• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đurđević: Palermo - najbolji izbor

Autor mondo.rs

Srpski napadač zvanično je promovisan na severu Sicilije.


Ovog avgusta, Uroš Đurđević (21) definitivno je postao 21. Srbin u Seriji A.

Perspektivni napadač, koji u Viteseu za godinu i po nije dobio šansu, preselio se u Italiju, iako je imao ponude i iz Srbije. Navodno je zainteresovan bio Partizan, nagađalo se i da ga je opet htela i Zvezda, koja ga je kao klinca "precrtala", jer je igrao mali fudbal mimo treninga.

Međutim, mladi centarfor koji se sa U-19 reprezentacijom popeo 2013. na krov Evrope, stigao je u Palermo i poručio da je uveren da nije napravio grešku.

"Među mnogim ponudama, procenio sam da je Palermo najbolji izbor za dolazak i moj kasniji razvoj", rekao je nekadašnji igrač Rada u utorak, na zvaničnoj promociji.

Period u Viteseu neće pamtiti po dobru. Odigrao je samo 27 utakmica i postigao jedan gol.

"Jako sam srećan što sam u Palermu. To je veliki korak u mojoj karijeri. Ovde u Italiji fudbal se više zasniva na taktici, dok je u Holandiji ofanzivniji. U Viteseu nisam imao ozbiljnih povreda, pa me je trener isključio iz tehničkih razloga. U suštini sam klasična 'devetka', ali se trudim da svoj kvalitet pokažem na terenu", izjavio je Đurđević.

Italijani su ga pitali i ko mu je idol.

"Cenim Fernanda Toresa", odgovorio je Beograđanin.

Novom sredinom je oduševljen i raduje se potencijalnoj saradnji sa Albertom Đilardinom (33), koji bi trebalo da stigne ove nedelje u klub, na potpis trogodišnjeg ugovora.

"Za samo tri treninga u Palermu shvatio sam da je ovo ekipa sa mnogim vrlinama. Pre svega u odbrani. Bila bi mi čast da igram uz Đilardina, jer je on veliki napadač".

Domaći novinari pitali su ga da li je spreman da zaigra već u sledećoj utakmici.

"Iskreno, spreman sam da odmah istrčim na teren. Nadam se da ću uspeti da napravim karijeru kakvu su imali mnogi srpski fudbaleri na Apeninima", dodao je Đurđević.

Na otvaranju nove sezone, u meču prvog kola, Palermo je savladao Đenovu na svom stadionu Renco Barbera, rezultatom 1:0. Već od sledećeg meča, moglo bi da se očekuje da mladi reprezentativac Srbije zauzme mesto bar na klupi.

Tagovi

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Perun

Mogli su mu dati muški dres

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC