• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREMIJER: Krejven Kotidž uklet za Everton

Everton poražen od "davljenika" Fulama na stadionu na kojem već 42 godine nije osvojio nijedan jedini bod.

 PREMIJER: Krejven Kotidž uklet za Everton Izvor: MONDO

Fudbaleri Fulama uspeli su u nedelju da nakon četiri utakmice bez pobede konačno upišu tri vrlo važna boda u borbi za opstanak, iznenađujućom pobedom nad Evertonom - 1:0.

Takav rezultat predstavlja iznenađenje ako se ima u vidu položaj dve ekipe na tabeli, ali je na drugoj strani sasvim očekivan, pošto Everton na londonskom stadionu Krejven Kotidž nije osvojio nijedan bod još od 1966. godine!

Pretposlednji tim na tabeli "sapleo" je Everton u trci koju sa gradskim rivalom Liverpulom vodi za četvrtim mestom i odlaskom u kvalifikacije za Ligu šampiona.

Strelac jedinog gola na utakmici bio je Amerikanac Brajan Mekbrajd u 67. minutu.

Popularnim "karamelama" ovo je prvi poraz u 2008. godini i sada se nalaze na petoj poziciji, sa tri boda zaostatka za Liverpulom.

Vigan je posle remija sa Arsenalom takođe zabeležio minimalnu pobedu, i to nad direktnim rivalom Boltonom. Domaćin je već u šestom minutu ostao bez isključenog Kumasa, koji je nakon starta na Kejhilu možda i preoštro isključen.

Ipak, veteran Emil Heski golom u 34.minutu donosi Viganu tri boda i beg iz opasne zone, dok Bolton ostaje na 18. mestu, koje vodi u niži rang takmičenja. Naredni protivnik mu je Mančester Junajted u zaostaloj utakmici, što nikako nije dobra prilika za popravljanje bodovnog salda.

U poslednjem meču 30. kola Premijer lige odigranom u nedelju, Mančester Siti preokrenuo je rezultat protiv Totenhema i ponovo probudio nadu svojih navijača u izlazak u Evropu.

Poveli su gosti u 32. minutu, a strelac je bio Robi Kin, kom je to bio 13. gol ove sezone u Premijer ligi. "Građani" su u 59. minutu preko Ajrlenda postigli ligaški gol posle 374 minuta, a najzaslužniji za to su delioci pravde, koji nisu signalizirali očigledan ofsajd reprezentativca Irske.

Domaći su nakon toga u potpunosti preuzeli inicijativu, a prvu pobedu Sitija još od februarskog derbija sa Mančester Junajtedom na Old Trafordu doneo je defanzivac Onuoha u 72. minutu.

REZULTATI 30. KOLA:

Fulam - Everton 1:0
(Mekbrajd 67)

Vigan - Bolton 1:0
(Heski 34)

Mančester Siti - Totenhem 2:1
(Ajrlend 59, Onuoha 72 - Robi Kin 32)

IGRANO U SUBOTU:

Liverpul - Reding 2:1
Derbi - Mančester Junajted 0:1
Vest Hem - Blekburn 2:1
Portsmut - Aston Vila 2:0
Sanderlend - Čelsi 0:1
Arsenal - Midlsbro 1:1

U PONEDELJAK:
Birmingem - Njukasl

TABELA: Mančester Junajted (-1) 67, Arsenal 67, Čelsi (-1) 64, Liverpul 59, Everton 56, Portsmut 50, Aston Vila 49, Mančester Siti 48, Blekburn 46, Vest Hem 43, Totenhem (-1) 35, Vigan 31, Midlsbro 31, Reding 28, Njukasl (-1) 28, Sanderlend 27, Birmingem (-1) 26, Bolton (-1) 25, Fulam 23, Derbi 10 bodova.

(MONDO, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC