali Liverpul i Endi Kerol, posle transfera iz Njukasla od 35 miliona funti, za kojim slede prelasci Rija Ferdinanda iz Lidsa u Junajted (2002) i Luka Šoa iz Sautemptona u Junajted (2014) od 30, odnosno Vejna Runija iz Evertona u Junajted (2004) od 27 miliona funti.

Ako ste pomislili da se Liverpul u svemu "žešće" opario, pa jeste, ali ne u punoj meri! Najzadovoljniji na kraju biće čelnici Kvins Park Rendžersa! Da, da...

Naime, kada ga je bivši menadžer Liverpula Rafa Benitez dovodio u mlađe kategorije kluba, kao momka koji je naučio fudbal u Akademiji Kvins Park Rendžersa u Londonu, za tinejdžera Sterlinga plaćeno je svega 600.000 funti, što je na prvi pogled – mizerno!

Ali, na dva načina klub iz Londona "orobio" je kasu Liverpula. Prvo je traženo da bude upisana klauzula prema kojoj će "redsi" morati da plate još pet miliona funti Kvins Parku ukoliko Sterling zabeleži određen broj nastupa u Premijer ligi i postane reprezentativac Engleske, što je odavno ispunjeno, a druga klauzula je značila – još 20 odsto od naredne prodaje ofanzivnog veziste.

Tako je Liverpul, posle 5,6 miliona funti, doplatio Kvins Parku još 9,8 miliona funti ekipi koja je ispala iz Premijer lige ove sezone, a to znači da je KPR na Sterlingu ukupno zaradio 15,4 miliona funti (21,4 miliona evra) što ga čini ubedljivo najskuplje prodatim fudbalerom u istoriji kluba sa Loftus Rouda.

Sterling (20) je, iako nikad nije odigrao utakmicu za prvi tim KPR, na kraju plaćen skuplje od Kristofera Sambe (12) i Loika Remija (10,5)! On je otišao iz Londona sa 15 godina, a za Liverpul je odigrao 129 utakmica i postigao 23 gola...

Uprkos tome, sa "Enfilda" je ispraćen hladno kao niko nikad. Kada se uporede vesti o prodaji igrača sa zvaničnog portala Liverpula, Sterlingov ispraćaj sadržao je najprotokolarniju moguću rečenicu na kraju: "Želimo mu dobro u nastavku karijere".

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC