• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SERIJA A: Novi projektil Pjanića (VIDEO)

Autor mondo.ba

Miralem Pjanić postigao je deveti gol iz prekida u dresu Rome, a samo je legendarni Andrea Pirlo postigao više u Seriji A od sezone 2011/12 - 12. "Vučica" ubjedljiva protiv Karpija.

Uoči šestog kola sedam igrača Rome se upisalo u listu strijelaca, što je rekord u Seriji A.

Samo je Muhamed Salah postigao dva gola, dok su po jednom protivničku mrežu pogađali Frančesko Toti, Jago Falke, Huan ManuelIturbe, Edin Džeko, Alesandro Florenci i Miralem Pjanić.

U šestom kolu Roma - Karpi 5:1, uz pet različitih strijelaca za "vučicu", koja je protiv debitanta u najjačoj italijanskoj ligi mogla postići bar još toliko golova.

Sjajnu priliku u 17. minutu za Karpi propustio je nekadašnji centarfor Rome Marko Borielo. Poslije odličnog solo prodora, u kojem je nanizao nekoliko domaćih igrača, Borijelo je šutirao slabijom lijevom nogom, ali je Morgan De Sanktis uspio loptu da skrene u korner.

Raspoloženi Željko Brkić na golu debitanta u Seriji A u 23. minutu odlično je reagovao nakon šuta Edina Džeke i loptu izbacio u korner. Ipak, nakon prekida, Roma je stigla do vođstva. Najbolje se u šesnaestercu Karpija snašao defanzivac Kostas Manolas i smireno poslao loptu iza Brkićevih leđa.

...
Izvor: YouTube

Samo četiri minuta kasnije, novi gol u mreži srpskog golmana, koji je bio zapažen i odlično branio do prvog gola. Džeko je bio u prodoru, srušen je na ispred linije šesnaesterca, a Miralem Pjanić još jednom je potvrdio da je majstor za slobodne udarce.

...
Izvor: YouTube

Reprezentativcu BiH ovo je deveti gol iz prekida u dresu Rome, drugi u ovoj sezoni, a samo je legendarni Andrea Pirlo postigao više u Seriji A od sezone 2011/12 - 12.Neprikosnoven je, naravno, Siniša Mihajlović sa ukupno 28 pogodaka.

Maikon je šutirao iz daljine, Brkić nakratko odbio loptu do Žervinja, koji kojem nije bilo teško da pogodi za 3:0. Reprezentativac Obale Slonovače konačno je prekinuo niz bez gola, koji je trajao od novembra prošle godine.

...
Izvor: YouTube

Novi gol na meču viđen je već u 34. minutu, samo ovaj put u mreži domaćih. Borielo je sada bio precizniji i smanjio na 3:1.

Džeko je odigrao samo prvo poluvrijeme, a onda je ustupio mjesto Frančesku Totiju.

Legendarni kapiten "vučice" u 51. minutu pokušao je da sve uradi sam, ali ga je pročitao Brkić. Međutim, na žalost srpskog čuvara mreže na pravom mjestu bio je Salah i postigao svoj drugi gol na meču, 4:1.

...
Izvor: YouTube

Tom prilikom Toti se povrijedio, zbog čega je morao da napusti teren nakon samo šest minuta.

Maikon je učestvovao i kod petog gola Rome. Iskusni Brazilac sve je dobro uradio na desnoj strani, centrirao, a Luka Dinj glavom odlično zahvatio loptu i postigao svoj prvi gol za Romu, 5:1.

...
Izvor: YouTube


Poslije petog gola, domaći tim kao da se zadovoljio urađenim, pa su simpatični gosti preuzeli inicijativu i napravili nekoliko golova pred golom Rome. Najbolju od njih Karpi je propustio u 76. minutu, kada je De Sanktis odbranio udarac Matosa sa 11 metara.

SERIJA A - 6. KOLO:

Roma - Karpi 5:1 (3:1)
/Manolas 24, Pjanić 28, Žervinjo 31, Salah 51, Dinj 68 - Borielo 34/

Napoli - Juventus (20:45)

U nedjelju:

Đenova - Milan (12:30)
Bolonja - Udineze (15)
Verona - Lacio
Sasuolo - Kjevo
Torino - Palermo
Inter - Fiorentina (20:45)

U ponedjeljak:

Frozinone - Empoli (19)
Atalanta - Sampdorija (21)

TABELA: Inter 15, Fiorentina 12, Roma (+1) 11, Sasuolo 11, Kjevo 10, Sampdorija 10, Torino 10, Milan 9, Lacio 9, Atalanta 8, Palermo 7, Napoli 6, Juventus 5, Empoli 4, Verona 3, Udineze 3, Đenova 3, Bolonja 3, Karpi (+1) 2, Frozinone 1.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC