• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan izgubio, opet!

Autor mondo.rs

Čukarički u Humskoj pobedio Partizan 1:0 u poslednjem meču 12. kola Superlige. Katastrofalni crno-beli promašili dva penala i imali igrača više.

 Partizan izgubio, opet! Izvor: MN PRESS

Gotovo je?

Partizan je istakao "belu zastavu", jer posle poraza od Čukaričkog u 12. kolu Superlige ima minimalne šanse da se vrati u borbu za titulu. Tačno je da je do kraja prvenstva ostalo mnogo, ali crno-beli su trenutno na deobi četvrtog mesta sa Vojvodinom i za Crvenom zvezdom zaostaju velikih 12 bodova.

Istina je da će se posle dva kruga deliti osvojeni bodovi i da bi "parni valjak", ukoliko "večiti" rival još više ne uveća razliku, mogao da se uključi u borbu za odbranu pehara prvaka, ali pre toga mora da obezbedi mesto među osam u gornjem delu tabele.

Trenutno je prvi ispod crte Metalac i on za crno-belima zaostaje svega šest bodova.

Partizan je u prethodnih pet kola od mogućih 15 osvojio samo pet bodova. Već ima upisana četiri poraza i dva remija.

U domaćem prvenstvu igra očajno!


Pobeda Čukaričkog pred oko 4.000 navijača u Humskoj je bez ijedne mrlje. Trijumf je obeležen sjajnim golom Lukasa Pijasentina sa oko 30 metara u 34. minutu.

...
Izvor: YouTube/Sos kanal

"Brđani" su imali još nekoliko prilika, odranili su se sa igračem manje poslednjih 20 minuta (isključen zbog dva žuta Tijago Galvao) i sačuvali mrežu uprkos tome što je "valjak" imao čak dva penala.

Partizan je u napadu ponovo bio bez ideje i to predstavlja veliki problem, jer očigledno nije isto igrati Superligu u kojoj šampiona Srbije mora da napadne protivnika i Ligu Evrope, gde je, ipak, akcenat na tome da se prvenstveno odbrani gol, a šansa potraži iz kontranapada.

Petar Grbić i Stefan Babović nisu iskoristili velike prilike sa "bele tačke". Obojica su šutirala preko gol, prvi u 49, drugi u 79. minutu.

Pauza dolazi u pravo vreme po crno-bele. Nakon prošle je krenula crna serija i možda je sada idealna prilika da Partizan ponovo uđe u pobednički niz, sve sa oporavljenim Andrijom Živkovićem, Oumaruom Abubakarom, Sašom Ilićem, Markom Jevtovićem, Gregorom Balažicom... Njihov izostanak i te kako se osetio protiv Čukaričkog.

"Brđani" su na šestom mestu sa 18 bodoba, Partizan ih ima 20.

PARTIZAN: Živković, Vulićević, Ostojic, Fabrisio, Subić, Lukić, Brašanac, Babović, Trujic, Stevanović, Božinov.

ČUKARIČKI: N. Stevanović, Stojković, Boljević. Ostojic, Li Adi, Srnić, Janković, Jovanović, Mandić, Tijago, Bojić.

Izvor: MN PRESS


TOK UTAKMICE

Kraj!

91' - Aleksandar Subić je imao odličnu priliku, sve je dobro uradio, ali je bio sabičan. Pogodio je mrežu, međutim samo spoljni deo gola "brđana".

- U međuvremenu Marko Golubović je zamenio Sašu Lukića,  a Andrija Pavlović u ekipi Čukaričkog Sašu Jovanovića.

- Bliži se kraj meča, sa Istoka odjekuje "Uprava napolje", ko zna koji put ove sezone.

79' - Penal za Partizan i još jedan promašaj. Sada je preko gola šutirao Stefan Babović... Šta se dešava sa Partizanom?

- Nova sumnniva situacija posle duela Stevanovića i Šaponjića. Mažić nije imao dilemu.

- Bojić izlazi, a na terenu je Igor Matić.

72' - Čukarički nastavlja bez Tijaga. Možda i posle greške Mažića, jer je fudbaler Čuke zaustavljen pred kaznenim prostorom domaćina i to ni manje ni više od Živka Živkovića. Glavni sudija meča smatrao je da Tijago simulira i pokazao mu žuti karton, drugi za njega na utakmici.

67' - Staniša Mandić je imao priliku da reši meč. Velika šansa! Nekada Srbin, danas Crnogorac uspeo je da iz povoljne pozicije prebaci gol.

65' - Čukarički je daleko konkretniji, igrači Partizana imaju vrlo loš dan i očigledno im puno nedostaje povređeni tandem Oumaru - Živković. Fali i Saša Ilić, a nema ni Marka Jevtovića, odnosno Greogora Balažica. Ukoliko ostane ovaj rezultat, Partizan će morati da počne da razmišlja o borbi za mesto u prvih osam, a ne o šampionskoj tituli!

- Prošlo je sat vremena igre u Humskoj. Podatak da je Čukarički uputio deset šuteva, a Partizan samo tri - dovoljno govori. Crno-beli su loši večeras...

- Pre nego što je Milorad Mažić dosudio penal za Partizan, domaćin je imao lepu šansu preko Miloša Ostojića. Štoper crno-belih tukao je glavom pored gola u prvom minutu drugog poluvremena.

- Zoran Milinković je na poluvremenu izvršio dve izmene. Božinova je zamenio Šaponjić, a Grbić je ušao umesto Trujića. Mladi napadač Partizana oboren je u šesnaestercu u 48. minutu, ali, kao što smo napisali, drugi igrač koji je dobio šansu sa klupe bio je vrlo neprecizan sa "kreča".

49' - Partizan nije iskoristio penal! Petar Grbić je prebacio čitav gol!

Golom, sjajnim pogotkom Lukasa Pijasentina Čukarički posle 45 minuta igre u Humskoj vodi. Partizan je loš.

45' - Minut sudijske nadoknade. Čukarički je bolji i konstantno preti. Tijago se spetljao, inače bi bilo 2:0 za "brđane".

35' - GOOOL! Izgleda da smo dobili strelaca najlepšeg gola ovog meseca. Lukas Pijasentin je zategao iz "slobodnjaka" sa oko 25 metara i pogodio mrežu. Čukarički vodi u Humskoj! Prilično zasluženo...

- Posle pola sata igre utisak je da se Partizan, uprkos napadima, muči da pronađe rešenje kroz organizovanu odbranu Čukaričkog. Gosti su vrlo opasni iz kontri.

20' - Najbolja šansa! Petar Bojić je izdržao na leđima Ostojića, otisao je malo u stranu, šutirao, a Živković odbio u korner.

Osvetljebje opet radi punim kapacitetom!

12' - Povreda Ganca je izgleda ozbiljnije prirode. Ne može Li Adi da nastavi, ulazi Lukas Pijasentin.

11' - Evo i prve opasnosti za Partizan. Dragoljub Srnić je šutirao, ali nije bio dovoljno precizan. Lopta je prošla tik pored stative.

9' - Bilo je opasno pred golom Čukaričkog. Ostojić je na ivici peterca otklonio opasnost ispred Stevanovića. LI Adi se žali na povredu i ukazuje mu se pomoć.

Posle desetak minuta igre fudbaleri Čukaričkog napravili su već pet faulova, igrači Partizana svega dva. "Brđani" su se povukli na svoju polovinu i vrebaju iz kontre.

3' - Partizan je imao priliku. Alen Stevanović je prošao po levoj strani, uputio centaršut, ali Valeri Božinov i Darko Brašanac nisu uspeli da primire loptu i proslede je u mrežu "brđana".

- Na stadionu Partizana slabo je osvetljenje. Reflektori ne rade punim kapacitetom, vidljivost je smanjena, ali se igra. Inače, sijalice su odjednom prestale da rade, očigledno usled strujnog udara.

- Meč je počeo.

- Hima Srbije puštena je dok su igrači bili na zagrevanju. Smešno! Vladan Milojević, kome je meč protiv Partizana oproštajni od klupe Čukaričkog u ovom mandatu, dobio je poklon od kluba.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Undershtaker

Nije Mažić " halalio" penale.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC