• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Babović razgalio Grobare: Partizan s 1:0 u Gori!

Autor mondo.rs

Crno-beli vode od 83. minuta golom Babovića iz slobodnjaka pred oko 15.000 ljudi! Naš reporter je na stadionu. Pratimo meč UŽIVO.

 Babović razgalio Grobare: Partizan s 1:0 u Gori! Izvor: MN PRESS

Bolji umalo da praznih šaka krene u Gori.

Ali, kada je nervoza već sišla s tribina na teren, kapiten je dobio priliku iz koje se golovi ne postižu lako, osim ako znaš kako!

Sjajnim udarcem Stefana Bobovića iz slobodnog udarca, sa "kapice" u 83. minutu, fudbaleri Partizana uspeli su da savladaju "superligaški" Dila Gori pred više od 15.000 navijača na premijeri u sezoni 2015/16.

U prvoj utakmici 2. kola kvalifikacija za Ligu šampiona: Partizan – Dila Gori 1:0 (0:0).

Revnaš je za sedam dana u Goriju, u Gruziji, gde će crno-beli pokušati da izbore prolaz dalje u duelu sa timom koji nije skoro ništa pokazao u Beogradu, jer je 90 i kusur minuta bio skoncentrisan samo i isključivo na odbranu svog gola i umalo u tome nije uspeo.

Agilni Nikola Ninković napravio u tri navrata modrice Olekseju Ševčenku oštrim udarcima, koji su po pravilu išli u telo Ukrajinca, sjajni Darko Brašanac propustio je šansu utakmice u 5. minutu da na vreme "otvori" Gruzine i možda najavi goleadu na predstavljanju novog tima u novim dresovima, ali...

...ispostaviće se da su vezisti bili znatno, znatno opasniji po protivnika od zvučnog, ali i dalje neuigrano-nespremnog tandema napadača Abubakar Oumaru/Valerij Božinov, tako da je trener šampiona Srbije Zoran Milinković rešenje u finišu pokušao da pronađe i pronašao u rezervistima: A Andriji Živkoviću, Ivanu Šaponjiću i Saši Iliću.

S njima trojicom na terenu, Partizan je "ušao" još dublje u polje rivala, Živković je sapleten na ivici šesnaesterca u 82. minutu, a minut kasnije – Babović je razgalio Grobare!

Dila, s desetoricom na terenu posle faula koji je Guga Palandašvili napravio nad Živkovićem (bio mu je to drugi žuti karton) mogao je kući da vrati i dva gola u mreži, ali je imao mnogo sreće u 93. minutu, kada je u gužvi posle indirekta debitant Marko Jevtović pogodio - Brašanca na gol-liniji!

GOL

Vodeći gol za prvaka Srbije postigao je kapiten Stefan Babović u 83. minutu sjajnim udarcem levom nogom iz slobodnjaka, sa oko 18, 19 metara od gola, do tada, nesavladivog Ukrajinca Olekseja Ševčenka.

Rezervista Andrija Živković sapleten je "na kapici" minut ranije, zbog čega je Guga Palavandišvili dobio drugi žuti karton, a kada je izašao s terena i kada se "živi zid" namestio na propisano odstojanje, Babović je lagano, precizno i mirno prebacio crvene i pogodio sam ugao gola podno južne tribine.

U tom trenutku, Humska je "eksplodirala", a samo par minuta ranije s tribina su počeli da stižu prvi zvižduci, jer crno-beli punih 82 minuta nisu uspevali da zatresu mrežu gostiju, iako su konstantno pokušavali i napadali.

Naš reporter je na Stadionu Partizan i obaveštavaće nas o svim događajima na terenu i tribinama.

PARTIZAN: Ž. Živković -Vulićević, Balažic, Ćirković, Petrović - Jevtović, Brašanac, Babović, Ninković - Oumaru (od 60. Živković), Božinov.

DILA GORI: Ševčenko – Kurtsilava, Kvirkvelia, Popava, Falavandišvili - Razmagze, Huridze, Kvakhadze, Gvalija – Navalovski – Matsvladze.

Utakmicu će suditi NemacBastijan Dankert, koji ima 34 godine.



Ovacije za Paunovića!


Selektor svetskih prvaka, omladinske reprezentacije Srbije, Veljko Paunović, pojavio se na atletskoj stazi u Humskoj i doživeo prave ovacije 45 minuta pre početka meča. Paunovića, bivši fudbaler crno-belih, pozdravilo je oko 7-8 hiljada ljudi, koliko ih je bilo na tribinama u tom trenutku.

Trener crno-belih, Zoran Milinković, koji će debitovati sa Partizanom u evro-kupovima, odlučio se da zlatne "orliće" Andriju Živkovića i Ivana Šaponjića ostavi na klupi, a da u špic stavi dva zvučna pojačanja – Valerija Božinova i Abubakara Oumarua.

Biće zanimljivo videti da li će "Parni valjak" igrati sa dvojicom napadača ili zapravo trojicom, s obzirom na to da je tokom priprema ulogu trećeg špica često, i to dobro, uzimao Nikola Ninković.

Pored Božinova i Abubakara, debi u crno-belom dresu zabeležiće i vezista Marko Jevtović, koji će u manevar zajedno sa Darkom Brašancem i Stefanom Babovićem.

Legendarni kapiten Saša Ilić počeće utakmicu sa klupe.

Gosti iz Gruzije, koje je trener Uča Sosijašvili doveo u srpsku prestonicu punih šest dana pre početka utakmice, popunili su "fino" vezni red i napred ostavili samo 30-godišnjeg Otara Martsvaladzea, bivšeg igrača kijevskog Dinama, Krasnodara, Alanije, itd.

Uskoro opširnije...

TOK UTAKMICE


KRAJ UTAKMICE: Na kraju - od 0:0, umalo 2:0. Crno-beli su 80 minuta "lomili" rivala i na kraju uspeli da ga otvore, ali ne i slome do kraja, jer je Dila Gori u nadoknadi imao mnogo sreće. Posle svega viđenog, Milinković je dobio ono što je tražio - pobedu bez primljenog gola.

90+3 - VELIKA ŠANSA ZA 2:0!

Dosuđen je indirekt u "srcu" kaznenog prostora Gruzijaca, Jevtović je snažno tukao po zemlji, ali je lopta ispred gol-linije pogodila Brašanca, koji potom ni sam nije uspeo da postigne gol. Odlično je tom prilikom intervenisao golman Ševčenko.

83 - GOOOOOOOOOOOOOL!

Partizan, konačno, vodi. Zahvaljujući sjajnom pogotku Babovića iz slobodnog udarca. Crno-beli su momentalno stigli do prednosti, dok Palavandašvili još nije ni stigao do tunela - levica u levi ugao Ševčenka - 1:0!


82 - CRVENI KARTON ZA GOSTE!

Drugi žuti karton Falavandišvilija, koji je na kapici srušio Živkovića. Za njega nema revanša, ali za Partizan ima šanse i iz slobodnjaka i u igri sa igračem više u finišu.

78 - Milinković pravi i treću izmenu, Šaponjić ulazi umesto umornog (i pomalo "buckastog") Božinova, dok je podrška navijača pomalo splasnula.

72 - Oko 20 minuta. Toliko će legendarni Ilić imati na raspolaganju da promeni nešto na terenu. Ulazi umesto Ninkovića.

70 - I dalje ista priča - inicijativa da, šanse ne! U 70. minutu Babović i Brašanac su duplim pasom na ivici šesnaesterca otvorili odbranu gostiju, ali je Ševčenko istrčao i ušao Baboviću "u noge", pa je njegov centaršut završio u korneru.

61 - PREČKA!

Briljantni Brašanac, kojem driblinzi prolaze kao na malom fudbalu, pokušao je, nakon što mu se lopta vratila u posed, da centrira sa leve strane i na "drugoj" stativi pronađe Živkovića, lopta mu je malo prešla preko noge, prevarila Ševčenka, ali odsela na - gredi!

Mogao je Partizan da povede, iako mladi vezista i nije imao nameru da zatrese mrežu, ali bi to bila adekvatna nagrada za sve što je uradio večeras. Uz Ninkovića je ubedljivo najbolji igrač susreta.

60 - Milinković pravi prvu izmenu - Živković umesto Oumarua!

59 - Na isteku sat vremena igre - počinju da se osećaju prvi znaci nervoze, kako na tribinama, tako i na terenu.

54 - Ninković ponovo tuče s distance, ponovo u Ševčenka. Treći put golman Dila Gorija izbija loptu u polje.

52 - Partizan nastavlja gde je stao. Imao je i prvu šansu, posle centaršuta s desne strane, Božinov je krenuo u skok i malo, ali dovoljno, bio odgurnut s leđa, pao je i tražio penal, ali je Nemac odmahnuo rukom.

46 - Počelo je drugo poluvreme, crno-beli u istom sastavu napadaju ka jugu!

POLUVREME: Partizan će posle prvih 45 minuta pamtiti - ofanzivu. I dve dobre šanse. Priželjkivali su crno-beli pobedu od 2:0, ostalo im je još polovina vremena da to i ostvare.

 38 - Posle pokušaja glavom Oumarua, koji je telom Popava poslao u korner, crno-beli su izveli udarac iz ugla i napravili gužvu pred Ševčenkom, ali nekoliko igrača domaćih nije uspelo da šutira, jer su na malom prostoru oko peterca bila DEVETORICA igrača u crvenom.

34 - Partizan pojačava pritisak, gola i dalje nema.

33 - Bomba Ninkovića!

Drugi put na utakmici "Džigi" je pokušao sa distance, ponovo je to bilo jako, oštro, ali pravo u Ševčenka. Dva puta u razmaku od četiri minuta, golman Dila Gorija je telom zaustavljao pokušaje veziste Partizana.

30 - Samo minut kasnije, iz pune defanzive, gosti su dugom loptom pronašli centarfora Matsvladzea, koji je na kratko pobegao Ćirkoviću, ali ga je mladi štoper Partizana stigao u trenutku kad je ušao u 16 metara, a Balažic to ispratio i bez razmišljanja poslao loptu u korner.

29 - Ninković! U nastavku akcije, vezista Partizana pokušao je s "kapice" da lob pasom pronađe napadače, ali mu se lopta vratila u posed, pa je tukao iz prve, "punom" - pravo u Ševčenka! Uzdasi u Humskoj.

29 - Ništa, ništa - šansa za Partizan! Raspoloženi Brašanac fantastično je izigrao čuvare na levoj strani i poslao Petrovića pravo u šesnaesterac, levi bek crno-belih oštro je centrirao ka petercu, ali nije nikoga pogodio.

26 - Iako se na pravu šansu pred golom gostiju čeka 20 i više minuta, podrška sa juga ne jenjava. Grobari bučno bodre crno-bele, dok se crveni sve češće pojavljuju "gore".

24 - Prošla je četvrtina utakmice. Jedna prava šansa za Partizan, konstantna inicijativa crno-belih, disciplinovana odbrana gostiju. Takvih utakmica prethodnih sezona nagledali su se partizanovci u Superligi, ali ruku na srce Gruzini su i najavili da će igrati "da ne prime gol".

20 - Lepi potezi Brašanca, lažnjak na 20-ak metara kojim je bacio čuvara na zemlju i prebacio sebi loptu na levu nogu, ali mu je tada udarac izblokiran.

13 - Rasplamsala se borba. Centaršut Ćirkovića nije stigao do Božinova, posle čega je Ćirković pogrešio na jednu nasumično ispucanu loptu i dao šansu Matsvladzeu da izvede opasnu kontru, ali se on spetljao, nakon čega je, u razmaku od 10 sekundi, usledio beg Abubkara po desnom krilu i nešto slabiji centaršut u finišu akcije, pa je odbrana Dila Gorija intervenisala ispred Božinova.

10 - Partizan je u inicijativi, ali bez prave završnice. Odbrana Dila Gorija postavljena je u tri linije u prostoru od 16 do 35 metara od gola, neki bi to nazvali bunkerom, a domaćin to uglavom probija po bokovima.

5- VELIKA ŠANSA ZA PARTIZAN!


Već posle pet minuta crno-beli imaju za čime da žale. Abubakar je sjajno odigrao na desno krilo prema ofanzivnom beku Vulićeviću, koji je uputio idealan centaršut na peterac, a tamo Brašanac u punom trku zahvatio fudbal glavom - i sa pet metara promašio okvir gola.

Doduše za pola metra, ali stekao se utisak da je mogao (ili morao) bolje da "napadne" loptu.

4 - Partizan, bar prema onome što je moglo da se vidi u postavci na terenu u uvodnim trenucima meča, ipak u 4-4-2. Ninković je levo, u veznom redu, a Babović spona između veze  i napada.

2 - Utakmica je počela, crno-beli napadaju ka severu, gosti su u kompletno crvenoj opremi. Trener Milinković, koji se odlučio za sportsku eleganciju, pantalone, košulju i sako, na nogama je od prve sekunde i već ima prve instrukcije za svoje igrače.

20:43 - Dok ekipe idu ka centru, sa tribina stiže bučna podrška. Horsko pevanje neformalne himne kluba: "Volim to slavno ime i divim se samo njima..."

20:42 - Teren u Humskoj je u odličnom stanju!

20:40 - Meč samo što nije počeo. Na tribinama stadiona u Humskoj ima oko 15.000 navijača.

20:38 - Zagrevanje je završeno, ekipe se slikaju i spremaju za početak meča. Traku među crno-belima nosi, očekivano, Stefan Babović.

20:36 - Evo i jedne vesti iz košarke. Milan Mačvan pojačao je Armani Milano i potpisao ugovor na dve godine.

20:33 – Dila Gori će se suočiti sa tek osmim protivnikom u evro-kupovima u svojoj istoriji. Gruzijci, koji u vitrinama imaju jedno prvenstvo i jedan Kup, nikada nisu stigli do grupne faze Lige šampiona ili Lige Evrope, ali kroz kvalifikacije jesu izbacivali jake rivale.

Pre tri godine, Dila Gori je izbacio redom danski Arhus i kiparski Anortozis, a pre dve sezone, izbacili su danski Alborg i hrvatski Hajduk Split! Put im se završavao oba puta u plej-of rundi kvalifikacija za LE, jednom u dvomeču sa Maritimom, jednom sa Rapidom.

20:30 - Dok čekamo početak utakmice, prisetimo se nekih nastupa Partizana u Kupu, tj. Ligi šampiona. Uživajte u fotkama...



20:28 - Milinkovićev tim istrčaće na teren u sveže predstavljenim "adidas" dresovima, koji su izazvali puno pozitivnih komentara kod navijača. Evo i kako izgledaju.


20:26 - Dok se bliži početak utakmice u 20:45, nad Beogradom se polako spušta mrak, a spušta se i temperatura, tako da će dva tima imati dobre uslove za igru. Uz nešto povišenu vlažnost vazduha, živa pokazuje  na 26. podeok.



20:22 - Milinković je u startnih 11 za premijer u sezoni 2015-16 uvrstio Gregora Balažica, koji je uspeo da se oporavi od istegnuća zadnje lože "zarađene" na pretposlednjoj utakmici na pipremama u Sloveniji, protiv Tereka. Fabrisio, novajlija koji je na istom meču zaradio istu povredu, samo ozbiljnije prirode, registrovan je za ovu fazu takmičenja, ali nije u protokolu.

20:20 - Na klupi crno-belih sedeće Kljajić, Bogosavac, Ostojić, A. Živković, Lukić, Ilić i Šaponjić.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC