• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Naviknut na uspeh: Jokanov Makabi u Ligi šampiona!

Autor mondo.rs

Pre nekoliko meseci, uveo je Votford u Premijer ligu. Večeras je odveo "Ponos Izraela" u najglamuroznije takmičenje. Uz njegov tim, plasman su obezbedili i "srpski" Malme, Dinamo Zagreb, Šahtjor i Valensija.


Od utorka, poznato je još pet imena učesnika grupne faze Lige šampiona:

Dinamo Zagreb, Malme, Makabi, Šahtjor i Valensija!

Definitivno najveće iznenađenje priredio je Makabi Slaviše Jokanovića, trenera koji praktično sve što dotakne pretvori u uspeh.

U utorak uveče, njegov "Ponos Izraela" eliminisao je Bazel, redovnog učesnika elite, remiziravši i u Tel Avivu i prošavši na gol u gostima (1:1, prvi meč 2:2).

Jokanović će prvi put voditi ekipu u Ligi šampiona.

Nekadašnji reprezentativac naše zemlje bavi se samostalno trenerskim poslom od 2007. godine. Za to vreme je osvojio dve duple krune sa Partizanom (2008. i 2009), pa preuzeo tajlandski Muangtong i osvojio titulu bez poraza, a zatim posle kraćih epizoda u Levskom i Erkulesu seo na klupu Votforda i uveo ga ove godine u Premijer ligu.

Kada se pre nekoliko meseci preselio u Izrael, mnogi su ga dočekali sa nepoverenjem, pa i u svlačionici. Međutim, njegov tim je iz kola u kolo nizao rivale i uz preokrete eliminisao malteški Hibernijans (1:2, 5:1), Viktoriju Plzenj (1:2, 2:0), pa Bazel (2:2, 1:1).

I Izraelce je navikao na uspeh!

Na čelu sa fenomenalnim kapitenom Eranom Zahavijem, strelcem sedam golova u ovim kvalifikacijama, Makabi se ove večeri drugi put plasirao u grupnu fazu i ponovio veliki podvig, koji je prvi put ostvario u takmičarskoj 2004/05! Veliko BRAVO za srpskog trenera!

U prethodna dva pokušaja, Jokan nije uspevao da se domogne elite. Na klupi Partizana njegove crno-bele su zaustavljali APOEL i Fenerbahče. Ispostavilo se da i u njegovom slučaju važi pravilo da treći pokušaj zaista donosi sreću.

Oko 14 miliona evra ove jeseni biće uplaćeno na račune bar još četiri kluba - Malmea, Dinamo Zagreba, Šahtjora i Valensije.



Šampion Švedske, u kojem su Vladimir Rodić i Nikola Đurđić nosioci igre, eliminisao je  Seltik pobedivši ga u revanšu 2:0, posle poraza u prvoj utakmici 2:3. Veliki uspeh za srpske internacionalce, koji će prvi put igrati Ligu šampiona. Rodić je do pre nekoliko meseci nosio dres matičnog Rada!

Trlja šake i Zdravko Mamić, jer se Dinamo peti put u klupskoj istoriji plasirao u elitu. Objektivno, imao je najlakši zadatak - da eliminiše Skenderbeg, jedinu ekipu koja je večeras istrčala na teren, a da nikad nije igrala grupnu fazu.

Zagrepčani su slavili na pristojno popunjenom Maksimiru 4:1, a čak dva gola postigli su sa igračem manje.

Istovremeno, plasman su obezbedili i Šahtjor, koji je u Ljvovu eliminisao neugodni i borbeni Rapid i opravdao ulogu velikog favorita, kao i Valensija, koja je spektakularnim golom Alvara Negreda odbranila prednost iz prve utakmice, pa joj ni poraz 1:2 večeras nije pokvario planove.

Šahtjor se šesti put uzastopno plasirao u grupnu fazu.

Monako je prošle godine igrao četvrtfinale, a ove će morati da se zadovolji Ligom Evrope.

Dakle, za sada garantovano mesto u Ligi šampiona imaju: Barselona, Čelsi, Bajern, Juventus, Benfika, PSŽ, Zenit, PSV Ajndhoven, Real, Atletiko, Porto, Arsenal, Mančester siti, Sevilja, Lion, Dinamo Kijev, Olimpijakos, Galatasaraj, Roma, Borusija Menhengladbah, Volfsburg, Gent, Dinamo, Malme, Makabi, Šahtjor i Valensija.

U sredu uveče, šampion Srbije Partizan takođe će imati šansu da se domogne elite i glamuroznog takmičenja!

Parovi baraža:

Dinamo Zagreb - Skenderbeg 4:1 (prvi meč 2:1)
/El Sudani 9', 80', Hodžić 15', Taravel 55' - Eskerdinja 10'/

Malme - Seltik 2:0 (2:3)
/Rozenberg 23', Bojata 54' ag/

Makabi - Bazel 1:1 (2:2)
/Zahavi 24' - Zufi 11'/

Šahtjor - Rapid 2:2 (1:0)
/Marlos 10', Gladkij 27' - Šlaub 13', Hofman 22'/

Monako - Valensija 2:1 (1:3)
/Rađi 17', Elderson 75' - Negredo 4'/

u sredu:

Apoel - Astana 20.45 (0:1)
Partizan - BATE 20.45 (0:1)
Bajer - Lacio 20.45 (0:1)
Briž - Junajted 20.45 (1:3)
CSKA - Sporting 20.45 (1:2)

VEČE BARAŽA:

22.22 Monako je na gol od produžetaka! Dinamo "overava" plasman u grupnu fazu, postigavši i drugi gol sa igračem manje.

22.12 I sa igračem manje, Dinamo postiže još jedan gol. Sada vodi 3:1 i ide ka Ligi šampiona.

21.58 Prvi crveni karton ove večeri. Dobio ga je Portugalac u dresu Dinamo Zagreba GonsaloSantos. Istovremeno, Malme vodi 2:0 i sa tim rezultatom ide u elitu! Prednost je duplirao Felipe Karvaljo!

21.52 - Navijamo i za Slavišu Jokanovića i njegov Makabi, predvođen sjajnim kapitenom Eranom Zahavijem, bivšim igračem Palerna. Večeras je pogodio za 1:1. Ako ostane ovaj rezultat - Izraelci idu u Ligu šampiona.

21.38 Dok je pauza, vredi ponoviti da već garantovano mesto u Ligi šampiona imaju Barselona, Čelsi, Bajern, Juventus, Benfika, PSŽ, Zenit, PSV Ajndhoven, Real, Atletiko, Porto, Arsenal, Mančester siti, Sevilja, Lion, Dinamo Kijev, Olimpijakos, Galatasaraj, Roma, Borusija Menhengladbah, Volfsburg i Gent.

21.34 Poluvremena na svim utakmicama.

21.29 U prvi plan stupio je i naš sudija Milorad Mažić. On sudi meč u Švedskoj, gde je Seltik zatresao mrežu Malmea (Biton), ali je arbitar iz Vrbasa poništio taj gol zbog faula u napadu, pri skoku. Ostaje 1:0 za Malme.



21.19 I novi gol pao je baš u Švedskoj. Pogotkom prekaljenog špica Markusa Rozenberga, Malme vodi i sa ovim skorom ide u Ligu šampiona.

21.18 Naravno, sa velikom pažnjom slušaćemo i vesti iz Švedske, gde Malme igra protiv Seltika i sa dvojicom srpskih prvotimaca juri minus 2:3 iz prvog meča. U startnoj postavi domaćina su Vladimir Rodić, doskorašnji igrač Rada, kao i  naš napadač Nikola Đurđić.

21.16 Još nije bilo reči o takođe efikasnoj utakmici u Kneževini Monako. Valensija je povela 1:0 golom Alvara Negreda, a domaćin - prošlosezonski učesnik nokaut faze - brzo je izjednačio.

Posebno je bio lep pogodak ekipe sa Mestalje, u režiji fenomenalnog Negreda.



21.14 Naravno - novi gol. Šahtjor je izjednačio na 2:2! Gol je postigao Aleksandar Gladkij. Fenomenalan meč na zapadu Ukrajine.

21.11 Već imamo i preokret!

Bečki Rapid okrenuo je rezultat u Ljvovu, na gostovanju Šahtjoru. U 5. minutu gubio je 0:1, u 22. već vodi 2:1 i sa tim skorom ide u Ligu šampiona! Prvi meč, odigran u Austriji, završen je pobedom Ukrajinaca 1:0.

21.09 Još više vatre biće u Tel Avivu, gde Makabi Slaviše Jokanovića gubi od 11. minuta od Bazela - 0:1. Strelac je bio Luka Zufi. Tim golom, poništena je prednost gola u gostima sa kojom je "Ponos Izraela" ušao u revanš, s obzirom na to da je prvi meč završen bez pobednika, ali uz pogotke  - 2:2.

21.05 Najuzbudljivije je u Zagrebu, gde gostuje albanska senzacija Skenderbeg. Dinamo je doneo u Zagreb prednost iz prvog meča 2:1, ali odmah shvatio da mu u revanšu neće biti lako. Naprotiv!

Sudani je doveo hrvatskog prvaka u vođstvo 1:0, pa je Eskerdinja minut kasnije izjednačio na 1:1, a Armin Hodžić u 15. minutu ponovo doneo domaćinu prednost. A, onda je Beriša pogodio stativu iz "slobodnjaka". Umalo već 2:2!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC