• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SERIJA A: Bentegodi više nije uklet za Lacio

Autor mondo.ba

Fudbaleri Lacija napravili potpuni preokret protiv Verone, osvojili sva tri boda sa deset igrača i srušili neugodnu tradiciju dugu 24 godine.

Srpsko-bosanska ekspedicija u nebesko-plavim dresovima vraća se sa cijelim plijenom iz Verone. U desetom kolu Serije A Lacio je u gostima slavio protiv Helas Verone 2:1 i stigao do tri velika boda.

Ekipa Stefana Piolija još jednom je pokazala da se ne opterećuje neugodnom tradicijom.

Poslije pobjede nad Đenovom u prošlom kolu, kojoj je prekinut niz od osam mečeva bez pobjede nad Đenovljanima, Lacio je u nedjelju skinuo prokletstvo koje traje 24 godine.

Na stadionu Mark Antonio Bentegodi fudbaleri Lacija upisali su prvu pobjedu još od 1991. godine, a do nje su došli uz mnogo muke, te sa desetoricaom igrača na terenu.

Vodila je Verona poslije prvih 45 minuta poslije pogotka Helandera glavom u 32. minutu, ali je katastrofalno odigrala drugih 45 minuta

Rezervista Keita u 63. minutu izborio je jedanaesterac, a kapiten Bilja preuzeo je odgovornost i izjednačio sa bijele tačke.

Lacio u čijim je redovima balkanska kolonija sa Lulićem, Bastom, Đorđevićem i Milinković-Savićem dominirala je u drugom poluvremenu i nastavio je sa atacima, čak i kada je Maurisijo, deset minuta prije kraja, dobio crveni karton.

Domaći fudbaleri igrali su previše zatvoreno uprkos činjenici da imaju igrača više id da ove sezone nisu upisali niti jednu pobjedu, a ta kukavička igra u finišu utakmice osvetila im se četiri minute prije kraja.

Sergej Milinković-Savić izborio je slobodan udarac na nekih 18 metara od gola, a Marko Parolo je poslije uigrane kombinacije šutirao i zatresao mrežu Verone za vođstvo 2:1.

Gol Parolo Lacio - Verona 2:1
Izvor: YouTube

Lacio je ovom pobjedom izbio na petu poziciju na tabeli, dok je Verona na dnu sa tri boda.

Preokret je viđen i u Bolonji, gdje je povratnik u Seriju A vodio čitav sat igre, da bi Udineze napravio veliki preokret i poslije četiri vezana poraza upisao drugu pobjedu u nizu. U prošlom kolu to je bilo protiv Milana, a sada protiv Bolonje, a ponovo je sjajan bio Duvan Zapata.

Kolumbijski napadač koji je postigao gol Milanu ove nedjelje našao se u startnih jedanaest i golom pet minuta prije kraja utakmice donio svom timu sva tri boda.

Navijači Sasuola još uvijek se vjerovatno čude kada pogledaju tabelu, a tako će bit ii poslije desetog kola.

Sausolo nije pobijedio, ali je ostao neporažen remiziravši 1:1 sa Kjevom i trenutno se nalazi na visokom četvrtom mjestu.

Još jedno veliko iznenađenje je ekipa Torina. Dok se Juventus “davi” u donjem dijelu tabele, popularniji klub u Torinu pobjedom nad Palermom 2:1 stigao je na drugu poziciju.

Vodio je Torino 2:0 golovima Lopeza u 44. i Benasija u 48. minutu, da bi u drugom poluvremenu Palermo smanjio na 2:1. Ipak gosti sa Sicilije nisu uspjeli da izjednače iako je Torino meč završio sa devet igrača, poslije isključenja Molinara i Obija.

Torino-Palermo golovi
Izvor: YouTube

REZULTATI 6. KOLA:

Đenova - Milan 1:0 (1:0)
/Džemaili 10/

Bolonja - Udineze 1:2 (1:0)

/Munije 31 – Badu 61, Zapata 85/

Verona - Lacio 1:2 (1:0)

/Helander 32 – Bilja 63 penal, Parolo 86/

Sasuolo - Kjevo 1:1 (1:1)

/Defrel 3 - Paloski 24/

Torino - Palermo 2:1 (1:0)

/Lopez 44, Benasi 48 – Gonzales 72/

Odigrano u subotu:

Roma - Karpi 5:1 (3:1)
/Manolas 24, Pjanić 28, Žervinjo 31, Salah 51, Dinj 68 - Borielo 34/

Napoli - Juventus 2:1 (1:0)
/Insinje 26, Iguain 62 - Lemina 63/

U ponedeljak:

Frozinone - Empoli 19.00
Atalanta - Sampdorija 21.00

TABELA: Inter (-1) 15, Torino 13, Fiorentina (-1) 12, Sasuolo 12, Lacio 12, Roma 11, Kjevo 11, Sampdorija (-1) 10, Napoli 9, Milan 9, Atalanta (-1) 8, Palermo 7, Udineze 6, Đenova 6, Juventus 5, Empoli (-1) 4, Verona 3, Bolonja 3, Karpi 2, Frozinone (-1) 1.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC