• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan može na: Bazel, Salcburg, Plzenj...

Autor mondo.rs

Crno-beli će u petak saznati sa kim bi mogli da se sastanu ako eliminišu prvaka Gruzije.

 Partizan može na: Bazel, Salcburg, Plzenj... Izvor: MN PRESS

Žreb trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona za Partizan stiže u specifičnom trenutku.

Ne samo što crno-beli ni izbliza nisu završili posao u drugom kolu protiv Dile Gori (prvi meč u Beogradu 1:0), nego što im u petak predstoji i utakmica protiv Metalca, u prvom kolu Superlige Srbije.

Ipak, raspored evropskog takmičenja već godinama je takav da se u ovoj fazi parovi izvlače tako da klubovi imaju pred sobom samo potencijalnu situaciju. Drugim rečima, tako je kako je.

Na zvaničnom sajtu crno-belih objavljena je analiza, bazirana na UEFA koeficijentima koji svrstavaju klubove u grupu povlašćenih i nepovlašćenih.

Specifičnost žreba koji će biti obavljen u petak u Nionu ogleda se u tome što spisak učesnika uglavnom nije poznat (17 od 20 timova), zbog čega UEFA "pretpostavlja" da će, recimo, Ludogorec sprečiti iznenađenje protiv Milsami Orheija (prvi meč 0:1), kao i Dinamo protiv Fole Eš (1:1), tako da pobednike tih parova "na neviđeno" svrstava u povlašćene.

Ako dalje odu "autsajderi", onda oni preuzimaju povlašćen status, jer nema prostora za reviziju žreba.

Tako je, na primer, Partizan leta 2005. igrao protiv Šerifa i uoči revanša u Tiraspolju saznao da će se posle sastati sa pobednikom dvomeča Seltik - Artmedija, gde su Slovaci napravili iznenađenje i, kako se tada smatralo, učinili uslugu crno-belima, da bi ih posle eliminisali na penale i naneli im jedan od najtežih udaraca u klupskoj istoriji...

Neke stvari su, ipak, izvesne.

Ako Partizan prođe u treće kolo, među 10 mogućih protivnika biće i tri kluba koja se uključuju u kvalifikacije od sledeće runde, a to su Bazel (Švajcarska), Red Bul Salcburg (Austrija) i Viktorija Plzenj (Češka).

Nema sumnje da bi to bili i najteži protivnici, pored rumunske Steaue, koja je u gostima savladala slovački Trenčin 2:0 i trebalo bi da rutinski "overi" prolaz, odnosno škotskog Seltika, koji je kod kuće savladao islandski Stjarnan takođe sa 2:0.

Preostalih pet potencijalnih rivala crno-belih trenutno je vrlo teško predvideti.

Biće to pobednici parova APOEL - Vardar (prvi meč 0:0), BATE BORISOV - Dandalk (2:1), LUDOGOREC - Milsami Orhei (0:1), DINAMO ZAGREB - Fola Eš (1:1) i MARIBOR - Astana (1:0), gde su velikim slovima ispisana imena favorita, odnosno klubova koji po UEFA koeficijentu važe za favorite.

Kako UEFA na dan žreba uvek pravi podgrupe u okviru povlašćenih i nepovlašćenih, Partizan će i pre nego što se zavrte kuglice imati skraćen spisak mogućih protivnika sa 10 na pet.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC