• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lion pregazio Monako, goleada Lila

U meču 29. kola Francuske lige Lion je "pregazio" Monako (3:0) i na kratko povećao prednost nad drugoplasiranim Bordom na devet poena.

 Lion pregazio Monako, goleada Lila  Izvor: MONDO

Početni udarac na utakmici koja je u prošlosti bila pravi derbi u Francuskoj izvela je belgijska teniserka Žastin Enan, ali oko 12.000 navijača na stadionu Luj II nije imalo priliku da se raduje.

Lion je sav posao u Monako obavio već u prvom poluvremenu. U 21 .minutu Keita dovodi goste u vodjstvo, a do kraja poluvremena "lavovi" su prvo povećali na 2:0 preko Freda u 34. minutu, da bi u 37. minuti svojim drugim golom na utakmici Keita postavio konačnih 3:0.

Visoku pobedu u ovom kolu zabeležio je i Lil koji je na svom terenu savladao Kaen (5:0). Goleadu je započeo Lihtštajner u 35. minutu, a do kraja prvog poluvremena domaći su preko Kabajea povećali prednost na 2:0.

Na odmoru su gosti izvršili sve tri izmene što se pokazalo kao loš potez jer je u 60. minutu golman Koštil dobio crveni karton, pa domaći nisu imali problema da zatresu mrežu Kaena još tri puta.

Kabaje je u 64. minutu ponovo bio precizan, ovaj put sa bele tačke, a sudbinu gostiju zapečatili su Frau u 86. i Lihtštajner svojim drugim pogotkom u 90. minutu.

Mec je doživio još jedan poraz, ovog puta od Nice 2:1, dok je čak pet utakmica 29. kola francuskog šampionata završeno remijem.

PSŽ je nastavio sa lošim igrama remizirajući sa Valensijenom kod kuće (1:1). Parižani su gubili od 50. minuta kada je precizan bio Ceara, da bi vredan bod u borbi za opstanak doneo Pauleta, osam minute pre kraja.

Istim rezultatom završene su i mečevi između Le Mana i Rena, Sošoa i Nansija, kao i duel Lorijena i Oksera, dok na utakmici Sent Etjena i Tuluza nije bilo golova.

Bordo u nedelju dočekuje Strazbur i ima priliku da na domaćem terenu smanji prednost Liona i koliko-toliko ostatak prvenstva učini zanimljivijim. Svoj duel u nedelju će odigrati i Lans i Marsej.

REZULTATI 29. KOLA
Monako - Lion 0:3
(Keita 21’, 37’, Fred 34)

Le Man - Ren 1:1
(De Melo 49’ - Tomer 41)

Lil - Kaen 5:0
(Lihtštajner 35’,90’, Kabaje 43’, 64’pen, Frau 86’)

Lorijen - Okser 1:1
(Saifi 75’ - Žare 73 pen)

Mec - Nica 1:2
(Pjanić 47’ - Bamogo 42’, Ederson 56’pen)

PSŽ - Valensijen 1:1
(Pauleta 82’ - Ceara 50’)

Sošo - Nansi 1:1
(Erding 52’ - Zerka 80)

Sent Etjen - Tuluz 0:0

NEDELJA
Bordo - Strazbur
Lens - Marsej

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC